reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Cześć dziewczyny:-)
Rzeczywiście dzień dziś jest ponury,u mnie pogoda nie sprzyja dobremu nastrojowi,ale za to wspomnienie wczorajszej wizyty u lek.tak:tak:,bo wreszcie na 100% wiem,że to synek,tak więc będzie Michaś,ja myślałam o Maćku,ale mąż zdecydował,że Michał,a mi też się podoba.Poza tym ok.i ciekawostka:mimo,że brzuszek rośnie prawidłowo,a w nim dzidzia też ma prawidłowe wymiary-wczoraj sprawdzaliśmy to na usg szczegółowo,to ja od początku ciąży przytyłam jedyne 2kg !:szok:,trochę mnie to zaskoczyło,choć każdy mówił,że schudłam na twarzy i samej mi się wydało,że mam szczuplejsze nogi i ręce,ale od razu mówię,że jem dość dużo i zdrowo-przywiązuję do tego ogromną wagę i zażywam też suplement dla kobiet w ciąży jeden z najlepszych.Czyli ciąża wpływa na mnie tak,że zrzuciłam zbędne kg ,po prostu ciąża je pochłonęła:tak:,może też to,że korzystałam z basenu na początku(teraz nie,ze względu na częste zapal.pęcherza),no i każdy dzień kończę wieczornym spacerem:tak:-w każdym razie najważniejsze,że dziecko rośnie:tak:
Pozostaje mi jeszcze tylko konsultacja kardiologiczna i być może na 3dni trzeba będzie położyć się w szpitalu,zrobić holter,echo serca-sprawdzić ,czy jest gotowe do wysiłku jakim jest poród-bo miałam problemy z serduszkiem-pisałam kiedyś o tym,jestem 3 lata po zabiegu(ablacja)-ale to już nie ma co wracać do tego.Ma być dobrze i już:tak::-D
No więc pędzę po córkę do szkoły i do miasta na zakupy-jakoś dzień zleci,moze potem zajrzę na forum,Miłego dnia Wam życzę:-)

reklama
Witam:-) Ale mi się nic nie chce. Pogoda mnie dobija jak co roku. A dzisiaj w nocy mi się śniło, że rodziłam i urodziłam...chłopca:eek: I trochę mnie zdziwko wzięło w tym śnie:confused2: Mam nadzieję, że lekarz się nie pomylił i jednak będzie dziewczynka, bo ja wszystko mam dla dziewczynki kupione:tak: Mówił, że na 100% dziewczynka na genetycznym USG, nawet mam zdjęcie jej kobiecości:-D

Dziewczyny jak często spina Wam się brzuch ? Bo ja mam wrażenie że mi się strasznie często to zdarza - myślę że ok 10 razy dziennie...

Mi też się tak często zdarza. Raz to miałam chyba kilka razy w ciągu godziny. Jak mnie lekarz badał to też się spiął. Ale lekarz się tym nie przejął, więc ja też się nie przejmuję.

Anne gratuluję Michasia :-D

A wagą się nie przejmuj, tylko ciesz się, że schudłaś :-) Najważniejsze, że Dzidziuś rośnie prawidłowo, reszta to pikuś :-)

Witajcie!!;-)
u mnie dzis pogoda dopisuje,słoneczko świeci,ja już zakupki mam zrobione,teraz obiadek konstruuje..wczoraj po szkole rodzenia(były cwiczenia) poszłam do siostry a wieczorem jak wróciłam,wykąpałam sie to padłam normalnie ze zmęczenia..nawet nei wiem kiedy zasnęłam hehe;-)

ANNE gratuluję synka!;-):-)

Miłego dnia życzę!:-)

Anne gratuluje synusia:-)
Witam Dziewczynki. Dzisiaj ponura pogoda:-(ale to nic:tak:
Mnie brzuch sie tez napinal i byl twardy jak kamien powiedzialam o tym gince a ona na to, ze mam brac magnez 3 razy dziennie, oszczedzac sie:tak:i jak narazie problem zniknal:-)

Milego dnia.

Anne gratuluje Synka!!!!:-D:-D:-D mam nadzieje że naszemu Synkowi w poniedziałek na USG nie odpadnie fifolek:sorry: a ja dzisiaj taka nieprzytomna chodzę, idę sobie pospać, potem małż wróci z pracy, to pewnie będzie rysować jakieś projekty, więc pewnie nie zawitam do Was dzisiaj:-( miłego popołudnia Wam życzę!:-D

A ja od rana siedzę na necie i próbuję znaleźć komodę na rzeczy dla Małej.:eek:
Ciężka sprawa powiem Wam :eek:
Jak jest coś fajnego, to cena nieodpowiednia:no:
A jak cena jest OK, to mi kolorystycznie nie pasuje:-(
Nie mówię już o modelach, które mi się nie podobają - tych jest 90% :shocked2::eek:

Dziewczyny jak często spina Wam się brzuch ? Bo ja mam wrażenie że mi się strasznie często to zdarza - myślę że ok 10 razy dziennie...

hi dziewczyny a u mnie wspaniala pogoda dzis slonecznie i mrozno, za oknem bialo. bajka. mi tez od jakiegos tygodnia zaczal sie robic twardy brzuch, co kilka dni tak do 3-4razy na dzien. nie boli, mala sie rusza wiec chyba wszystko ok. reszte trzeba czekac na wizyte za 2 tyg... 3majcie sie cieplutko

To ja tez sie witam
Anne gratuluje synusia
U mnie noc do bani jak zawsze w nocy mam prty zawsze w brzuszku a do tego malanie znosi jak spie na ktorym kolwiek boku - niedlugozaczne spac na glowie czuje ze lezy sobie w poprzek bo czuje jej zalotnie bolace kopniaki po obu stronach ciala ... cholra straszny bol .Ide sie polozyc szkoda ze nie moge w prozni wtedy moze bym sie w koncu wyspala

reklama
hi dziewczyny a u mnie wspaniala pogoda dzis slonecznie i mrozno, za oknem bialo. bajka. mi tez od jakiegos tygodnia zaczal sie robic twardy brzuch, co kilka dni tak do 3-4razy na dzien. nie boli, mala sie rusza wiec chyba wszystko ok. reszte trzeba czekac na wizyte za 2 tyg... 3majcie sie cieplutko
To widac normalne z tym twardniejacym brzuszkiem bo ja tez tak mam i coraz wiecej nas na to narzeka , no ale nie ma sie co dziwic jeszcze 8-9 tyg i koniec

Do góry