reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

ja widzę, że wy się już poważnie wzięłyście za wybór wózka :-)
ze mną chyba coś jest nie tak, (przez co cała rodzina dziwi mi się strasznie), bo postanowiłam, że całą wyprawkę, w tym wózek oczywiście, zaczniemy kompletować dopiero po Bożym Narodzeniu, i jak na razie nie wybieram się nawet pooglądać.

jedyne co teraz robię to sobie analizuję na allegro, i z moich analiz wynika, że zdecydowanie mam 2 faworytów :-)
Jedo Fyn,
Fyn 3DS Jedo (Bartatina)od ręki Warszawa PROMOCJA (459069133) - Aukcje internetowe Allegro
Mikado Boston
WÓZEK MIKADO BOSTON SUPER NOWOŚĆ!!! OD TOMIKO (464084365) - Aukcje internetowe Allegro
X-landery też są niczego sobie, ale brakuje mi w nich możliwości jazdy dziecka w dwóch kierunkach, a według mnie to ważne :-)

reklama
magda19lenka...a czy x lander któys nie ma mozliwosci przekładania siedziska spacerówki? bo raczki przekładanej to chyba rzeczywiscie nie maja...ale w sumie widziałam tylko jeden...wiec o wszystkich nie wiem....

to nie dziwne z ta wyprawka....gdyby nie prawdopodobienstwo wczesniejeszego porodu to pewnie tez bym sie za to zabrała po swietach-tylko ze po pierwsze kolezanka która sprzedaje wozki powiedziała mi ze czesto po nowym roku pierwsze zamowienia składaja dopiero ok polowy stycznia a w przypadku wozków-jesli nie ma czegos na miejscu-zamowienie od producenta trwa od 4 do 6 tyg...a po drugie-widziałąm jak kupowanie wyprawki szlo bratu meza-tez sie zarzekał ze raz, dwa wszustko kupi-i im sie nie udało, na wozek czekali, na łozeczko i materac tez, w sklepach pojedyncze sztuki, wiekszosc na zamowienie....w sumie tylko ubranka i kosmetyki kupili od razu...cała reszta kupowana w czesciach w roznych dziwnych miejscach wyszła ich o wiele drozej...np za laktator kupiony w nocnej aptece zapłacili o 70 zł wiecej niz jest normalnie na allegro czy w sklepie...bo oczywiscie samego nie było tylko jakis zestaw...tak samo podgrzewacz czy sterylizator....
mnie po prostu szkoda kasy na zakupy na ostatnia chwile...wole wczesniej i miec wybór niz pozniej i byc skazanym na to co bedzie...

z tego co się naczytałam o tych x-landerach to właśnie nie mają przekładanego siedziska;:-(

hm, wydaje mi się, że jak zaczniemy na początku stycznia z ta wyprawką, to jednak zdążymy:-)
teraz też nie możemy zacząć, bo czeka nas jeszcze przeprowadzka przed świętami, więc początek stycznia to jakby jedyne rozwiązanie :-)

choć może przynajmniej przejdę się po sklepach z wózkami i zapytam jak to jest z realizacją tych zamówień ....

w poznaniu akurat jest tak ze czeka sie o 4-6 tyg w zaleznosci jak sie zamówi bo zamówienia sa raz na miesiac wysyłane do producentów....

napewno zdazycie...nas znowu po swietach czeka wymiana samochodu wiec tez kasy za bardzo nie bedzie-wiec czesc juz teraz kupujemy

może w połowie listopada wyciągnę siostrę na przechadzkę po sklepach to pooglądam, i popytam;

uprzedziłam też, już moją mamę, że jeśli w Siedlcach nie będzie idealnego wózka dla mnie, to wybierzemy się do Warszawy :-) (ona robi za kierowcę :-D)

no, a rzeczywiście, wyprawka kosztuje, a jeśli dochodzą do tego inne wydatki, jak u Ciebie - wymiana auta, to trzeba sobie wcześniej przemyśleć, co i kiedy kupić.

swoją drogą, ile planujecie wydać na wyprawkę? :-) ja mam nadzieję, że zamknę się w 2500zł (wózek maxymalnie do 1500, choć te, które teraz oglądam nie przekraczają kwoty 1200; łóżeczko już wybrane - ok. 320 na allegro)

ja mam nadzieje ze zmieszcze sie w 2000 zł bez wozka- i mam nadzieje ze sie zmieszcze....lozeczko bez materaca jakies 250 zł, materac 100 zł, meble juz kupilismy....2 komody i szafe...przwijak, wanienka, osprzet do karmienia....mam nadzieje ze 2000 zł wystarczy...

Kaszuczka2, ale mówisz o tym mikado boston? ja go dopiero ostatnio zauważyłam na internecie, ma go tylko 1 sprzedawca, i nie jest dostępny w żadnym sklepie internetowym. Chyba to jakiś nowy model. Co śmieszniejsze, na stronie producenta - mikado - też nie ma nic wspomniane o tym modelu.
I z tego co się naczytałam, to fajny jest :-) i najważniejsze, że 4-kołowiec. Bo Jedo Fyn w wersji 4koła to masakra (takie maleńkie te kółeczka), a do 3-kołowców jakoś nie jestem nastawiona pozytywnie (jakoś nie mogę uwierzyć, że są stabilne przy pokonywaniu wyokiego krawężnika, czy wysiadaniu z autobusu ...., a 4 koło to zawsze 4 koła)

No, ale samo poczytanie to za mało, trzeba obmacać :-)

no dokładnie...trzeba pomacac....chociaz zamaiwac chyba lepiej przez internet...duuuzo taniej wychodzi...

nam wczoraj babka w sklepie obliczyła zestaw musty na prawie 3 tys...a ten sam na bobowozki.pl kosztuje 2599...

reklama
Ja mam zamiar wózek zamówić już w grudniu.Jedną i drugą córke urodziłam prawie miesiąc przed terminem więc jeśli i teraz tak by było i urodziłabym w połowie lutego to boje się że zostałabym bez wózka.Chcę kupić emmaljunge ale wacham się pomiędzy modelem smart a edge.

Do góry