reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

reklama
Hej Lutóweczki :-D

Ja się pojawiam tylko na chwilę i znikam, bo czasu jak zwykle mi brakuje.

Czarodziejko duży ten Twój Maksio :-) Ale nie się jeszcze troszkę wstrzyma z wychodzeniem na świat.

Za wszystkie wizyty i dobre humorki mocno trzymam kciuki.

Buziaki kochane

Czarodziejko super że z maluszkiem wszystko w porządku.:-D

Agapa ja ostatnio też coś się źle czuję. Boli mnie głowa, mam zawroty głowy, robi mi się słabo, albo mam uderzenia gorąca. A ostatnio zauważyłam, że bardzo puchną mi i drętwieją dłonie - normalnie nic nie mogę zrobić, bo zaraz czuję mrowienie od nadgarstków w stronę palców:-:)eek:

hejka
Ja mam wlasciwie to samo strasznie dretwieja mi dlonie , i bol glowy :-( i zaczelam szkuac w necie i wyszukalam ja glupia o zatruci ciazowym !!! Teraz nie wiem co mam o tym sadzic moje samopoczucie jest stasznie kiepskie .

hejka
Ja mam wlasciwie to samo strasznie dretwieja mi dlonie , i bol glowy :-( i zaczelam szkuac w necie i wyszukalam ja glupia o zatruci ciazowym !!! Teraz nie wiem co mam o tym sadzic moje samopoczucie jest stasznie kiepskie .

kinia, spokojnie, największym objawem zatrucia ciążowego oprócz puchnięcia nóg jest potworne swędzenie brzucha, właśnie wczoraj rozmawiałam o tym z lekarzem. Ważne też, kiedy pojawia się opuchlizna na kończynach - czy pod koniec dnia, kiedy mają prawo puchnąć trochę, czy nie ustępuje to nawet po nocy, gdzie organizm wypoczywa. Jeśli masz u siebie objawy ciągłego opuchnięcia, a nie pocałodniowego, zadzwoń do swojego lekarza, to jest naprawdę ważne...

kinia, spokojnie, największym objawem zatrucia ciążowego oprócz puchnięcia nóg jest potworne swędzenie brzucha, właśnie wczoraj rozmawiałam o tym z lekarzem. Ważne też, kiedy pojawia się opuchlizna na kończynach - czy pod koniec dnia, kiedy mają prawo puchnąć trochę, czy nie ustępuje to nawet po nocy, gdzie organizm wypoczywa. Jeśli masz u siebie objawy ciągłego opuchnięcia, a nie pocałodniowego, zadzwoń do swojego lekarza, to jest naprawdę ważne...

hej
Mnie brzuch nie swedzi (ale nigdzie nie znalazlam wzianki o takich objawach) ale wlasnie mam troche poswyzszone cisnienie najwieksza wartosc to 148/98 i wlasnie to dretwienie rak , bol glowy. Tydzien tem bylam u lekarza na kontroli i on powiedzial jak nie ma bialka w moczu to jest ok . Ale znow gdzies wyczytalam ze wcale go nie musi byc :baffled: wiec ja juz nie wiem ! Mieszkam w IRL a tutaj opieka kobiet ciezarnych jest na pol gwizdka !! Moze poprostu juz wiecej nic nie szukam w necie bede spokojniejsza :-)

hejka
Nie czytaj za dużo w internecie. Ja na początku ciąży naczytałam się tyle rzeczy że ciągle mi coś dolegało i strasznie się bałam kolejnego dnia że wydarzy się coś strasznego. Wpadłam w taką depresję że... szkoda gadać. Przestałam zaglądać do internetu i czytać te bzdury przez 2 m-ce. Samopoczucie od razu lepsze, psychicznie też odetchnęłam, a co najciekawsze wszystkie dolegliwości (te niby poważne) ustąpiły. Słuchaj, tak naprawdę nic złego się nie dzieje, nie czytaj tematów które cię stresują, a jeśli pojawią się jakieś dolegliwości np. opuchlizna, straszne swędzenie, brak ruchów dziecka itp. to najlepszym rozwiązaniem jest kontakt z lekarzem, który rozwieje wątpliwości. Życzę zdrowia i pozdrawiam.

Czarodziejko duży ten Twój Maksio :-) Ale nie się jeszcze troszkę wstrzyma z wychodzeniem na świat.
Hej Kochana

No ginka powiedziala ze obstawia ze do 3500 przybierze jeszcze.....moj pierwszy synek urodzil sie z wagą 3360 wiec taki średniaczek 3500 tez nie jest jakos duzo...Gorzej jak bedzie ponad 4 kg....ojjjj
OD 35 Tygodnia ciązy dziecko najwiecej przybiera wagowo bo obrasta w tłuszczyk i wtedy rosnie nieżle.....

Mnie dzis podbrzusze sieka ze hej......i maluch główką napiera....

Dzień dobry:-) Kinia, nie czytaj za dużo w necie, bo sie nerwicy nabawisz:tak: Jak coś się chce znaleźć to zaraz sie okaże że objawy nam pasują. Poza tym 3 trymestr niestety jest męczący i wiele przypadłości się trafia.
Ja jestem ciągle śpiąca, a usnąć nie mogę:dry:
Wczoraj byłam u ginka i szyjka mi się skróciła znowu o pół centymetra i ma teraz tylko 1cm, ale lekarz powiedział, ze rozwarcia nie ma i jeszcze dobrze trzyma. Następna wizyta za 3 tyg., wtedy się umawiam na USG i powoli będę leki odstawiała.
A dzisiaj miałam miłe zaskoczenie - poznałam korzyści z bycia ciężarówką:-D Poszłam sobie do Tesco na małe zakupy. Wszędzie kolejki do kasy, więc sunę do kasy z pierwszeństwem dla inwalidów i kobiet w ciąży. A tam oczywiście też kolejka (raczej nie wcześniej wymienionych grup społecznych). Ponieważ ja nie umiem tak prosto z mostu, że mam pierwszeństwo, więc stanęłam spokojnie na samym końcu. Oczywiście nikt się nie odezwał, że przepuści, zresztą nawet się nie spodziewałam. I nagle pani kasjerka patrzy się i woła na mnie "Panią poproszę z zakupami na początek":-) Normalnie zdębiałam. Ci co byli w kolejce też:-D Podchodzę sobie i mówię, ze nie chciałam się dopominać, a kasjerka, że "ta kasa jest dla mnie i mam się dopominać, bo ona może nie zauważyć, że ktoś z pierwszeństwem stoi, a jak się innym klientom nie podoba to mogą iść do innej kasy". Hehe:-) I zrobiłam zakupy bez kolejki:-)

agapa, celira dziekuje za dobre slowa ! Macie racje prawie wszystko co wyczytam to w wiekszosci mi dolega :wściekła/y: naprawde mozna i sobie zaszkodzic i dzidzi . Bo jak mama w depresji to maluszek tez odczuwa. Mam nadzieje ze nic sie zlego nie wydazy a to co odczuwam to typowe dolegliwosci ciazowe, przeciez juz tak malo zostalo :-) dziekuje Wam jeszcze raz i zycze powodzenia buzka :tak:

reklama
agapa, celira dziekuje za dobre slowa ! Macie racje prawie wszystko co wyczytam to w wiekszosci mi dolega :wściekła/y: naprawde mozna i sobie zaszkodzic i dzidzi . Bo jak mama w depresji to maluszek tez odczuwa. Mam nadzieje ze nic sie zlego nie wydazy a to co odczuwam to typowe dolegliwosci ciazowe, przeciez juz tak malo zostalo :-) dziekuje Wam jeszcze raz i zycze powodzenia buzka :tak:

Kinia ja stwierdziłam, że czytać nie będę, bo w necie, to czasami same głupoty można znaleźć. Po Nowym Roku mam wizytę, więc będę się pytać mojej lekarki, cy to normalne (to drętwienie i puchnięcie dłoni). A póki nic się złego nie dzieje, to siedzę spokojnie :-)

Do góry