reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek kulinarny

Przepisów pewnie jest mnóstwo a ja robie tak:

szklanka mleka i dwa jaja mieszam, troszkę soli, dosypuję 25dag mąki i powolutku jeszcze dolewam szklankę wody gazowanej.
I tyle.

A może ktoś ma inny przepis na naleśniki? Chętnie popróbuję.​

reklama
Ja wszystko wale na oko:p i chyba sie osram na te nalesniki ze szpinakiem....buuuuuuuuu

Ja za czasow nie dietowania robilam nalesniki z farszem ruskim czyli jak na pierogi ruskie, tylko zawijasz w ciasto nalesnikowe i polewasz smazona cebulka lub boczusiem...mnnniammm... :))))

Anielap a 25 dkg maki tzn ile? Nie mam wagi kuchennej, wiec na szklanki/lyzki licze:-):tak:

Ja wszystko wale na oko:p i chyba sie osram na te nalesniki ze szpinakiem....buuuuuuuuu

Ja za czasow nie dietowania robilam nalesniki z farszem ruskim czyli jak na pierogi ruskie, tylko zawijasz w ciasto nalesnikowe i polewasz smazona cebulka lub boczusiem...mnnniammm... :))))

Olla..mniam, daj przepis na ten ruski farsz, prosze:cool2:

Chcialam sie z wami podzielic pomyslem na deser/drugie sniadanie, dzis zrobilam i Alusi bardzo smakowalo:
ryz wyplukac, wsypace do gotujacego sie mleka i gotowac, na koniec dodac troche cukru. W drugim rondelku wrzucam czeresnie, podlewam odrobina wody i gotuje do miekkosci. Owoce podaje razem z ryzem. Naprawde dobre, polecam. Pewnie bedzie dobre tez z innymi owocami jak wisnie czy truskawki. Mozna posypac migdalami, pistacjami orzeszkami jak ktos lubi.

Fantazja ja zapomnialam Ci ten przepis dac na nadzienie ruskie,ja wszystko na oko wale wiec wybacz ze dokladnych proporcji nie dam ale ziemniakow ma byc wiecej niz sera,np na kilo ziemniakow pol kilo sera bialego!

-ziemniaki 1kg
-ser bialy tlusty w kostce 0,5 kg
-sr bryndza ale nie koniecznie -mala kosteczka,tak do smaku
-cebula -2
-mozna boczus dac do farszu,ja polewan z wierzchu :)
-sol
-pieprz
-wegeta

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, dokładnie rozgnieść wraz z twarogiem specjalną praską do ziemniaków (najlepiej robić to, jak ziemniaki będa jeszcze lekko ciepłe, powstanie wtedy gładka masa). Cebulę drobno pokroić i zrumienić na patelni. Wymieszać z twarogiem z ziemniakami.
Doprawic porzadnie.Farsz musi miec intensywny smak,nie jalowy bo nie smaczne bedzie dlatego bryndze mozna dodac,jedno opakowanie aby wlasnie takiego intensimo smaczku:)))

Nalesniki usmazyc,farszu nie zalowac :D,zawijac w ruloniki i smazonym boczusiem polac:)

Niebo w gebie,mowie Wam :)))):-)

Iza ,fajny pomysla na deser/posilek.Na pewno wyprobuje.Amela uwielbia ryz ....ale czego ona nie uwielbia:p

reklama
Olla ale mniamuśnie brzmi:tak: wypróbuję napewno:tak:

Izka my często zajadamy ryż na mleku z owocami, albo mannę na mleku z owocami. Mmmmm..... aż mi się zachciało teraz...:-)​

Do góry