• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
ja sie pytałam pani dr czy krzywdy nie zrobię maluchowi. To pokazała mi jaka powinna byc igła. I na prawdę ze 3 x taka żeby dojść do dzidzi. W dodatku powiedziała ze można w udo, ale to lek przeciw zakrzepowy więc siniole będą takie i ból że nie poleca

ja sie pytałam pani dr czy krzywdy nie zrobię maluchowi. To pokazała mi jaka powinna byc igła. I na prawdę ze 3 x taka żeby dojść do dzidzi. W dodatku powiedziała ze można w udo, ale to lek przeciw zakrzepowy więc siniole będą takie i ból że nie poleca

Kasik szkoda,ze wczesniej tego nie wiedzialam :baffled: teraz na nodze mam takiego siniola i tak boli mnie w tym miejscu, masakra jakas, a jak wbic tam cala serie 20 zastrzykow??? chyba bym noga nie mogla ruszac. :no:

Sówko, superaśny brzuszek :-) śliczny

ja sie pytałam pani dr czy krzywdy nie zrobię maluchowi. To pokazała mi jaka powinna byc igła. I na prawdę ze 3 x taka żeby dojść do dzidzi.
To dobrze wiedzieć :-)

Odebrałam wyniki morfologii i moczu, i wyglądają ok :-) jakieś tam pojedyncze białe krwinki i nabłonki, ale to jest chyba w granicach normy
na toxo jeszcze będę musiała poczekać - mam nadzieję, że nic się nie zmieniło i nadal ujemna będzie

Diana, ajakie bierzesz na zakrzepy? clexane? to podskorne,ale trzeba w miesien wbijac,zeby nie uszkodzic nic. No przeciez ja biore i tak lekarz zalecal,ale wkułam sie tylko raz w noge i nie polecam, wole w brzuch chociaz strasznie piecze.

A co to ciuszkow, to ta babka ma super ciuszki na ukcjach,ale drogie,ale słodkie,zobaczcie same :

MINI MODE pajacyk animals + śliniaczek rozm.50-56 (889393968) - Aukcje internetowe Allegro

Tak, clexane.
Z tego co wiem, to zastrzyków podskórnych NIE ROBI się domięśniowo. Nie jestem pielęgniarką ani lekarzem, ale tak mi się wydaje. A celxane jest zastrzykiem podskórnym. Wiem że na udzie też można zrobić pod skórę ten zastrzyk ale wydaje mi się Ewela, albo źle Cię zrozumiałam, mówisz że trzeba go robić w mięsień. Pielęgniarka, która mnie uczyła zastrzyków, mówia że nie wolno w mięsień.
tutaj link do poradnika "jak stosować clexane"
http://www.thrombosis.pl/Dla_pacjenta-edukacja_files/Clexane dla pacjenta.pdf

ja głupia myślałam ze to co zaznaczone to trzeba robić po bokach, a to to co niezaznaczone to trzeba robić czyli wokól pępka. I dokładnie w to miejsca robi pani dr

reklama
jeszcze trochę to tak sobie namieszamy z tymi zastrzykami, że szok :-)

a tak teraz pomyślałam, że ciekawe czy do końca ciąży będę musiała te zastrzyki brać? póki co wychodziłam z założenia, że lepiej nie wiedzieć ile tego jeszcze będzie ;-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry