• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Pati- jutro o ile temp nie spadnie, to zrobię:tak:
a cykle mam od 27 do 31 dni;-)
owu po temp. wychodzi, że była w 13 dc, a góra na 16 dzień po owu powinnam mieć @ czyli dziś... a jak na razie jej nie ma...

Poza tym we wtorek, środę i czwartek i dziś pobolewał brzusio...
Jeżeli to nie na ciążę, to chyba będę, ale w urojonej...:sorry2::sorry2:

Mysza- dziękować :***

Dzień dobry kochane :-):-)

Carri nie szalej za bardzo z tym sprzątaniem... ja od kiedy w ciąży jestem, to staram się tylko wydawać rozkazy :-p:-p

Lucy no to raz dwa musicie się starać o siostrzyczkę dla Miłosza ;-);-) żebyś mogła zdać nam relację jak to się leży w takim wypasionym szpitalu :tak::tak:

Asiu ale mi Was szkoda.... :-(:-( czemu tak was męczą :angry::angry: ja podejrzewam, ze to jak zwykle o kasę chodzi :angry::angry:

Martusionek współczuję atmosfery rodzinnej :dry::dry: ja mam też nieciekawie... wprawdzie nie z teściami, ale z własną babcią... :baffled::baffled: z którą na dodatek mieszkamy :baffled::baffled:

Agnieszko jakieś nowe zdjęcie Julci poprosimy :-):-)

Pati no brzusio już spory :-D

Kasikz nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale kiedyś chyba pisałaś, że masz wklęsłe brodawki... ja mam takowe i zastanawiam się co z karmieniem :baffled::baffled: kupować już do szpitala jakieś specjalne nakładki?? a jeśli tak, to jakie??

ewcia
sikaj raz dwa... myślę, ze test powinien już ładnie wyjść :-):-)

Pytania do mamusiek:
1. jakie macie foteliki samochodowe?? nowe, czy używane??
2. jakie kosmetyki dla maleństwa są przydatne??

Ostatnia edycja:
Witam

Asia, ale Cię tam męczą, trzymaj się kochana

Pati ładny brzuszek:-)

Ewcia to trzymam kciuki za 2 kreski

Daa ja już np. mam fotelik, bo dostałam od siostry więc nowego nie będę kupowała, bo po co.

U mnie nic nowego, poza tym, że w końcu kupiłam sobie spodnie jeansowe długie, bo to już się chłodno zaczęło robić. I zapłaciłam tylko 70 zł.

Daa na razie nie mam nowych zdjatek:_(
Obiecuje,ze wkleje od razu te z chrztu(a to juz za tydzien).

Co do fotelika to my mamy podobny jak wkleila Just a jak Jula usiadzie to czeka juz na nia nowy,duzy,cytrynowy fotelik:-)
Co do kosmetykow do kapieli to my uzywamy szamponu Penaten od urodzenia(jak dla mnie jest dobry bo jak bylsmy w Polsce i mylam jej glowke mydelkiem dla dzieci to dostala po nim strupki na glowce a po szamponie jesz ok) i zelu do kapieli Penaten.

reklama
Daaa to Tobie też już tylko chwila została do porodu, szczególnie jak maleństwo wcześniej się zjawi :-)
Tutaj w SR odradzają kupowanie używanych fotelików. Jeśli samochód brał udział w wypadku to fotelik trzeba wymienić, bo może nie działać tak jak należy (nawet jeśli w czasie wypadku nie było w nim dziecka). A jak kupujesz używany to nie wiesz co się z nim działo, chyba że kupujesz od jakiejś zaufanej osoby.

Pobyt w szpitalu w Stanach niestety słono kosztuje, więc aż tak różowo nie jest. Mam znajomych, których ubezpieczenie pokrywa wszystkie wydatki, ale niestety w mojej pracy takiego nie oferują. Faktem jest, że miesięcznie nie płacę dużo na ubezpieczenie, ale za to jak idę do lekarza to muszę płacić.

Carri dzidzia prześliczna :-)

Ewcia3004 oj to wszystko wskazuje na to, że dwie krechy będą jak nic ;-)

A po naszej wczorajszej wizycie lekarskiej właściwie bez zmian. Rozwarcie na ok. 1 cm, dziecko jest nieco niżej, ale akcji porodowej to jeszcze nie widać, chociaż wszystko idzie w dobrym kierunku. Pytałam się jaka jest ich polityka jeśli dziecko nie przyjdzie na świat w terminie i lekarka powiedziała mi, że czekają tydzień a potem wywołują poród. Przed wywołaniem oceniają stan szyjki czy jest już przygotowana do porodu i jeśli nie jest to wkładają balonik, który symuluje ciśnienie jakie wywiera na szyjkę dziecko. I przyznam, że ten etap mnie zainteresował, bo z tego co Wy piszecie nigdy o czymś takim nie słyszałam. She Ty pisałaś, że Twoja szyjka jest zamknięta a oni wywoływali Ci poród. Może właśnie dlatego nic to nie daje a oni powinni tę szyjkę wcześniej przygotować zanim podadzą Ci oksytocynę. Zapytaj o to lekarza jeśli możesz.

My dzisiaj wybieramy się na pierwsze urodziny dziecka naszych znajomych. Po wizycie lekarskiej pojechałam zatem kupić prezent urodzinowy, a przy okazji zajechałam do innych sklepów i kupiłam Alanowi jeszcze kilka ubranek na chłodniejsze dni ;-). Póki co u nas wciąż pełnia lata ale zobaczymy jak długo.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry