• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

dziewczyny mam taki problem... wczoraj byla u nas pani HV (taka polozna-pielegniarka srodowiskowa) zbadac malego i spytala jak maly spi w nocy, powiedzialam, ze spi dobrze tylko 3 razy cyca, na co ona wywalila oczy jak 5-zlotowki i stwierdzila ze wygladam super na 10 miesiecy nieprzespanych nocy i ze w UK nie ma czegos takiego jak karmienie dzieci w nocy po 6 miesiacu!!! od 6 miesiaca przestawia sie dziecko na jedzenie tylko w dzien bo noc jest od spania i nie tylko mama odpocznie, ale i dla dziecka lepiej jak spi nieprzerwanie, a pozatym w tym wieku powinno czerpac energie z jedzenia a cyc najwyzej rano i wieczorem... pozatym powiedziala ze dziecko 10 miesieczne powinno zaczac powoli jesc jak dorosly i np.zamiast kaszki rano muesli na mleku pelnotlustym krowim, kanapeczki itd. jestem zszokowana i niewiem co o tym wszystkim myslec...

reklama
Perla zaufaj instynktowi .. ja karmiłam w nocy przez 2.5 roku i zyje... mleko nocne najlepsze... a co do dorosłego jedzenia to jeszcze dosc sie go naje.... ale mleko normalne mozesz juz podawac w postaci grysików, ryzu czy innych zup mlecznych
np bułeczka zalana mlekiem i posłodzona.... u nas hitem sa teraz biszkopty moczone w herbacie...i wszystko na normalnym mleku

perla2212 - weź poprawkę, że to UK ;-) Zimny wychów i te sprawy ;-)

Nocne mleko jest bardzo wartościowe, więc nie rezygnuj z niego z powodu głupich rad. Mały sam z niego zrezygnuje jak będzie gotowy :tak:

Perla - ale co masz zrobić w nocy jak się Młody w nocy obudzi i szuka cyca ?
nie dasz mu ?
powiesz: słuchaj Synku Pani HV powiedziała, że w nocy masz spać ;-)
u nas był taki czas, że Skrzat jak skończył 6 miesięcy to przesypiał noce bez cycania.
po jakimś czasie mu się odmieniło i znowu zaczął w nocy się budzić na cycanie i to kilka razy.
mleko nocne jest pełne tłuszczów i widać Młody ma taką potrzebę :-)

Perla - ale co masz zrobić w nocy jak się Młody w nocy obudzi i szuka cyca ?
nie dasz mu ?
powiesz: słuchaj Synku Pani HV powiedziała, że w nocy masz spać ;-)
u nas był taki czas, że Skrzat jak skończył 6 miesięcy to przesypiał noce bez cycania.
po jakimś czasie mu się odmieniło i znowu zaczął w nocy się budzić na cycanie i to kilka razy.
mleko nocne jest pełne tłuszczów i widać Młody ma taką potrzebę :-)
powiedziala zeby przeniesc malego z naszego lozka do swojego lozeczka i jak sie obudzi to wstac ma tata i dac wode w butelce, uspokoic i odlozyc! to podobno trwa 3 noce i potem dziecko stwierdza ze nie warto sie wstawac bo mleczka nie dostanie i sie nie budzi... pozatym stwierdzila ze dziecko to robi z wygody i przyzwyczajenia, a wcale nie potrzebuje bo kalorie powinien czerpac w tym wieku z jedzenia w ciagu dnia... kurcze niewiem juz z 1 strony fajnie by bylo sie wreszcie wyspac, ale z 2 moze rzeczywiscie jeszcze potrzebuje... z jego zamilowania do cyca podejrzewam ze sam szybko z tego nie zrezygnuje!:no:

Dominik ostatnio budzi się raz na karmienie. Jakoś strasznie mnie to nie męcz trwa to tylko 2-3 min i śpimy dalej. :tak::tak::-D
No chyba że ząbki go męczą tak jak teraz to trwa to dłużej bo ciężko cyca z buzi wyciągnąć.:shocked2::shocked2::shocked2:

wstac ma tata i dac wode w butelce, uspokoic i odlozyc

a Młody śpi w swoim łóżeczku, czy z Tobą ?
bo jak śpi w łóżeczku i bierzesz go tylko na karmienie i odkładasz - to możesz spróbować tej metody - moze się uda.
ale jeśli śpi z Tobą to - moim skromnym zdaniem - nie masz szans tak nagle położyć go do łóżeczka na całą noc, pozbawić cyca i do tego jeszcze ojciec ma napoić i uspokoić :rofl2:

reklama
a Młody śpi w swoim łóżeczku, czy z Tobą ?
bo jak śpi w łóżeczku i bierzesz go tylko na karmienie i odkładasz - to możesz spróbować tej metody - moze się uda.
ale jeśli śpi z Tobą to - moim skromnym zdaniem - nie masz szans tak nagle położyć go do łóżeczka na całą noc, pozbawić cyca i do tego jeszcze ojciec ma napoić i uspokoić :rofl2:
spi z nami i wlasnie tego sie tez obawiam :eek:
moze wpierw sprobujemy go przeniesc do swojego lozeczka, a potem zobaczymy...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry