Fantazja ja zapomnialam Ci ten przepis dac na nadzienie ruskie,ja wszystko na oko wale wiec wybacz ze dokladnych proporcji nie dam ale ziemniakow ma byc wiecej niz sera,np na kilo ziemniakow pol kilo sera bialego!
-ziemniaki 1kg
-ser bialy tlusty w kostce 0,5 kg
-sr bryndza ale nie koniecznie -mala kosteczka,tak do smaku
-cebula -2
-mozna boczus dac do farszu,ja polewan z wierzchu

-sol
-pieprz
-wegeta
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, dokładnie rozgnieść wraz z twarogiem specjalną praską do ziemniaków (najlepiej robić to, jak ziemniaki będa jeszcze lekko ciepłe, powstanie wtedy gładka masa). Cebulę drobno pokroić i zrumienić na patelni. Wymieszać z twarogiem z ziemniakami.
Doprawic porzadnie.Farsz musi miec intensywny smak,nie jalowy bo nie smaczne bedzie dlatego bryndze mozna dodac,jedno opakowanie aby wlasnie takiego intensimo smaczku

))
Nalesniki usmazyc,farszu nie zalowac

,zawijac w ruloniki i smazonym boczusiem polac
Niebo w gebie,mowie Wam

))):-)
Iza ,fajny pomysla na deser/posilek.Na pewno wyprobuje.Amela uwielbia ryz ....ale czego ona nie uwielbia
