• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

My nadal tylko na cycu (teoria głosi, że niby nie trzeba dopajać), za to co godzinę. I tak w tym tygodniu nie mamy jeszcze nawet 100g wzrostu, więc nie będę Majeczce mleka zastępować wodą. A soków jabłkowych się boję, bo mamy raczej wodniste kupki.
a - no i dziękuję za poddanie pomysłu na kubeczek treningowy - u nas się sprawdza, niekapki zostawimy na potem, jak będzie trochę starsza i lepiej zrozumie co ma z nim robić :tak:
Mamjakty, to jaki w końcu masz ten kubeczek? Trochę się pogubiłam...

reklama
mamjakty Filip dostaje kaszkę ok 18, o 19 jest kąpany i po kąpieli daje mu żeby pocycał....cyca tylko na chwilkę...

u nas tego kubeczka balonika nie było...kupiłam z lovi...pisze ze treningowy ;-) zobaczymy jak nie załapie to kupię ten który polecacie, może dowiozą...

ja sporo tych kubeczków mam - ja w ogóle mam manie na tle zakupów ale to inny wątek ;-)
obecnie takiego używamy:
KUBEK treningowy Balonik 125 ml CANPOL 21/703 A.1 (649222699) - Aukcje internetowe Allegro
wygląda jak niekapek, ale nie ma tego dysku uszczelniającego i wodą swobodnie wypływa jak tylko ustnik się naciśnie, ale w sumie jak kubeczek się przekręci do góry nogami to woda się z niego nie leje ;-)
mam też niekapki takie:
TOMMEE TIPPEE NOWOŚĆ KUBEK NIEKAPEK Z UCHWYTEM! (663241652) - Aukcje internetowe Allegro
TOMMEE TIPPEE NOWOŚĆ KUBEK NIEKAPEK Z UCHWYTEM! (663230024) - Aukcje internetowe Allegro

i kupiłam też bidon ze słomką - ale to na potem ;-)

A powiedzcie mi w takim razie, czym się w efekcie różni butelka od takiego gumowego niekapka? W obu trzeba ssać i gryźć gumę. Czemu niekapek ma być niby następnym etapem?

kurcze dziewczyny przeczytałam ten artykuł o wodach min Żywcu ale musiałam do niego podejść 3 razy bo takiego nerwa miałam :no:
Dziewczyny w głowie się nie mieści jak ludzie nie znazający się na rzeczy pięknie potrafią manipulować "prawdą"
Przez 7 lat pracowałam w wytwórni wód mineralnych i źródlanych - jednych z największzych na rynku polskim (i dodam że nie jest to zywiec :-) ale następna w rankingach woda ;-)) znam sprawę od podszewki, i jestem mikrobiologiem a panią Latour znam osobiście i darzę ją ogromnym szacunkiem (za wiedzę i profesjonalizm) A takich bzdur nie czytałam jeszcze nigdy!!!
Najgorsze jest to że dopiero jak człowiek wie coś więcej w temacie który opisywany jest przez diennikarzy to zastanawia się czy nie jest nabijany w butelkę z innymi sprawami :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie mogę pogodzić się nierzetelnością i brakiem profesjonalizmu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Melulu to jest tak jak zz tym artykułem w Mam dziecko ze to niby nie mogą cię zwolnić po macierzyzńskim (nie ten wątek ale pewnie pamiętasz sprawę) - teraz ja cię proszę nie wierz w ten artukuł !!!! ;-):tak::-D

A moja malusia dostała dziś piętkę od chlebka i tak długo nią memlała że w rezzultacie podszedł pies i zjadł jej z rączki. Ta jak sie zorientowała że straciła chlebek narobiła takiego rabanu ze szybciutko mama musiała lecieć po drugi kawałeczek :-D

Melulu, przy ssaniu butli jest inna technika, bo smok głęboko jest osadzony w buzi, a z tym kupkiem to jest trochę tak jakby ssać przez słomkę.

Ostatnia edycja:
Melulu to jest tak jak zz tym artykułem w Mam dziecko ze to niby nie mogą cię zwolnić po macierzyńskim (nie ten wątek ale pewnie pamiętasz sprawę) - teraz ja cię proszę nie wierz w ten artukuł !!!! ;-):tak::-D
Anik, i super! Jak widać, wspólnymi siłami jesteśmy w stanie dojść do PRAWDY ABSOLUTNEJ :-):-) Co do manipulowania to całkowicie się zgadzam, więc bardzo fajnie, że jest ktoś, kto się zna na temacie. :tak:
Melulu, przy ssaniu butli jest inna technika, bo smok głęboko jest osadzony w buzi, a z tym kubkiem to jest trochę tak jakby ssać przez słomkę.
Acha, czyli jednak jest sens wprowadzania kubeczków zamiast lub oprócz butli. No to zobaczymy, jak Maja zareaguje - z butli pić nie umie, więc aż jestem ciekawa, co zrobi z niekapkiem :-)

reklama
kupiłam dzisiaj ten treningowy kubeczek z canpola ktory polecalyscie, no i juz moge powiedziec ze ja rowniez go polecam :-D

Filip z tym treningowym lovi wogole sobie nie radzil, chyba za mocno trzeba bylo ssac...a dzisiaj z nowego kubeczka pieknie pił :tak::-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry