reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wątek główny

reklama
dziekujemy bardzo:-)
Terenia duzo zrdowka dla Patrica bidulek ale to pewnie przezpogode bo jak ogladalam pogode to w stanach zimno i pada to pewnie dlatego smarczy

ucaluj go mocno i szybkiego powrotu do zdrowia

Viola a po jakim czasie Antoś zachorował po Julce?
Mój Mateusz dwa tygodnie temu też miał kontakt z siostrzenicą chorą na ospę, ale jak narazie krostek nie ma. Podobno moga wyjść do trezch tygodni.

u nas wyszlo po 16 dnaich najpierw jedna w glowie potem poszlo jak lawina porostu masakra:)
wiec czekaj z jednej strony to dobrze bedzie mial a z drugiej to zle ze mu n ie wytlumaczysz ze nie wolno drapac

u nas wyszlo po 16 dnaich najpierw jedna w glowie potem poszlo jak lawina porostu masakra:)
wiec czekaj z jednej strony to dobrze bedzie mial a z drugiej to zle ze mu n ie wytlumaczysz ze nie wolno drapac
No właśnie, nie da rady takiemu maleństwu wytłumaczyć takich rzeczy. Uściski dla ufoludka;-)

a ja mam prosbe dziewczyny :tak: mam klopot z wymysleniem jakis zdrowych surowek do obiadu, dla nas ;-) juz takie standardowe mi sie przejadly, hmm. moze macie jakis ciekawy pomysl na zdrowy mix warzywny do obiadku :confused: jakby co to jestem otwarta na propozycje i bede wdzieczna za wszelka pomoc (musze czyms zdobywac meza no nie :confused: ;-) ) :-)

Ja zaszczepilam Lola przeciwko ospie.

Madziu u nas ostatnio dosc czesto surowka z marchweki, jablka i salaty lodowej, wszystko potarte na grubej tarce, (salata drobno pokrojona) do tego troche oliwy, cukry i soku z cytrynki, pychotka :-) No i salata ze smietana na slodko, moj P. moze nic innego nie jesc tylko to, na okraglo :-D

Izka-surówka z sałaty lodowej...mniammm..uwielbiam sałate lodową:tak: :tak: :tak:
Madzia- a może taka sałata (lodowa lub zwykła) do tego ogórek zielony, papryka czerwona cebula ,czosnek i do tego troszku sera albo feta a jak ma być bardziej wykwintnie ..heheh (dla gości to kupuje takiego śmierdziela ....żółtego sera ..albo takim parmezanem posypuje)

A propos jedzenia....oglądacie na Tvn style Nigelle? ...ona to ma przepisy...uwielbiam tą kobitkę ..zjadłambym ją hehehe śmieje się
ale lubie jej przepisy...w ksiegarniach jest nawet książka jej autorstwa ...musze nabyć :tak: :tak:

a co do salatek to ja lubie
kapuste pekinska, starta marchewka kurkurydza czosnek i troszke majonezu z keczupem
albo
piers z kurczaka smaze z odrobina oleju kurczak obtoczony w przyprawie gyros ,kapusta pekinska lub salata lodowa jak kto woli ogorek zielony ,ogorek kiszony , papryka 2 rozne , kukurydza, sos :majonez keczup czosnek wymieszac ale musi byc go wiecej bo trzeba polac 2 warstwy.
na spod kaldzie sie kurczaka potem uklada warstwe posiekanej kapusty, ogorka startego na tarce lub cienko pokrojonego , potem drugi kiszony , ppapryki kukurydza i polewamy sosem i znow ukladamy od poczatku kurczak itd

jak cos mi sie przypomni to napisze smacznego

reklama
Witajcie dziewczeta i marcowe malenstwa!
Wrocilysmy po wojazach w rodzinnych stronach!:tak: Niestety nie mialysmy dostepu do netu i nawet nie moglysmy sie odezwac!:-( Bylo super, ale juz jestesmy z powrotem w Irlandii. Na szczescie jest z nami moja mama to zawsze weselej a za 10 dni przylatuje tata! Hurrra. Z tego zalu po powrocie od razu dzisiaj zarezerwowalam bilety na wakacje i lecimy z Ella do domku 25 czerwca na 5 tygodni!:-) :-) :-)
Zupelnie nie wiem co u was slychac, ale mam nadzieje, ze wszystko ok! Postaram sie poczytac troszke i byc znowu na bierzaco!

Ella nadal na antybiotyku po zapaleniu nerek i pobycie w szpitalu 4 tygodnie temu. (Dobrze, ze w ogole lekarz pozwolil nam poleciec do Polski!!!) W poniedzialek ma usg z barwnikiem, zeby sprawdzic czy nie ma zrostow i blizn na nerkach. Beda jej to wpuszcac przez cewke moczowa i szkoda mi jej bardzo!:-( :-( :-(
Lece spac bo od 4 jestem na nogach i padam na pyszczek!
Buziaki marcowe mamuski!!!;-)

Do góry