• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

Ja zaczelam na pierwsza pobudke dawac mleko modyfikowane. Za trzy tygodnie wracam do pracy. I chociaz przestawilam go na cycanie tylko ranne i wieczorne i chcialam ten tryb utrzymac przynajmniej do roku to ze wzgledu nafakt iz moj syn postanowil budzic sie w nocy 6 albo 7 razy zeby pocycac minute lub ewantualnie spac cala noc z cycem w gebie to zmienilam zdanie. Niestety jak widzi butelke albo czuje ja w ustach lub poblizu to juz prostuje sie i drze jape to widze ze z tym odstawieniem zupelnie tez bedzie ciezko. Debilizm co? Utrzymac laktacje problem i zrezygnowac tez problem..
A u nas odwrotny problem, Zosi tak spodobała się butelka że nie chce już piersi:-(jestem na wychowawczym do styczia wiec mialam nadzieję , że jeszcze jesienią i zimą trochę się pokarmimy a tymczasem zostały nam tylko 2 karmienia.

Lekarka poleciłam mi mleko enfamil premium 2 ipodobno dobry w smaku dla dzieci no i sprawdził się aż za bardzo:-D

reklama
ja też czuję że u nas będzie problem z odstawieniem od piersi. Blanka to cycek, nie ważne ile zje cyckiem musi się dobić. A jak długo nie ssała mi ma bardzo wielką ochotę a trzymam ją na rękach to będzie mnie lizać i całować żeby tylko dać. Jak widzi butelkę to jest wrzask!!!

ja też czuję że u nas będzie problem z odstawieniem od piersi. Blanka to cycek, nie ważne ile zje cyckiem musi się dobić. A jak długo nie ssała mi ma bardzo wielką ochotę a trzymam ją na rękach to będzie mnie lizać i całować żeby tylko dać. Jak widzi butelkę to jest wrzask!!!

tak ja jak siedzę na łóżku to Filip wspina się na mnie i brzuch całuje, bluzkę i szuka..noo obłęd!! a co będzie dalej!! :szok:

no obłęd, strasznie się tego boję co będzie dalej. Liczę na to, że sama się odstawi bo tak to będzie dramat.

A Blanka odkąd ząbkuje (mam nadzieje) bo jest strasznie marudna, nocki zarwane (dzisiaj może spałam 3 godziny jak zliczę do kupy) to ciągnie tylko cycka i nic więcej, nawet na swoje ulubione dania nie może patrzeć. Więc mam w domu noworodka :)

Karolka pije z cyca o 4, 7 i dwa razy po kąpieli. W dzień jest tak "zapracowana", że nie ma czasu na cycanie ;-) za to bardzo chętnie wypije mleczko, które sobie odciągnę z kubeczka :-Dwygląda to tak - próbuję dać jej cycka i nic z tego nie wychodzi, bo odwraca głowę i zaczyna się czymś bawić... więc ja do laktatora i odciągam sobie mleczko (mała zawsze z zainteresowaniem przypatruje się jak mleczko płynie do kubeczka) , po czym ta wredota wypija je z kubka od razu :wściekła/y:
najbardziej się boję, że jak skończymy cycać, to będzie kłopot z zasypianiem, bo niestety wieczorem zasypiamy przy cycu :zawstydzona/y:

Jest 22:30 a syn juz trzy razy sie przebudzil i cycowal. Moze on sie nie najada? Szlag mnie trafi, boje sie polozyc spac bo i po co? Na nastepna pobudke naszykuje chyba czopa i mleko w butelce. Niby z cycow sika ale .. juz sama nie wiem co mam myslec

Rondzia - a Jasiula za każdym razem dużo ssie tego cyca? czy czasem tylko trochę pociągnie i śpi dalej? bo moja to po kąpieli ssie dużo, potem po jakiejś godzinie wstaje to czasem wystarczy ją ponosić chwilę i śpi dalej ale po kolejnej godzinie jak się obudzi to już ostro ssie no i potem to już zabieram ją do łóżka i jak się przebudzi to mam wrażenie, że nie ssie już jakoś dużo, może w okolicach 1 sporo jeszcze possie ale potem to tak bardziej po to żeby poczuć że cycek jest przy niej :happy:
izkab - no niezła ta Karolcia jest :-D a z tym zasypianiem to może jej przejdzie, moja też po kąpieli przy cycu zasypiała, ale od jakiegoś czasu nie karmie jej już na leżąco tylko na poduszce (bo na leżąco to co chwilę się przekręcała i siadała) i ssie tyle ile chce, owszem zamyka oczy i mruczy jak do spania, ale nie zaśnie mi przy cycu, tylko wypuszcza i próbyje się przekręcić, więc ją biorę do łóżeczka i masuję plecki, tyłek i zasypia :-D

problemy z karmieniem (po porodzie)
problemy z karmieniem (mleko zanika)
problemy z kamieniem (dziecko je za mało)
problemy z karmieniem (dziecko je za dużo)
problemy z karmieniem (jak odstawić od cycka)

dziewczyny MY jesteśmy prawdziwe matki Polki - non stop borykamy się z problemem karmienia piersią.
O mnie jest tak: cycamy: 21, 24, 3 i 6 rano, póżniej 10.30 i 17.00 - czyli w nocy nadrabiamy ilość mleka. Też jestem zajechana, tym bardziej że o 6.00 już wstaje do pracy.
Nie wiem jak będzie z tym oduczaniem od cycka - będzie MASAKRA :eek:

reklama
Rondzia moj tez tak sie budzi. Ja zawalam to na zeby i juz. Skoro mleko Ci leci, to na pewno wszystko jest ok, tylko moze mlody napije sie troche i przysypia, a za chwile znowu glodny, bo nie dojadl.Wyznaje zasade,ze poki dziecko cyca ciagnie, to mleko nie ma prawa zniknąc.

Izkab witam :-) Moj tez zainteresowany wszystkim wokolo, tylko nie cycem. To chyba taki wiek ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry