• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

mamjakty, tak czasem je 3 obiadki dziennie, bo w sumie to zawsze ładnie zjada, owoce są beeeeeeeee, za nic nie chce jesc, zaciska usta, kaszka czasem przejdzie, zależy od dnia:)
To mówicie że dobrze je............to dlaczego tak mało przybiera????

reklama
Moja Niunia chętniej zjada zupki gotowe niż te gotowane przeze mnie:baffled: Za to uwielbia gotowane warzywka pogniecione widelczykiem i daje jej na przemian ziemniaczka, marchewkę albo brokuły. Mięsko ugniatam jeszcze z ziemniaczkami bo samo za suche. Jak wyzdrowieje i będę miała więcej czasu to chcę jej bardziej urozmaicić dietkę bo narazie daje to szybciej się przygotowuje albo słoiczek:-p

No i moja nie chce jeść zupek ugotowanych przeze mnie, woli słoiki!!! Chyba,ze jej pomieszam pół na pół, to wtedy zje.
Ale u nas dramat z jedzeniem owoców jest w ogóle nic chce ich jesć, nie wiem już co robić żeby je polubiła?

cholera Lena od dwóch dni nie je cyca na noc,
zresztą w dzień je tylko na rekach, nie chce się ze mna położyć.

Już się zaczynam martwić, czy aby nie odstawia się od cycka i co jej bedę dawac do jedzenia :eek::eek::eek:
Je porządnie tylko w nocy.

6.00 - cyc
9.00 - kaszka na wodzie z owocami
10.30 - cyc około 4 minuty
14.00 - obiadek
17.00 - cyc 5 minut
19.00 - deser - owoce 1/2 słoika
20.00 - kaszka mleczno-ryżowa (5 łyżek stołowych i 130 ml wody)
i o 21 był cyc a teraz poprostu zasypia.
i w nocy jest raz lub dwa razy cyc (np. dziś o 1 i 4 w nocy)

kurczę, coś ją cycek coraz mniej interesuje :eek::eek::eek:

i tak analizując, czy ja za dużo ja nie karmię?
9. miesiąc

Sugerowana liczba posiłków: 5 posiłków (w tym karmienie piersią)

Rodzaj pożywienia/żywność uzupełniająca: Posiłki uzupełniające - jak w 8. miesiącu oraz:

biszkopty bezglutenowe, chrupki kukurydziane;

zmiana: całe żółtko co drugi dzień

od 9. miesiąca [przypis 3] :

warzywa - cebula, groch, szpinak i szczaw (jeśli dziecko ma problemy z nerkami, to nie);

owoce - jeżyny, aronia, wiśnie, borówka amerykańska, porzeczki (białe, czerwone, czarne), arbuz;
produkty zbożowe - kasza jaglana, amarantus (mąka, ziarno), jęczmień;

pestki i nasiona - słonecznik, dynia;

przyprawy - tymianek, cząber, estragon, bazylia, rozmaryn, oregano (ostrożnie przy alergii).

http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79410,2321797.html

Dla mnie lekarka kazala dawac dwa posilki miesne dziennie, dwa mleczne, deser i cyc (albo butla) jako wspomagajace. Ale to raczej zeby dostal wiecej kalorii w dzien i w nocy lepiej spal. Dzisiaj wstawal jakos 500 razy chyba. Byly momenty ze co 10 minut ale wytrzymalam i cyca nie dalam. Dalam za to rano bo jestem chora i wiedze ze jego lekko bierze. Wiec pomyslslam ze moze troche przeciwcial lyknie.
Ale co dziwne - od poniedzialku popoludniu do tej pory cycal tylko dwa razy. Raz zdoilam pod prysznicem i w ogole mnie cycki nie bola. A mleko jest bo dzisiaj sie nazarl az ulal. No i wciaz butelke ma w dupie

Dostaje:
po 7 kasza (wczesniej jadl cyca a na butelke ma wywalone)
kolo 10 jogurt lub deser
po 12 zupa
15 - 16 obiadek ze sloika (obiadkowy nie zupowy)
19 kasza
w nocy tysiac prob z butelka ale sie nie liczy bo zaciska dwa zeby

reklama
My tez powoli odstawiamy się a właściwie zosia sama się odstawia od piersi, w ciągu dnia nie chce juz wcale ładnie je tylko nocą ale ja daję jej mniej posiłków w ciągu dnia
7:00 butelka zje ok 90-120ml
11 kaszka z owocami a właściwei więcej owoców (ok 120ml)
14-15 obiadek zupka ok 120-160ml
17-18 kaszka z owocami więcej kaszki ok 120ml
20 cyc i w nocy dwa razy 1 i 4 cyc
poza tym w ciągu dnia nie ma mowy nie weżmie i juz
i powiem Wam, że mleka mam coraz mniej piersi same błyskawicznie się dostosowują:sorry:szlkoda mi bo siedzę na wychowawczym a tu sezon grypowy się zaczyna ale ...nic nie mogę zrobić:eek:odciąganie odciągaczem nic już nie daje

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry