reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

reklama
hehe, to masz tak jak ja :-)
Najpierw miałam pracować do końca września, potem października, a dzisiaj powiedziałam Szefowej, że o ile mi zdrówko pozwoli, to zostanę do końca listopada :-D
Nigdy taka pracowita nie byłam, aż się sama sobie dziwię :eek:
ja to zawsze pracoholik byłam to teraz chociaż po godzinach nie siedzę i laptopa do domu nie zabieram, ale to i tak dzieki chłopaką bo mnie już mocno oszczędzają i z większością spraw do koleżanki lecą ale jakoś zawsze i tak jeszcze jest coś do zrobienia ...:happy:
tylko mąż i reszta rodzinki będzie na mnie krzyczeć bo już od dawna mi głowę suszą żebym na zwolnienie poszła:eek:

U nas kijowo:( Wczoraj znow bylam na USG. Prawdopodobnie dziewczynki :-)ale oczywiscie takie nie na 100%.
Niestety nie rosna tak jak trzeba i na kolejnej wizycie maja mi jakies dodatkowe badania porobic. Popatrzec dokladniej na pepowiny i lozysko:-(
Zobaczymy co z tego bedzie.
Ogolnie mam troche dola ale staram sie myslec pozytywnie. Prosze zebyscie trzymaly kciuki...

kochana będzie dobrze!! jesteś pod opieką i w razie czego szybko zauważą gdyby było coś nie tak a na pewno nie będzie!! mój mąż też był większy od brata bliźniaka nie pamiętam ile ale chyba własnie 500/700g i w ogóle pierwszy się pchał i był bardziej ruchliwy, a potem bardziej odważny i rozmowny (i w sumie fajniejszy dlatego to jestem z nim, nie z bliźniakiem:-p), jest też wyższy i lepiej zbudowany, więc to mogą też byc indywidualne cechy każdego mimo, że sa bliźniaki:tak:ale i tak trzymam kciuki, a Ty się nie martw niepotrzebnie rybka!!:tak:

Wczoraj myślałam, że nie wyrobię... tak mnie podbrzusze bolało jak na okres... chyba za dużo po schodach się nachodziłam ;( (mieszkam na 3 piętrze)

kochana uważaj na siebie!! może to i schody a może co innego, oszczędzaj się i obserwuj ok?? trzymaj się ciepło:tak:

no i jak może być....to nie to co hafty maszynowe...ale od serca dla synka

myślicie ze on to doceni??????
przyjdzie za pare lat rzuci je w kont bo bedzie miała przyjść jakaś dziuewuch i powie- We mama jooo...toć siara .....

Rechot super!! i co, jednak Tomciu?:tak: myślę, że na początku to będzie się cieszył, że ma takie swoje własne prywatne (dzieci bardzo zwracają na to uwagę:tak:), potem się będzie wstydził i nie używał, ale Ty nie wyrzucaj ani nie niszcz tego broń Boże, bo potem będzie chciał, zwłaszcza jak będzie miał swoje dziecko:tak: wiem to po sobie, bo mama ma przykazane wyszukać moje kocyki i poszewki, więc bvardzo możliwe, że będzie podobnie u ciebie:-D

generalnie dzisiaj mam strasznego doła.... dokładnie rok temu straciłam moje maleństwo, mojego aniołka ...
[*]
[*]
[*]

przykro mi kochana <glaszcze>
ale najwiekszego pocieszacia masz pod serduszkiem:tak: trzymaj się cieplusio!!
jak w końcu będzie zamknięty wątek, to może opowiem Wam o sobie, jeśli się odważę...

dziewczynki która zna się na wynikach moczu i krwi?? bo coś tam poszukałam w necie ale chciałabym popytać....
pewnie wszystkie teraz na Brzyduli bo widzę że się zaczęła...
a my podpisaliśmy dzisiaj umowę o kredyt:tak: teraz tylko czekamy na mój dowód, podpisanie umowy notarialnej i wchodzimy z remontem:-D

Dobry wieczór :-)
Przyszłam napisać, że żyję i mam się dobrze ale nie mam siły nawet na siedzenie przy lapku ten remont mnie wykończy :wściekła/y:Niby ja nic nie robię a od rana to trzeba dokupić po tamto jechać itd i tak cały dzień :eek:
Mam nadzieję, że u Was wszystko ok :-)
Miłego wieczorku :)

Ja byłam dzisiaj na wizycie i dowiedziałam się że moja szyjka jest zamknięta, ale krótka - ma tylko 3 cm. Dostałam Luteinę podjęzykową i no-spę forte i prikaz leżenia. Za dwa tygodnie mam kontrolę.
Ciekawe co powie w czwartek prywatny gin...

Shingle a 3 to już jest źle?? ja myślałam że dopiero poniżej to jest źle....
a ja mam chyba nie bardzo wyniki krwi i moczu, ale nie wiem:
krwinki czerwone 3,6 a norma jest od 4
hematokryt 33 a norma od 37
płytki krwi 135 a norma od 150
średnie stężenie hemoglobiny w krw.czerw. 35 a norma do 33,5
średnia zawartość hemogl. w krw. czerw. 38 a norma do 35
trochę podwyższona anizocytoza, granulocyty i granulocty

w moczu nabłonki płaskie liczne, leukocyty 3-5, duże liczne bakterie, duże liczne pasma śluzu i bardzo liczne szczwiany wapnia...

o co cho??:eek:

reklama
Co do szyjki to mi powiedziała że jest krótka- zamknięta ale za krótka. Nie wiem czy bardzo, ale trochę mnie przestraszyła...

Dziewczyny jeśli będziecie miały problem z płytkami to kupcie sobie EACOMER - to jest tran. Mnie się wyniki poprawiły - miesięcznie ok 20 tysięcy płytek mi spadało a w ciągu ostatniego miesiąca nawet 2 tysie urosło :-)

A ja resztę morfologii mam nie najgorszą :

RBC 3,71 (norma 4,0-5,2)
HGB 10,4 (12,0-16,0)
HCT 30,9 (37,-47,0)
RDW 15,3 (11,5-14,5)
PLT 130

mocz mam idealny, a glukoza po 1 h 129 więc wporzo :-)

Do góry