izka01
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Anni-ja nie jestem przebojowa kucharka, gotuje jak musze :-) Ale po tych twoich przepisach mam ochote sie zabrac za wielkie gotownie :-) Jesli chodzi o wloskie pasty to bardzo polecam MALFADINE i GEMELI (podobne do ALFREDO). te nazwy to wlasciwie rodzaj makaronu. Niestety nie umiem dobrze tego opisac ale to bedzie mniej wiecej tak: makaron "wstazki"+paseczki kurczaka z grilla+pieczarki i calosc w sosie smietanowo-pomidorowym z duza ilosci bazylii, zapiekane z serem, rewelacja. GEMELI podobne ale makaron "swiderki" + ten sam kurczak + szparagi lub brokuly i pieczarki+sos smietanowo-pieczarkowy, tez zapiekane z serem. Zajadamy sie tym strasznie, choc w pobliskiej knajpce, a nie w domu :-) (ja jak juz pisalam mam strasznego lenia jesli chodzi o gotowanie).