reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Welcome to Rybnik :)

Pats, tak, w Rybniku :)

A fotografia to naprawdę cudo :), mi jeszcze do "szczęścia" brakuje porządnego aparatu, lecz niestety nie stać nas na to aktualnie ;(. No a za szkołę płacę 200 zł miesięcznie, ale to już moi dziadkowie mi opłacają...

A co do laktatora to się właśnie zastanawiam, czy gdzieś u nas można wypożyczyć, bo tym moim to są istne tortury ;(

Alu jak Aluś będzie zdrowy to pisz! Wpadniemy z Tośką, bo już ostatnio nam brakuje miejsc do spacerowania ;( ;P

reklama
chapicha na sprzęt w końcu pieniążki sie znajdą :) U mnie to tez lekko nie było bo szkoła kosztowała mnie miesięcznie 250zł + dojazdy do Bielska no i zakupiłam sprzęt na raty no i miesięczna rata 280zł ale wtedy jeszcze mozna było sobie na to pozwolić - teraz bym mogła tylko marzyć :) A jeśli moge zapytac to masz juz swój ulubiont "temat" do fotografowania czy póki co szukasz?
Ja sie rzuciłam na Bielsko a nawet nie wiedziałam że w Rybniku tez jest no ale to było 3 lata temu no i nie żałuję :) Poza mężem i naszym synusiem jeszcze w brzuszku to nie wyobrażam sobie życia bez foto :) A poki co i tak musiałam sobie odpuścić :( No ale jeszcze kilka/naście dni i moim głównym obiektem będzie Franio :D

Ostatnia edycja:
No wlasnie nie wiem. Myslalam o opiekunce ale lepiej byloby zlobek choc ja wolalabym taki na godzimy jest cos takiego??? Opiekunka tez na godziny i chcialabym znalezc jakas niedlugo po przyjezdzie bo na prawko chce isc moze ktos sie orietuje lub moze polecic kogos????
Kurcze jaszcze pol godziny i kapiel malego a ja juz padam na twarz!!! :-/

Żłobek jest. Jeden. A dostać się do niego nie da. Mój Maks dalej niby czeka w kolejce, a zapisany był przy każdym naborze. Opiekunka to już nieco lepiej, ale nie wiem, kto to mógłby być. I to się raczej nie opłaca...

Nuuuuśka Witamy witamy :D A kiedy masz wizytę u Szmita?? ;>

kurcze to niedobdze :crazy: ze nie ma ale jak to tylko jeden zlobek przeciez dzieci duzo jest??? Tak patrzylam ostatnio na te opiekunki ze strony ale nie wiem a jak sie trafi na jakas wiecie, boje sie troche!!! A ile bierze taka na godzine bo tak jak pisalam narazie bym tak chciala????

Opiekunki różnie biorą. Jedne liczą sobie od godziny, inne za cały dzień. Jednak tylko opiekują się dzieckiem, inne jeszcze zrobią ci zakupy, ugotują coś czy posprzątają. Z tego, co pamiętam, to miesięcznie mnie taka opiekunka mogła kosztować około 1000zł, ale już nie pamiętam dokładnie.

Co do Szmita to jutro dzwonimy :D i jedziemy obadac szpital od podszewki ;]
Ja Olusi w ogole nie zapisywalam do zlobka, nie bylo w sumie wtedy takiej potrzeby, teraz od 3 lat chodzi do przedszkola, prywatnego co prawda, ale jestem bardzo zadowolona a i wiele nie place bo 200zl ( zalatwilam placenie polowy, normalnie koszt miesieczy - 400zl). O miejscu w publicznym przedszkolu jak i w zlobku u Nas przynajmniej mozna zapomniec :| zapisy sa w niektorych nawet 2 lata wstecz :/ masakra po prostu....

reklama
Hej witam sie porannie :-) No to trudno to bede musiala opiekunke wynajac ale np. na 3 dni w tygodniu po kilka 3, 4 godziny napisze ogloszenie moze ktos sie znajdzie czytalam gdzies ze dziewczyny studiujace chetnie takiej pracy sie podejmuja no ale zobaczymy jak to bedzie cos wymysle. Kurcze u nas dzistaaaak zimno a ja musze isc na kontrole do lekarza bo mialam paznokcia kawalek wycinanego :-/

Do góry