• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

Leika, mamjakty dziękuję wam bardzo kochane, nawet nie wiecie jak dobrze przeczytać słowa pocieszenia;-), ja już wymiękam ,niby pierś wiem - ok ale nie mam pojęcia ile ona zjada - trwa to bardzo krótko po czym niunia odpycha cyca, martwi mnie,że nie przybiera koza - 100g w dwa miesiące to niewiele:-(, dodam jeszcze , że mała poza cycem nie przyjmuje żadnych płynów:-(, mam schizy,że to mało ( odwodnienie)
Powiem Wam, synuś nieźle dał mi w kość jak chodzi o spanie za to jadł super, przybierał elegancko, natomiast córunia że tak powiem lepsza ze spaniem za to jedzenie spędza mi sen z powiek......
Dziękuję jeszcze raz kochane za wsparcie i porady , bedziemy próbować........

reklama
Mama Olafa nic sie nie martw.... Moja mała nad morzem a miała ponad 1,5 roku przez 2 tygodnie nic nie chciała jesc tylko cyca i nic jej nie było Zdowa i fajna laska wyrosła:)

Mama Olafa - moja Zosia też nie chce pić ani herbatki ani soku , może trzy razy w tygodniu uda mi się ją namówić na parę łyków napoju a tak to tylko pije z cycusia . Je już obiadki i mi się wydawało , że powinna je popijać a ona nie i już. Ale zdarzają się też takie dni jak wczorajszy , gdzie dostała cycusia i płacze to ja znowu cycusia a ta nie chce i płacze dalej . Aż coś mnie tknęło , żeby pić jej dać i pomogło , czyli sama wie kiedy chce pić coś innego niż mleko mamy.

Leika, Mamjakty - ale się cieszę że tu zajrzałam do Was, podoba mi się to co piszecie o sadzaniu dziecka razem przy stole i podawaniu mu większych warzyw itp :))) nasz mały już je grudkowe potrawy, jeszcze trochę i będę mogła mu podawać większe kawałki do gryzienia, chrupka kukurydzianego już też wcina :) a dziś jak jedliśmy z mężem obiad to on przyraczkował do mnie i zaczął się wspinac po mojej nodze więc go wzięłam na kolano - chciał z nami siedzieć :))) krzesełko do karmienia już zamówione :))) pozdrawiam

Dziewczyny powiedzcie mi ile razy( mniej wiecej) karmicie teraz swoje dzieci piersia ? Moj Bartek praktycznie ciagle przy cycku wisi i zastanawiam sie, czy nie za czesto. Tak srednio co godzine- dwie ssie, albo przy nim zasypia. Po godzinie od pobudki jest placz, nic sie nie podoba i wtedy pomaga tylko cycus. Je rano i wieczorem kaszke z owocami i obiadek, wiec raczej glodny nie jest( obiad i wieczorna kaszka jest wtedy, gdy mama pracuje, a po wieczornej kaszce mama wraca i Bartek zasypia przy cycu). Naczytalam sie, ze dzieci w tym wieku najczesciej jedza juz tylko rano, wieczorem i w nocy, stad moje pytanie ;-)

ja dość często karmię - mnie więcej tak to wygląda:
ok 8 kaszka robiona na wodzie i popija mleczkiem
idzie spać
ok 11 dostaje jakiś deserek
ok 12 cyc i przeważnie spacerek i drzemka
ok 15 obiadek
ok 16 cyc i spanko (nie zawsze przy piersi zasypia)
ok 19 kaszka z owockami
no i po kąpieli cyc
no i w nocy nie wiem ile razy ;-)

Ola nie zjada dużych ilości kaszki czy obiadku więc dopija cycem :sorry:

u nas jest tak

7-cycuś
10-kaszka bezmleczna
13-obiadek
16-owocki
po 18tej kaszka mleczna lub bezmleczna
po 19tej cycus i spanko...

niekiedy między posiłkami jakaś chrupka czy sucharek...no i popijamy ze zwykłego kubeczka...jak 100-120 wypije w ciągu dnia...

zapomniałam o nocy..w nocy cycusiamy..nie wiem ile razy ;)

Ostatnia edycja:
u nas w ciagu dnia:
-8:30 CYC
-11:00 Kaszka bezmlaczna z owocami i CYC do popicia (przy ktorym zasypia na 1,5-2h)
-14:00 CYC
-17:00 Obiadek (duzy sloik)
-20:00 Kaszka mleczna lub deser z jogurtem
-20:30 CYC (po kapieli)
i w nocy:
-1:00 CYC
-4:00 CYC
-6:00 CYC
6:00 rano potraktowalam jeszcze jako noc bo od kilku dni Kris nie budzi sie calkowicie o 6-7 jak wczesniej tylko o 6 dostaje cyca i na szczescie spi jeszcze do 8! :-)
oczywiscie w ciagu dnia miedzy posilkami jakis chrupek czy owocek i jakies 100ml picia (sok z mineralna)

Celinka ja daje cyca ile sie da i ile młody chce czasami pije wieceja czasamoi mniej.. zjada deserek 2razy kaszke i obiadek czasem jakiegos biszkopta miedzy czasie...

Co do picia to młody tez nieprzepadał bo butelka jest be ale oddkąd daje mu łyzeczka albo z normalnego kubeczka to fajnie pije a jak nie ma ochoty to odwraca paszcze .. najbardziej Lubi kubusie Julkowe i moja owocowa herbatke dzidziusiowa mu nie smakuje...

reklama
Karolinka cyca o 4, 7, 12, 20.30 i 22, ale najada sie wtedy porządnie :tak: w ciągu dnia wypije też około 150 ml odciągniętego mleczka z kubeczka, zjada deserek około 10, obiadek (ostatnio niestety tylko maly słoiczek :zawstydzona/y:) około 15.30 i kaszkę bezmleczną o 19. Czasem dostanie też chrupkę, marchewkę, banana albo jabłuszko do pochrupania.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry