reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Paula idz skonsulutuj sie z innym lekarzem. Amniopunkcja to duze zagrozenie dla dziecka. Robi sie ja w absolutnej koniecznosci. ja na pewno bym poszła na inne Ug nawet gdybym miała jechać kilkadziesiąt kilometrów.

ja dopiero zrobiłam dzemy z jabłek i zrobiłam ogórki do kiszenia. Jeszcze mam zrobic cukienie marynowana i skonczyć sprzątać. ale juz padam z nóg.
Jutro mam znów napiety plan zajec a rano i de do labory na badania.

do 12 juz niedaleko i wtedy zobaczę naszego kangurka :-)

reklama
hmm, tylko to jest zalecenie lekarza,
czytam o tej amniopunkcji i czytam, ale jest spora rozbieżnośź w zdaniach co do ryzyka tego zabiegu, kurcze nie chce narażać maluszka, ale martwie sie czy wszystko jest w porzątku, jak nie zrobie tej amniopunkcji to dowiem sie co i jak dopiero jak urodze.
najgorsze jest to że boje sie wyrzutów sumienia jesli okaze sie że dziecko jest chore a ja mogłam zrobic cos juz zanim sie urodziło......
mam młyn w głowie....

hmm, tylko to jest zalecenie lekarza,
czytam o tej amniopunkcji i czytam, ale jest spora rozbieżnośź w zdaniach co do ryzyka tego zabiegu, kurcze nie chce narażać maluszka, ale martwie sie czy wszystko jest w porzątku, jak nie zrobie tej amniopunkcji to dowiem sie co i jak dopiero jak urodze.
najgorsze jest to że boje sie wyrzutów sumienia jesli okaze sie że dziecko jest chore a ja mogłam zrobic cos juz zanim sie urodziło......
mam młyn w głowie....
Paula jest jeszcze badanie krwi, które ponoć jest dokładniejsze niż pomiary przezierności karkowej podczas usg tylko nie pamiętam jak się nazywa i ile kosztuje

przypomniało mi się test PAPP-A

Ostatnia edycja:
hej
jestem w 14 tygodniu i mam zmartwienie, martwie sie o mojego maluszka z powodu dużej przezierności, NT5,1!!!!! lekarz kazał mi zrobic amniopunkcje,
dziewczyny odpiszcie czy któraś z was też ma takie wyniki?

Idz do innego lekarza to potwierdzic, bo ostatani tez ktos pisal,ze smiertelnie ja lekarz wystaraszyl... bo miala dzidzia zle wyniki a sie okazalo,ze poprostu lekarz cos zle zmierzyl.

Ja czekam do końca sierpnia... od lutego mamy zarezerwowaną wycieczkę na Zakintos (Grecja) i jedziemy 1 wrzesnia więc też odliczam czas do wymarzonego 2 tygodniowego urlopu...po którym z reszta już nie wracam do pracy...

Co do mdłości niestety wciąż obecne:-( kiedy to wreszcie przejdzie :(

Kejt, ja też pod koniec sierpnia mam zaplanowane wakacje. Nie wiem tylko, czy mi te mdłości przejdą :baffled:. Będzie to 13 t.c.
Zdecyduje w ostatnim tygodniu przed wyjazdem. Mamy kupione bilety bezzwrotne, ale z hotelu możemy zrezygnować bezpłatnie.
Troche by mi przykro było, bo to takie wyczekane wakacje, ale z drugiej strony jechać tam żeby mnie mdliło cały dzień to się mija z celem. No i jestem na razie w takim zawieszeniu.

hej
jestem w 14 tygodniu i mam zmartwienie, martwie sie o mojego maluszka z powodu dużej przezierności, NT5,1!!!!! lekarz kazał mi zrobic amniopunkcje,
dziewczyny odpiszcie czy któraś z was też ma takie wyniki?

Paula, mi na jednym uag wyszło 2,7 byłam zdołowana i tez zapisałam sie na amniopunkcje, ale trafiłam do innego lekarza, który wymierzył mojego maluszka w dobrej pozycji i wyszło 1,5 i 1,8 z kolei moj lekarz prowadzący nie wiedząc ze gdzies byłam tez powiedział ze wszystko w normie, i sie uspokoiłam, takze ja doradzam dodatkowe usg najlepiej u porządnego specjalistyw dziedzinie usg, jesli by się potwierdziło, to ja na Twoim miejscu zrobiłabym amnio dla samej siebie, ja poprostu chciałam wiedzieć, ale teraz juz na szczescie dwóch lekarzy mnie uspokoiło, czasami jak się źle maluch ułozy to wychodzą zle wyniki, jesli bys sie zdecydowała na amnio to polecam Osrdek Badań Prenatalnych GENOM w Rudzie Sląskiej, przestudiowałam wszystkie fora internetowe i to miejsce jako jedyne ma same pozytywne opinie, mam do nich 300 km ale i tak bym tam pojechała, amnio trwa chwilę, potem ma się kontrolne usg i do domu, Pani przez telefon powiedziała ze badanie nic nie boli bo igiełka jest cieniusieńka, zeby mieć za darmo wystrarczy skierowanie od lekarza który ma umowe z NFZ nawet moze byc lekarz pierwszego kontaktu jesli do gina chodzisz prywatnie, pozdrawiam i duzo zdrówka dla dzidziusia, i doskonale wiem co czujesz bo 4 nocy nie przespałam z tego samego powodu :-(

reklama
Witam porannie , u mnie chumorek super pogoda chyba poprawila sie ,oby nie zapeszyc, o 9 przyjedzeie moja tescowa bo trzeba ja na lotnisko zawiesc dzisiaj jedzie na urlop fajnie ma , my planujemy urlop w pzdziernikugdzies do ciplych krajow, zeby bylo juz malo ludzi i nie tak garaco.

Do góry