• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wieści od cieżarówek

Ale śliczna królewna!!!!!!!!!!!!!!!!!11

A Asia pewnie dziś urodzi -tak to już działa że jak się trafia do szpitala to ma się tak dość ze z nerwów idzie samo:)

reklama
sms od She: robili Jej ktg, skurcze utrzymywały się na poziomie 20-50, rozwarcia nadal brak, kolejne ktg wieczorem będzie więcej szczegółów. Woli rodzić niż być przeniesiona na patologię :-)
Zadzwonię do Niej po obchodzie i się dopytam co i jak :tak:

Dziewczyny dzięki za pochwały Ady, wszystko Jej przeczytałam :-p Nie zaczerwieniła się ;-)

Lili- Śliczna ta twoja niunia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
she-kciuki zaciśnięte:)
Jestem już po wizycie:)zadowolona.Z dzidzią wszystko ok. Rośnie dokładnie co do tygodni.Jest bardzo ruchliwa.Dla mnie odgłos jej serduszka mnie uspokaja w 100%. Łożysko jest dalej nisko ale jeszcze nie przoduje. Za tydz w pt, jadę na dokładniejsze usg to się dokładnie sprawdzi. Dalej mam na siebie uważać.Nic nie dziwgać i zero seksu.:)I potwierdziły sie moje odczucia co do płci dzieciolka. Już w 6 tyg jak dostałam się do szpitala z krwotokiem a serduszko biło powiedziałam mojemu gin że napewno to będzie dziewczynka. Poszukiwał przez 10 min jajuszek ale nic z tego.No chyba że faktycznie się gdzieś skryły, Ale to okaże się po porodzie. Dla mnie najważniejsze jest żeby było zdrowe i żebym je za te 20 tyg przytuliła.

Dziewczyny...
chyba mnie dopadł jakiś grzybek...oszaleje....mam delikatnie grudkowate upławy....na szczęście bez swędzenia i pieczenia...tylko lekki serek....
mam szaleć, czy przetrzymam do wizyty....to chyba częsta przypadłość...i nie jest groźna dla maluszka?
Jest coś co mogę w domu we własnym zakresie zastosować?

KAROLA ja w takich przypadach stosuje Tamtum Rosa do podmywania tych okolic i tak jak piszesz to częst przypadłość w ciąży ja aż się gubię czy to stan zapalny czy od luteiny którą stosuję dopochowo.

Kaira gratuluję wizyty i gratuluję córeczki!!!

Jeżynka szkoda, że szefowa nie chce Ci iść na rękę. W wielu krajach faktycznie nie jest tak łatwo ze zwolnieniami jak w Polsce. Ja też chętnie bym sobie czasem odpoczęła, ale trzeba iść do pracy (chociaż dzisiaj akurat mam urlop). Z tym, że ja nie pracuję na nocki i jeśli potrzebuję to mogę też pracować w domu. Mój szef jest wyrozumiały – może dlatego, że to facet do tego z 3 dzieci (chociaż już dorosłych).

Dobrze, że Julcia dba już o ząbki :-) Nie będzie miała w przyszłości potrzeby leczyć zębów ;-)
A Tomaszek jaki już duży :-D

Lili nareszcie jakieś zdjęcia :happy: Prześliczne maleństwo I jak sobie słodko śpi :-)
To czekamy na dalsze wieści od She...

Kaira świetnie, że dzidzia zdrowo rośnie :tak:. Dbaj o siebie i za ok. 20 tyg na pewno przytulisz słodkie maleństwo :tak:

Karolcia nie wiem co Ci poradzić, bo na szczęście nie miałam takich problemów. Może jednak zadzwoń do lekarza i zapytaj o radę.

A ja dzisiaj zamiast się wyspać skoro jestem na urlopie to obudziłam się o 4 rano i nie mogłam zasnąć :baffled: Po godzinie poszłam do drugiej sypialni, żeby sobie poczytać skoro nie mogę spać. Zasnęłam znowu po 6, ale po pół godzinie się obudziłam bo przyśnił mi się okropny sen (oczywiście związany z maleństwem)...
Zaczęłam w końcu zbierać do kupy rzeczy, które chcę zabrać do szpitala. Pewnie się tak mocno nie przejmuję pakowaniem, gdyż większość rzeczy i tak szpital zapewnia, więc tak naprawdę nie trzeba wiele ze sobą zabierać.
A dzisiaj mamy ostatnie zajęcia na temat tego co zrobić z niemowlakiem jak się coś stanie typu zakrztusi się itp. Na SR polecali te zajęcia, więc nas zapisałam. Z jakichś powodów zakodowałam sobie, że one są w środę, ale na szczęście G mnie o nie zapytał i wyszło, że to dzisiaj.

reklama
Dziewczyny...
chyba mnie dopadł jakiś grzybek...oszaleje....mam delikatnie grudkowate upławy....na szczęście bez swędzenia i pieczenia...tylko lekki serek....
mam szaleć, czy przetrzymam do wizyty....to chyba częsta przypadłość...i nie jest groźna dla maluszka?
Jest coś co mogę w domu we własnym zakresie zastosować?

mam tak cały czas, i nie jest to infekcja czy grzybek to moja wydzielina ponoc.. no i to przez nia seks jest szczypiacy :/ wiec sie nie przejmuj dopuki cie nie swedzi to nic nie z tym nie rob chyba ze tylko tantum rose do podmywania sie lub nasiadowki i nic wiecej, ja tez myslalam ze to grzybek ale mi na to tantum rosa nie pomoglo wiadomo dlaczego bo niby na co mialo pomoc jak jest ok.

no i pozdrowionka dla asiu i emilki, czekam jutro na wiesci i pewnie pierwsza fotke malutkiej :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry