• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

Mamjakty - czekaj spokojnie.
działaj dopiero jak sprawa się przedłuży, albo jak zauważysz, że Oli jest nie za dobrze z tym brakiem kupy.
jak dla mnie - czopek to ostateczność.
jeśli rzeczywiście to będzie jakieś zaparcie i brzuszek ją będzie bolał to czopek pomoże, a jak nie będzie miała czym zrobić kupy to ten czopek zafunduje Wam dodatkowe atrakcje:baffled:

reklama
Skrzata mina powiedziała: a pij se to sama.
tak też się stało.
codziennie robiłam 100 ml herbatki i codziennie ją wypijałam.

Tez jestem na tej diecie oczywiscie

miałam nadzieję, że u takiego 5-miesięcznego Skrzata odruch wypychania jęzorem wszystkiego co trafia do buzi nie będzie aż taki silny :baffled:

Moje dziecie po dwóch tygodniach przyjmowania pokarmow stalych zlitowalo sie nade mna i juz nie musze kazdej lyzeczki wkladac mu do twarzy piec razy i cztery razy zgarniac wyplute i pakowac again...

Ostatnia edycja:
jestem kwiatem lotosu na pieprzonej tafli jeziora
icon_zen.gif

muszę być cierpliwa z tym jabłuszkiem, bo inaczej będę latała do przedszkola z cyckami
icon_zen.gif

mamjakty spokojnie jak małej nic nie jest to kupki nawet przez tydzień nie musi być. Blania jak była mniejsza to robiła kupę raz na tydzień bez żadnych problemów, teraz robi kupkę dziennie.

Moja Niunia dość często robi kupki- czy to normalne w 5 m-cu. Jest nadal tylko na cycu. Pomalutku przygotowuję się do rozszeżania diety bo wydaje mi się, że mała nieznacznie "stanęła" z wagą. Jeszcze ja troszke poobserwuję ale wolałabym zacząć dopiero po 6 m-cu.

My dalej cycujemy ale zgodnie z zaleceniem pediatry mocno roszerzylismy diete. Jasiek w piatek dostal juz przewsza zupe z miesem a wlasciwie indykiem (dwa tygodnie od pierwszej marchewki). dzisiaj krolik. Na razie na nic nie reaguje wszystko dodawalismy stopniowo. Je trzy stale posilki i juz cycki na szczescie wiedza kiedy nie musza produkowac wiec mnie nie bola. Na poczatku bylo roznie.. Na razie jedziemy na sloikach bo jak je pol sloika na raz to ja nie umiem pol sloika ugotowac. Jednego malego sloika tez nie ;-). I mimo ze Jasiula dostaje trzy posilki to cycujemy chyba z 7 razy na dobe bo popija. Troche go zapieralo ale sok ze slodkich jablek hippa zdzialal cuda. Wszelkie herbatki podobnie jak Bartek pij se matka sama...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry