• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wieści od cieżarówek

Suwaczek narazie jakis taki zmieniony. Trzymam kciuki za twoj poród:) To i tak już niedlugo
A rehabilitacja , nie wiem. Aż nóżka sie nie naprawi. Zobaczymy co powie pan rehabilitant na to.

Załączniki

• DSC_0443 - Kopia.jpg
    DSC_0443 - Kopia.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 72
Ostatnia edycja:
reklama
Kasikz ale Pola jest słodka! Śliczna!!! Że poród niedługo to wiem :-) Dzięki za kciuki, przydadzą się. Ja będę trzymała kciuki za pomyślną i szybką rehabilitację. Będzie dobrze.

Ola** do środy nie ma szans ;-) Jutro już wtorek.

ja na razie tylko o sobie bo jestem pomiedzy wizyta u gina a SR. z Miloszem wszystko ok wazy 2kg u mnie szyjka i cala reszta tez wiec spokojnie moge czekac do nastepnej wizyty:-):-)
kasikz Pola jest cudniutka:-)

Kasikz Twoja cudowna jest:)A rehabilitacja napewno pomoze:)
lucyF świetnie ze Miłosz jest już taki wielgachny i wszystko bez problemów
She-a jak Wy się czujecie??? Widze ze Emi bardzo dobrze w twoim brzuchu.
Ola- faceci juz tak mają.Mój się oświadczył jak na ślub byłą już załatwiona sala i kościól. Tak dla formalności:)
lili-cieszę się ze z malutką ok
A ja dziś najadłam sie kapusty kiszonej, moze to pomoże w moich bólach brzucha i zaparciach.Juz nie wiem co mam robić. MAcie jakieś sprawdzone sposoby???????
Jelita mają mi wyskoczyć , raz się nawet przestraszyłam ze macica mi twardnieje, a tu jelitka się stawiały bo ani gazy nie odchodziły ani do ubikacji..
Zmykam robić kolacje i spać.Dobranoc

Kasikz - śliczna....naprawdę....wyjątkowo ładna....jaka delikatna buzia....cudo!

dziewczyny a ja znowu panikuje.....przestały mnie boleć piersi i tak jakby sflaczały!!!
staram się odganiać czarne myśli....ale się wystraszyłam.

karolciu kochana nie panikuj ,bo to dzidziusiowi nie pomoże.objawy mogą być różne danego dnia.ja nie mam wcale objawów a niuniuś ma się dobrze.nie ma reguły.i nie są wyznacznikiem.ile dz miało objawy a ciąży już nie było.i odwrotnie brak objawów a ciąża ok.dbaj o siebie i tyle,zastanów się kiedy iść do gina,jedz folik i witaminki i bądź spokojna ciesząc się każdym dniem ciąży
kaira czyli nie ma nadziei:)
Lucy dwa kilo to już coś,ale fajnie,ze tak rośnie.juz nei duzo zostało tak narawdę:)
Kasikz ja mialam stopę w drugą stronę jak się urodziłam:)ale u takich maluszków masażem takie rzeczy sie wyprowadza.jak ja lubię foteczki takich maluszków
she ja to tak zbieram się z tym wyjazdem,ze niewiadomo keidy w koncu wybiorę się:)

dz ponawiam pytanie do kiedy można zronbić test obciążenia glukozą?

Karolcia nie martw sie. Prosze sie uśmiechnąc i pomyślec ze bedzie dobrze
Olu mam nadzieje że pomoże:) Z tego co pamietam miedzy 24-28 tc robi sie glukoze
LucyF - a nieługo i ty będziesz przytulać maluszka. Ale twój suwaczek mknie

Karolcia na pewno wszystko będzie dobrze i beta przyrośnie wzorowo! Oczywiście wszystkie rozumieny Twoje nerwy, gdyż chyba każda z nas to przechodziła. Ale wiedz, że my wszystkie tutaj wspieramy Ciebie i trzymamy mocno zaciśnięte kciuki, więc na pewno tym razem się uda :tak:

She to Ty sobie kawą ciśnienie obniżasz?? Tak to się chyba nie uda :-D Tutaj 24 sierpnia jest pełnia księżyca a wtedy podobno maluszki lubią wychodzić na świat. Nie wiem kiedy jest pełnia u Was, ale 24/8 to urodziny mojego młodszego (duuuużo młodszego) brata i bardzo dobry chłopak z niego, więc chyba dobre dzieci się rodzą tego dnia :-) Może zatem Emi czeka na tę datę :-D

Lilijanna barierki tarasu już są pomalowane, tylko podłoga została. A swoją drogą to ja sobie wyobrażałam, że G będzie z pędzlem tam pracował i pilnie malował a on sobie kupić specjalne urządzenie, którym się maluje jak sprayem, więc szybko mu poszło :tak:
To Wam pozwalają kłaść dziecko do snu w innej pozycji niż na plecach? :eek: Tutaj jest wielka kampania o to aby absolutnie dziecka nie kłaść spać na boku czy brzuszku, chyba że ze względów zdrowotnych jest to wymagane.
W SR mówili nam, że niektórym dzieciom się nie odbija i też jest dobrze. Podobno nie wszystkie tego potrzebują. Mówili aby poczekać ok. 3 min a jak nic się nie dzieje to dać sobie spokój.
Super, że karmienie idzie wzorowo :tak: Ostatnio naczytałam się o tym jak to naturalny pokarm wpływa dobrze na mózg naszych dzieci, więc jak chcemy mieć mądrzejsze pociechy to musimy karmić, karmić, karmić :-D Jednak technika nie poszła aż tak do przodu aby sztuczne mleko odwzorowało idealnie to naturalne, więc wiadomo, że pewnych elementów w nim brakuje.

Kasikz ależ ta Pola śliczna :-) i super, że jest grzecznym dzieckiem i nie męczy za bardzo mamy :tak: Coś Wam się wszystkim takie grzeczne dzieci trafiają to komu przypadną w udziale te niegrzeczne? Mam nadzieję, że moje maleństwo będzie takie grzeczne jak te Wasze maluszki ;-)

A ja dzisiaj wstałam jakaś bardziej opuchnięta i niemrawa i wcale mi się nie chciało iść do pracy :no: Ale cóż... Chyba sobie jeszcze wezmę ze 3 dni urlopu przed porodem. A dzisiaj dowiedziałam się, że mogę jeszcze poprosić szefa o 2 tyg płatnego urlopu po porodzie, więc w sumie będą mi płacić przez 8 lub 10 tyg (w zależności czy naturalny poród czy cesarka). Zawsze to jeden czek więcej ;-) (Tutaj mamy wypłatę 2 razy w miesiącu).
A w tym tygodniu szykujemy się z G na duże zakupy, coby narobić zapasów przed narodzinami Alana. Nie pamiętam czy Wam już pisałam, ale G gromadzi różne rzeczy, gdyż twierdzi, że jak się Alan urodzi to on chce mieć jak najwięcej czasu dla niego a nie jeździć do sklepu bo czegoś brakuje w domu :-D Chociaż pewnie i tak nie raz będzie musiał do tego sklepu jechać :-D

Aneczka masz bardzo rozsądnego męża!!!!!!!
A nie wiem czy z 24/08 ale z 25/08 sa wspaniałe dzieci -wiem po sobie hehehehe

A Pola piękna -cała mamusia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dobranoc

reklama
Kasikz śliczną masz córunię :-) taka słodziutka!

Karolcia Ty się już niczego nie doszukuj! Czekaj na jutrzejsze wyniki które na pewno będą doskonałe!

ola ja w okolicach 24tc robiłam test z obciążeniem 50g, a w 28tc 75g. Z tego co zauważyłam to wszystkie kobietki z listopada właśnie teraz robić.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry