• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wieści od cieżarówek

Jeżynka mnie ostatnio brzuch też mocniej pobolewa, ale za widzę też, że rosnę, chociaż mi się wydaje, ze wszerz bardziej, hihi. A Chirurgów to ja oglądam codziennie na Fox Life - teraz leci 3 sezon a ja ogólnie zaczęłam oglądać od 4 sezonu, teraz to czekam na 7 a w między czasie nadrabiam wcześniejsze

She no jak tam u Ciebie?

reklama
:-)Witam Was mamuski:-)

She moze to juz, moze Emi chce juz zobaczyc mamusie?? Ehhh te oczekiwanie mnie wykonczy,kiedy zobaczymy Emi ?:-)

Jezynka moje gratulacje z synusia:-):-)

Karolcia betka piekna wiec nic jak tylko pogratulowac Ci i zyczyc szczesliwych 9 miesiecy:-)

Ehhh u mnie juz 17 tydzien jeszcze troszke i 26 sierpnia kolejne usg;-) Dzis odebralam wyniki krwi,hbs,wr, mocz - wszystko ok oprócz krwinek czerwonych wiec moze lekarz cosik przepisze..Waga wciaz bez zmian , cisnienie w normie
Poza tym dzisiaj wypoczywam bo cosik sie zle czuje ale i tak planuje, bo mamy do remontu przedpokój i trzeba było troszke rzeczy wybrac wyliczyc itda od przyszłego tygodnia chyba ruszymy z bajzlem:no:
Połozna srodowiskowa dzis mówila mi o szkoleniu dla przyszłych mam jakie ona organizuje cos na zasadzie szkoly rodzenia za darmo od 26 tygodnia wiec chyba bede sobie na nie chodzila ale jeszcze mam czas na zastanowienie sie ;-)
Poki co staram sie wyczuc ruchy dzidzi ale to ciezka praca :-)

Pozdrawiam wszystkie mamuski i ich pociechy

julitka ,ola nie wiem jak odroznic napinanie od ewentualnych innych przypadlosci z jelitami a poniewaz nie wiedzialam jak to odroznic raz nawet wyladowalam w szpitalu w 25 tyg bo juz nie wiedzialam co mam zrobic tam po ktg i badaniu stwierdzili ze z macica wszystko ok wiec wtedy uznalam ze to od jelit i od tej pory wychodze z zalozenia ze to jelita
jezynka mnie sie bardzo Ignaś podoba:))))
Carri jeszcze chwilke i nie bedziesz musiala zadnej pracy wykonywac zeby czuc malenstwo:))))

skladamy lozeczko, no po prostu ch..... mnie strzela, nie dosc ze brakuje jednej sruby,w jednym miejscu jest niedomalowane to jeszcze dno szuflady jest wieksze od szuflady o jakies 2 cm

Ostatnia edycja:
Lucy Julitka bo ja to mam tak,ze mi maly sie rusza i potem wlasnei napina mi się brzuch,ale z dwóch stron często,np teraz tak miałam.i za jakis czas znowu czuje jego i jak brzuch sie wybrzusza,mi sie zdaje ze to on się rozpycha,ale skoro to z dwoch stron to moze macica i juz glupieję,a nie chcę panikować
Carri ale Ci dobrze ze nie tyjesz bo ja mam juz 10kilo na plusie!mimo iz nie opycham się
Jezynko ja też się uzależniłam,ale jak dowiedzialam sie o ciąży oduścilam.ale Ally mi sie konczy wiec tez muszę coś znaleźć:) a tego co napisalas nei znam,ale poszukam:)
a co do imion mi się Max podoba:)

Jezynko ja też się uzależniłam,ale jak dowiedzialam sie o ciąży oduścilam.ale Ally mi sie konczy wiec tez muszę coś znaleźć:) a tego co napisalas nei znam,ale poszukam:)
a co do imion mi się Max podoba:)

Ola Desperites House Wife to u nas Gotowe na Wszystko

Jeżynka - Ignaś bardzo ładne imię

Carri ja dziś też źle się czuję.

Kurna, a mi się wydaje, że ja ten brzuch to cały czas mam taki napięty!!!tak jak przy mega wzdęciu/to wykluczam, bo nie mam "zastojów"/.a może on faktycznie w takim razie boli i ciągnie bo rośnie...ale momentami, to przy siadaniu tak mnie kłuje w środku /nie hemoroidy/.zaczyna mnie to już irytować. no i czekam na te ruchy, a dziś to nawet jakoś bulgotek nie czuje:(chyba histeryzuję-potrzebuję kopa!!!)
Jeżynko, ja też poważnie o Maksymilianku myślę - dobre znaczenie ma to imię:)
Lucy, nie nerwowo kobieto, nie nerwowo:)
Asia, ja wierzę, że zwierzęta wyczuwają pewne sprawy.przecież udowodnione jest, że np przed kataklizmami, trzęsieniami ziemi zachowują się inaczej-niespokojnie, a przecież przed Tobą swoiste trzęsienie:)

Ostatnia edycja:
Mi się podobają oba imiona, chciałam Maxymilian, żeby łatwiej było tu za granicą wymówić to imię, ale mój K. woli Ignasia, więc tak chyba zostanie:-)
Carri, ja też z niecierpliwością czekam na pierwsze ruchy:-)
She, no już bliżej niż dalej. Wszyscy czekamy na Emilkę:-)

No i skasowało mi posta grrrr
to tak szybko tylko

Maxiów w Polsce od grona -na wczasach tylko Maxiu i Maxiu...

Ćwiczenie macicy to takie bezbolesne napinanie brzucha -przy chodzeniu uczucie kamienia, przy dotknięciu twary brzuch -jak nei boli nie ma się czym martwić -macica musi ćwiczyć. No spa pomoże.

Rozciąganie to taki ból i uczucie jakby ktoś złapał skórę i wszystko co pod spodem i ciągnął. Alka mi się tak 2 dni rozpychała w brzuchu że prawie zeszłam. Pomoc S się przydała -łapał skórę z boku brzucha i powoli naciągał...

Dobranoc -do jutra:-)

reklama
Dzięki każdej z Was za odpowiedzi co do bóli. Dziś spokojnie było. Ale pewnie teraz się częściej zacznie.

A jak to jest z tymi tygodniami ciąży, bo tak różnie mówią.Wg mojego suwaczka to jestem w 13 czy 14 tc??

jeżyna
- Ignaś, bardzo ładne imię:)

She - czekamy na Emi:)

Dziewczynki ściskam Was wszystkie. Ja jutro jadę na wizytę do Poznania do mojej pani doktor od tarczycy.

Dobrej nocki!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry