reklama

Wątek kulinarny grudniówek :)

Zarobiłam właśnie ciasto na bliny - z połowy porcji, ale dałam 2 jajka, bo stwierdziłam, że będzie pulchniejsze ;)
Jaką ono powinno mieć konsystencję - naleśnikową?

reklama
Zrobiłam grubsze :) I wyszły pysznościowe :) Jeszcze raz dzięki za przepis :) Co prawda ciasto chciało mi po pierwszym rośnięciu uciec z kuchni, ale poradziłam z nim sobie ;)

a mi sie w lodówce juz chłodzi ciasto sarki ... Mistrzostwo świata-jutro tylko poleję bita smietanką i bedę degustować....
Następbe to pewnie te bliny zrobie... bosche jak ja łatwo teraz łapie smaki...:D:D:D

sarka to ciasto mam od kilku lat obowiązkowo na wszystkich imprezach. Z tym, że ja dodaję herbatniki, a nie krakersy i nie robię masy budyniowej/karpatkowej tylko taką z mleka w proszku. I nazywa się trzy bit (ta masa w środku smakuje jak ta biała masa z tego właśnie batonika):DDD
Ja chyba właśnie zrobię karpatkę. Taką zwyczajną w świecie. Jakoś mnie naszła na nią ochota:)))

olcia ooo toś mnie zabiła!, to daj przepis na ta mase z mleka!!!!!!!!!!!!:PPP
to chyba coś jak ala snickers też co, moja tesciowa z mleka w proszku takiego snickersa robi, dodaje orzechów no baajka:PP
to niezle słodkie musi być, mrrrr, ale bym zjadła az mi język ucieka:P

sarka-juz na wątku zachciewajki napisałam ale powtórze to raz jeszcze-ciacho pycha-zwlaszcza jak juz poprzesiąkało fajnie... Ale słodzitkie fest-kawki-herbatki nie trzbea słodzić.
olcia sprobuj przepis sarki z masą tiramisu-ona nadaje kapitalny smak:)

reklama
yvona na 100% zrobię wersję sarki:DDD Trochę się boję, bo wiem, że jak nie mam dostępu do słodkiego to trudno, ale jak już coś upiekę to....koniec. Cała blacha moja....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry