• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

moja Ola generalnie też nie za dużo mi pije - teraz nie ma takich upałów to w ogóle nie pije - tylko cyc jest....
raz wypiła 90 ml soczku jabłkowego rozcieńczonego z wodą - ale nie na raz tylko w sumie przez cały dzień ;-)
a tak to po parę łyków wody, herbatki owocowej - zaparzanej, bo granulków jakoś nie lubię - jak dla mnie nie mają smaku herbatki....

a dziewczyny, kiedy nasze dzieciaczki mniej wiecej zaczną już tak jeść żeby nowy posiłek był pełnowartościowym posiłkiem - bez cyca :confused:
niby po 6 miesiącu kończą się zapasy żelaza i dlatego rozszerzamy dietkę, ale kurczaki jak moja będzie jadła tak jak teraz je to dopiero jak rok skończy będzie zjadała no nie wiem choćby te 90 ml....

reklama
Blania dzisiaj dostała 2 łyżeczki marchewki. I nawet ładnie jej poszło. Była bardzo zdziwiona, z początku języczkiem zlizywała a potem dzioba otwierała. Jutro cd marcheweczki.

mamjakty nie mam pojęcia kiedy to będzie że z jednego cyckowego karmienia będzie można zrezygnować. To chyba zależy od dziecka bo znam takie które zjadły obiadek a i tak popiły sobie z cycka.

perla moze wybralas malo smaczne napoje;-) (oprocz wody, mi nie smakuje ani rumianek, no koper ujdzie) moze sprobuj sok jabluszkowy z woda rozrobic?

celinko pisalas ze bardzo goraco u Was moze sprobuj wiecej pic:confused:;-) moze pomoze .... od goraczki, jesli nie pilas duzo(mimo przystawiania malego) moglo sie cycom pomerdac cos:confused2:
no dzis po posilku frutapura z marchewka (zjadl ok. 60g.) dalam mu soczek jablkowy z woda pol na pol i efekt byl taki ze awantura i musialam i tak dac cyca :baffled:

A u mnie jakaś paranoja:angry: Najblizsze otoczenie tj, mamy, ciocie, siostra i znajome sa zdziwione, że ja jeszcze karmie piersią! Wg nich pół roku to wystarczający czas bo potem "to jest bez sensu" bo i tak "mleko nie ma już dla dziecka żadnych wrtości odżywczych a tym bardziej przeciwciał". No tak mnie wnerwiają takimi tekstami:wściekła/y: i jeszcze stwierdzenia typu "ile ty jeszcze będziesz cycki na wierzch wyciagać- ona ma pół roku to już spokojnie na butli może być!" Wsparcia ze strony rodziny to ja nie mam!!! Wszystko pod górkę!
......
mam prośbę o namiar na kubki treningowe na allegro. Szukałam w moim małym miasteczku i takich nie ma- wciskają mi same niekapki i twierdzą, że z treningowych to dziecko się poleje płynem!

Wg nich pół roku to wystarczający czas bo potem "to jest bez sensu" bo i tak "mleko nie ma już dla dziecka żadnych wrtości odżywczych a tym bardziej przeciwciał".
......
mam prośbę o namiar na kubki treningowe na allegro. Szukałam w moim małym miasteczku i takich nie ma- wciskają mi same niekapki i twierdzą, że z treningowych to dziecko się poleje płynem!
Poletka, po pierwsze - co do rodzinki to możesz spróbować podeprzeć się zaleceniami WHO, która mówi, że powinno się karmić piersią do 18 miesięcy. Może autorytet światowej instytucji coś pomoże? :-)
A po drugie, co do kubeczków to najczęściej polecany był Canpol Balonik. A ja osobiście mam ustnik z Aventu i wyjęłam z niego (bez problemu) to gumowe zabezpieczenie, więc teraz Maja nie musi w ogóle ssać na siłę, tylko samo leci - z niekapka zrobił się "kapek". I to w sensie dosłownym - na razie udało nam się dwa razy zalać ubranko i ani razu napoić dziecka ;-)

poletko nie daj się rodzince!!! to Twoja sprawa jak długo zamierzasz karmić i nie powinno ich to w ogóle dziwić. Niech się cieszą że tak świetnie Ci idzie!!!!

my mamy ten kubeczek co klaudia podała link, ale moja cwana bestia nie ciągnie z niego tylko jak jej poleci to jest w wielkim szoku ale cały czas próbujemy. A tak tylko cyc, marchewka jest bleeeeeeeee spróbujemy za jakiś czas znowu.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry