reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Byłam dzis u lekarki zważyć małą i z ciekawości zapytałam o kamforę. Zdaniem mojej lekarki (choć z pewnością nie jest tak godna zaufania jak ta od Ivki :-) ;-) ) kamfora nie zawiera substancji trujących i może być śmiało stosowana u małych dzieci. Może natomiast uczulać jak wszystko, dlatego należy zrobić próbe na skórze i poczekać, czy będzie odczyn.

To jest zdanie mojej lekarki, a nie moje i nie chce nikomu nic narzucać. Żeby była jasność! :-) ;-) :tak:

MamaOli- ale to zleciało!!!!!!!:szok:!
Już niedługo dzidziuś będzie na świecie!!!!!! :-D

reklama
Kinguś...jednak nie ramatti tylko romer king wyczaiłam na allegro..więc chyba się zdecydujemy(choć znając mojego Kubutka ..i jego proces podejmowania decyzji może to jeszcze potrwać)..a powiedz Wy jesteście zadowoleni z Ramatti?

My jadąc po Ramatti wstapiliśmy do koleżanki, która miała don sprzedania Chicco i... kupiliśmy go za 80 zł :-D Karola zadowolona, fotelik mimo, że ma 5 lat, wygląda na nowy :-)

to ja sie tez doloze ;-)

selinka od 3 dni nic nie chce jesc :-( bawi sie tylko jedzeniem a jak jej cos przemmyce to pluje :eek: nawet mleka nie chce ,
lekarze mowia zeby przeczekac ale mnie to martwi :sick:

czy wasze dzieciaczki mamausie drogie tez maja takie dni ze nie chca nic jesc :confused: :confused: :confused:

Osinko a moze jakis nowy kosmetyk :confused:

Asia Mateusz też dziś ma bunt obiadowy
Osinka ja ostatnio tez miałam problem z czerwonymi policzkami Mateusza - nie mam pojęcia po czym - na szczęście to już za nami

A ja jeszcze na cwilę wrócę do tematu obraz.

Ja mam takie wrazenie, że zaczynamy szukać pretekstu do "awantur".
Nie wiem z czego to wynika, ale ja mam troche dość tego, że nie można szczerze się wypowiedzieć, bo każda wypowiedź może spotkać się z odczuciem, że kogoś atakuję.

Moje osobiste zdanie jest takie, że problem nie tkwi w poruszanym temacie ale w odbiorze. Ja nie mam takich intencji, żeby kogoś urazić, ale nieraz nie potrafię się powstrzymać, żeby czegos nie skomentować. Najczęściej bulwersuję się tematem jedzenia. Wg mnie najlepszym doradcą powinien być zdrowy rozsądek, a to, że nieraz nasze zdania są różne... To tak jak z naszymi dziećmi. One też są różne i musimy to zaakceptować.

Zaczynamy tu popadać w drugą skrajność: nie wypowiadamy się, żeby kogoś nie obrazić, nie narazic się itp. BEZ SENSU!!!

Ja z naszych "spotkań" naprawdę dużo więcej wiem, niż gdybym opierała się TYLKO na mojej intuicji... I to dzięki Wam myslę, że uniknęłam kilku błędów. A tak jak któraś z was powiedziała, jesteśmy tu po to, żeby wymieniac się doświadczeniami.

I jeszcze jedno: nie czujmy sie winne z byle jakich powodów: że karmimy piersią, że karmimy butelką, że dajemy słodzone soki, że nie dajemy cukru, że nasze dzieci mają zęby bądź ich nie mają (buziak dla Martynki :-D:-D:-D).

Kochamy nasze dzieci i to jest najważniejsze, że to one nas tu "łączą", a nie jakieś nieistotne sprawy...

Ja i tak nie wyobrażam sobie być mamą bez BB :-)

reklama
to ja sie tez doloze ;-)

selinka od 3 dni nic nie chce jesc :-( bawi sie tylko jedzeniem a jak jej cos przemmyce to pluje :eek: nawet mleka nie chce ,
lekarze mowia zeby przeczekac ale mnie to martwi :sick:

czy wasze dzieciaczki mamausie drogie tez maja takie dni ze nie chca nic jesc :confused: :confused: :confused:

Osinko a moze jakis nowy kosmetyk :confused:

Asiu, u nas z jedzeniem było podobnie przez ostatanie 3 dni! szału dostawałam!!! każda łyżeczka wypluta

kosmetyki, proszki mam jak zwykle te same, posmarowałam bepanthenem, zobaczę czy zejdzie

Do góry