• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wieści od cieżarówek

Witam :-)

Asiu, nie ma co za daleko w przyszłość wybiegać! co ma być to będzie, ja tam też się wybierałam na KTG w terminie i już przewidywałam, że tydzień później pójdę do ginki po skierowanie do szpitala, a tu Szymek w noc przed tym ktg zebrał się do wychodzenia ;-)
Ale tak jak dziewczyny piszą, jak już jest tydzień po terminie to ja bym zadowolona była, żeby mnie w szpitalu zatrzymali - zawsze to bliżej na porodówkę :-)

a u nas dzisiaj jakieś małe fochy i płacze od rana, i już sama nie wiem czy coś mu dolega, czy taki dzień po prostu

buziaki, miłego dnia

reklama
Just79 - u mnie dziś podobnie, Ada najlepiej by wisiała na cycu cały dzień. W tej chwili zasnęła, zobaczymy na jak długo ;-)

Dziewczyny dałam Adzie troszkę wody. Mogłam już na tym etapie Jej wieku? :sorry2:

Lili - niby nie powinno sie dopajac dziecka na cycu. Ale to ty jesteś mamą i wiesz czego chce twoje dziecko.
Małej wysokoczyło troche (nie za dużo) małych takich krosteczek. czy to uczulenie na coś? I na co? W sumie z uczulajacych to tylko ogorek. WIec odstawim narazie ogorka:) Mam nadzieje

She, ja niewiem ,ale 42 tydz jest juz niebezpieczny dla dziecka i radzilabym zrobic wsio,zeby cie na oddzial przyjeli, wogole co za lekarz debil,ze cie jeszcze nie skierowal do szpitala???!!!! To juz nie jest zabawne,ze ty jeszcze nie urodzilas. Dzwon dzis do gina,niech na jutro ci skierowani ewypisuje i jedz do szpitala.

kasikz ogorek surowy nie jest uczulajacy - przeciez on w wiekszej czesci ma w sobie wode.

Kasikz, a może to potówki albo trądzik niemowlęcy. Mój też ma takie krostki na buźce i w sumie nie wiem co to, czy uczulenie, potówki, czy trądzik. Póki co mam zamiar zastosować przemywanie wodą, i jak nie zejdzie to będziemy myśleć o konsultacji z lekarzem

A co do dopajania to takie moje spostrzeżenia. W próbkach miałam herbatkę koperkową hippa i bobovity. Wcześniej zużyłam hippa - i z tego co próbowałam to była niespecjalnie smaczna, no w końcu to zioła. A ostatnio tą bobovitę robiłam, bo mały grymasił. W końcu zasnął i nie wypił to mama spróbowała - o la boga czysty lukier. Jak dziecko taką herbatkę popije to potem będzie się domagało 3 łyżeczek cukru do herbaty.

A co Twojego pytania Lili, to u nas położna była koło 3 tygodnia (jak były upały) i zalecała dopajanie wodą, herbatą koperkową (ale taką zwykłą) osłodzoną. U nas potem był okres gdy podstawą było mleko sztuczne więc wtedy pojenie jest konieczne. Ale potem jak zaczęłam swoje ściągać to w sumie to mleko odciągnięte traktowałam jako picie, i w sumie przy tych upałach młody w dzień jadał głównie mleko odciągnięte a w nocy sztuczne i było git. Pediatra w sumie potwierdziła ten mój wymysł, że jak jest moje mleko to lepiej niech on to pije a nie wodę. Tak więc jak Ty karmisz tylko piersią to chyba lepiej częściej przystawiaj. (przy ściąganiu nieraz widzę w te upały, że na początku to prawie woda z piersi leci)
A jak masz ten problem, że mała memła cycka jako smoczek po tym jak się już najadła/napiła to może spróbuj smoka.

Ostatnia edycja:
kasikz uczulajace krostki moga si epojawic na szyji,za uszami, pod pachami i pod kolanami,a jak sa w innym miejscu to pewnie potowki albo ten tradzik. Kup sobie w aptece manganiam potasu i wsyp szczypte do kapieli,zeby woda była taka rozowiutka i kap tak ze 3 dni powinno zejsc szybko. A w jakim proszku pierzesz ciuszki?

Czesc dziewczynki.

She dziewczyny maja racje.Powinni Cie juz zostawic w tym szpitalu...Nie bron sie przed tym bo jak zostaniesz w szpitalu pod okiem lekarzy bedziesz spokojniejsza...

Ja jak bylam juz po terminie to panikowalam dlaczego nic sie nie dzieje i balam sie,ze cos bedzie nie tak z mala...Jak trafilam do szpitala z powodu krwawienia to powiedzieli,ze nie wypuszcza mnie juz i jak wyjde to z mala...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry