• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

Dopóki karmisz piersią nie ma potrzeby wprowadzania krowiego mleka. Mała ma pół roku już, wystarczy, że nakarmisz ją przed pracą, po pracy i do woli w nocy. Dobrze byłoby, gdybyś w pracy raz przynajmniej ściągnęła mleko laktatorem - byłaby dodatkowa porcja na następny dzień i piersi nie miałyby przestoju. Oprócz tego niech je kaszki, zupki, deserki - powinno być dobrze :tak:

reklama
Blania nie chce, nie potrafi pić z tego kubeczka, jak przyciśnie dziąsłami to jej coś poleci i wtedy ma minę jakbym jej cytrynę dawała hi hi

perla moja tak samo tylko cyc. Wczoraj po kąpieli budziła mi się co godzinę, czasami jadła długo a czasami tylko żeby sobie pomemlać. Mąż zrobił 30 ml mleczka modyfikowanego nawet nie zaciągnęła, musiałam dać cyca bo był wrzask i poszła spać.

Moj tez nie chce pic nic innego, niz mleczko. Woda-beee, herbatki-beee. Oczywiscie ciotki-dobra-rada mowią - dosladzaj hebratke( bo ja slodzilam dzieciom!) , a ja twierdze,ze nie bede. No i co ja mam zrobic, jak on juz powinien pic po skonczeniu 6 miesiecy?
Poza tym od kilku dni zauwazylam, ze jak maly zaczyna ssac, to mleko dlugo nie leci, on sie wkurza, ze nie leci i przekladam go do drugiej piersi.W drugiej tak samo i po jakiejs 4-5 zmianie piersi mleko zaczyna leciec. Nie wiem co sie dzieje. Moze to byc efekt tego, ze ostatnio mialam wysoka goraczke?

Poza tym od kilku dni zauwazylam, ze jak maly zaczyna ssac, to mleko dlugo nie leci, on sie wkurza, ze nie leci i przekladam go do drugiej piersi.W drugiej tak samo i po jakiejs 4-5 zmianie piersi mleko zaczyna leciec. Nie wiem co sie dzieje. Moze to byc efekt tego, ze ostatnio mialam wysoka goraczke?
Może tak być, organizm się osłabił chorobą i teraz mu trudniej. Taki mini kryzysik. Może spróbuj napędzić trochę laktację laktatorem albo jakąś swoją metodą, którą wypróbowałaś przy poprzednim kryzysie (pamiętam, że miałaś ciężki moment i z niego pięknie wyszłaś)? Ja, jak mi się parę tygodni temu zaczęło zdawać, że w jednej piersi mam mniej mleka, to po karmieniu zaczęłam "dociągać" laktatorem i już po jednym dniu doprowadziłam się do tego, że po przespanej nocce miałam pierś twardą i pełną mleka, a całą wkładkę w staniku mokrusieńką :-) Poszło aż ZA dobrze ;-)
Aaa, no i teraz jedz dużo pożywnych dobrych rzeczy, żeby zregenerować zasoby organizmu :-)

perla moze wybralas malo smaczne napoje;-) (oprocz wody, mi nie smakuje ani rumianek, no koper ujdzie) moze sprobuj sok jabluszkowy z woda rozrobic?

celinko pisalas ze bardzo goraco u Was moze sprobuj wiecej pic:confused:;-) moze pomoze .... od goraczki, jesli nie pilas duzo(mimo przystawiania malego) moglo sie cycom pomerdac cos:confused2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry