• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

problemy z karmieniem (po porodzie)
problemy z karmieniem (mleko zanika)
problemy z kamieniem (dziecko je za mało)
problemy z karmieniem (dziecko je za dużo)
problemy z karmieniem (jak odstawić od cycka)

dziewczyny MY jesteśmy prawdziwe matki Polki - non stop borykamy się z problemem karmienia piersią.
O mnie jest tak: cycamy: 21, 24, 3 i 6 rano, póżniej 10.30 i 17.00 - czyli w nocy nadrabiamy ilość mleka. Też jestem zajechana, tym bardziej że o 6.00 już wstaje do pracy.
Nie wiem jak będzie z tym oduczaniem od cycka - będzie MASAKRA :eek:

u mnie to samo z karmieniem i pracą, w efekcie wieczorem jestem tak padnięta,że chodzę spać o 22.00.

reklama
A mam jeszcze pytanko, w ciągu dnia ile jedza wasze dzieci, ile zupki, ile kaszki?
Moja to straszny niejadek, dlatego pytam.
U nas jest tak:
cyc wieczorem i w nocy: 20.00, 24.00, 3.00, 6.00
kaszka rano ok 7.30-8.00 - 80 ml,
ok 10.00-11.00 obiadek, czasem pół, czasem cały słoiczek 125g
ok 14.00 drugi obiadek 125 g
potem ok 16-17 trzeci obiadek 125 g
z owocami jest problem, bo nie chce ich jesc, zjada czasem po pól słoiczka, kaszkę jemy przed kapaniem ok 19.30 pojemnośc ok 60-70 g a po kąpieli cyc.
Ja nie wiem czy to duzo czy mało, wiem jedno,że mało przybiera, ale może to przez tą jej ruchliwośc.

Rano cyc a kolo 9 kasza na 150 ml wody, kolo 12:30 zupa ok. 200 ml pozniej po 15 deser duzy sloik albo jogurt misiowy (czasami dwa misiowe jogurty jak gruszkowy) i pozniej kolo 19 kasza znowu na 150 ml wody i pozniej juz cala noc cycowania

Możliwe, że niedługo mnie stąd wywalicie bo zaczęłam małej dawać modyfikowane:-( Niestety pokarm mi zanika prawdopodobnie z powodu totalnego wyczerpania organizmu. Przy dwójce dzieci (teraz chorych) nie daje rady. Schudłam potwornie i do tego mam momenty zawrotów głowy. Jutro ide na podstawowe badania. Cycamy jesczze tylko w ciągu nocy 1-2 razy a w dzień kaszki, obiadki, deserki i jak trzeba to butla. Niunia nie chciała ze smoczka- pije przez ten ustnik treningowy i tylko z tego. Taki ustnik ma chyba kształ spłaszczonego w buzi cyca- w każdym razie nie zbuża karmienia piersią.

Jejku, to moja Karolcia niejadek jest :-( ale o dziwo jakoś na wadze przybiera, ni wiem czym to dziecko żyje, chyba miłościa :eek:
a teraz zjada : 4, 7, 21, 22 - cyc (bo wtedy śpi :confused:), czasami jeszcze jak jest zmęczona, to około 13 cyca i wtedy robi sobie drzemkę (czasem odciągam mleczko i do wieczora je wypija z kubeczka).... poza tym o 10.30 - deserek (2/3 słoiczka dużego) + mleczko cyckowe z kubeczka, o 15 zupkę - około 150 ml i o 19 kaszkę na wodzie z owockiem (robie na oko nie wiem ile je :sorry:)

dziewczyny MY jesteśmy prawdziwe matki Polki - non stop borykamy się z problemem karmienia piersią.
Święta prawda Kuleczko :tak: nie zliczę ilości kryzysów laktacyjnych, które mnie dopadły, ale jak tak sobie pomyślę, że miałabym skończyć z cycaniem, to tak jakoś przykro się robi :zawstydzona/y: a kiedyś się dziwiłam kobietom, które długo karmią piersią :sorry:

marylion - Karolinka zjada trzy obiadki dziennie? jestem pełna podziwu...
u nas 4 razy w ciągu dnia cyc - ok 8, 12, 16 i 20 no i w nocy kilka razy jeszcze, ciężko powiedzieć ile ;-) a z innych "dań" to u nas kiepsko to wygląda - rano zje kaszkę z owockami ale kilka łyżeczek - może 10 się uzbiera jak ma dobry dzień, obiadku mi nie chce jeść od jakiegoś czasu ale i tak od dwóch dni jest lekka poprawa - zjada ok 5 łyżeczek :-p no i wieczorem przed kąpielą też kaszka z owocami i ilość podobna do rannej.

reklama
Poletko - nie miej wyrzutów sumienia - czas zadbać o siebie - karmienie za wszelką cenę nie ma sensu. Zdrowa i wypoczęta mama to jest to. Ważne, że chociaż ten raz lub dwa razy dziennie Mała dostaje pierś. Na pewno jest Ci cieżko więc nie dokładaj sobie kolejnego zmartwienia. Na pewno jest to trudne emocjonalnie... Trzymaj się cieplutko :tak:
Ja jak miałam czas to karmiłam Małą przed każdą butlą a teraz niestety też tylko 2 razy w ciagu doby - zawsze coś....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry