reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

KingaP masz racje.

Wlasnie mi ninia zadzwonila ze przyszla duza koperta z biura paszportowego. Kamien mi spadl z serce bo wyjezdzamy za rowne
3 tyg a Patryk byl bez paszportu. Zamowilismy paszport w opcji exprespwej, mial przyjsc w 2 tyg, przyszedl w tydzien.

Patryk sie ucieszy bo tata go straszy ze jak paszport nie dojdzie na czas to zostanie ma wybor: albo leci w ukryty w walizce albo zostaje i bedzie domku pilnowal:-)

reklama
KATI no super ze przyszedł podroz w walizce niezbyt komfortowa klasa;-):-)

a z tymi paszportami to kupa śmiechu waznosc na 10lat ale bedzie ubaw za kilka lat z tego zdjecia jak na odprawie moga poznac ze to to dziecko ze zdjecia na ktorym ma 6miesiecy:confused::-D

Ja mam do was pytanko na szybko
- podawałyście swoim dzieciakom TRILAC - to jest lek na wyregulowanie flory bakteryjnej w kiszeczkach

- a chodzi mi o kolor leku - cały czas wydawło mi sie, że jest to biały proszek - chciałam podać go Kubie na tą kupe otwieram i patrze a ten proszek jest brązowy ???? data ważności ok do 2008 i nie wiem czy pamięć mi szfankuje czy lek się zepsół ???

pytałam w aptece ale babka powiedziała, że jak data ważności jest dobra to lek też - jak myslicie???

a z tymi paszportami to kupa śmiechu waznosc na 10lat ale bedzie ubaw za kilka lat z tego zdjecia jak na odprawie moga poznac ze to to dziecko ze zdjecia na ktorym ma 6miesiecy:confused::-D

kasiula z tego co sie orientuje to tutaj paszporty takim małym bobasom wydaja na bardzo krotki okres .....tzn chyba na kilka miesiecy ....czy tez max chyba na 2 lata......(nie pamietam dokładnie).....dopiero jak dziecko skonczy 5 lat to wydaja ten na 10 lat .........ale jezeli chodzi o te 10-letnie w PL....to ja miałam własnie podobna sytuacje .......byłam na 1 roku studiów a zdjecie chyba z zerówki miałam:-D :-D :-D :-D ......zawsze przy przekraczaniu granicy celnicy mieli problem z zidentyfikowaniem mnie ......:-D :-D :-D ;-) ;-) ;-)

katiNJ super:-) :-) :-) ze juz patrynio ma paszport .....jedena spraewa mniej na głowie .....bo pewnie masz ich sporo przed wyjazdem...

Ja mam do was pytanko na szybko
- podawałyście swoim dzieciakom TRILAC - to jest lek na wyregulowanie flory bakteryjnej w kiszeczkach

- a chodzi mi o kolor leku - cały czas wydawło mi sie, że jest to biały proszek - chciałam podać go Kubie na tą kupe otwieram i patrze a ten proszek jest brązowy ???? data ważności ok do 2008 i nie wiem czy pamięć mi szfankuje czy lek się zepsół ???

pytałam w aptece ale babka powiedziała, że jak data ważności jest dobra to lek też - jak myslicie???

AQUA 1-23 ja sie nie znam na tym leku ....ale to ze termin waznosci jest oki to nie zawsze lek jest dobry:no: :no: ....................duzo zalezy od jego przechowywania .....i czy otwierałas go juz kiedys?????........bo moze po otwarciu jest jakis okres przydatnosci :confused: :confused:

jezeli jest orginalnie zapakowany ....i ma termin waznosci do 2008 r. i przechowywałas go zgodnie z zaleceniami na ulotce to mysle ze jest oki

wiekszość z probiotyków wymaga trzymania w lodówce, po 4 tygodniach poza nią sa juz "popsute"

trilac chyba też wymaga trzymania w lodówce (nie pamiętam)

ja daję w tej chwili lactoral (w saszetkach)

moja pediatra zaleca zmiane probiotyku - za każdym razem coś innego - pomijając lakcid - który jest tani i prawie nie ma bakterii...

przy tych wszystkich choróbskach jakie moje dzieci łapią używałam już chyba wszystkicch probiotyków dozwolonych dla dzieci :)

a co do dorosłych i smarowania
ja smaruję amolem (wcześniej asmaruję kremem) albo vickiem vapo rub (czy jakoś tak)

kamfory ood momenu uwagi pani doktor w ogóle w domu nie mam

reklama

Załączniki

• 3_3_product.jpg
    3_3_product.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 33
Do góry