reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Witam słonecznie

Kupilam sobie kalendarz ciazowy, kazdy tydzien po kolei jest swietnie opisane co dzieje sie u dzidzi i u mamy, pisza, ze w 7tc dzidzia ma 11mm. Ale najdokladniej bedzie jak zbada lekarz, no nie? No i pisza co jesc w danym tc, co jest wazne dla prawidlowego przebiegu itd.Fajna sprawa.

reklama
Gwiazdeczko - może będziesz nam pisać - tak ogólnie - na co w swoim odżywianiu zwrócić szczególna uwagę w poszczególnych tygodniach ??

Mała_Mi - wyjęłaś mi to z ust - właśnie o to mi chodzilo !!!!!
Chyba to odzywianie jest dla nas istotne (bo reszę da sie znależć gdzieś indziej)
żeby dać groszkowi to co mu potrzebne,
ale nie przesadzić bo zostaniemy baryłeczkami ;D ;D ;D

ok,ok, bede pisac, tak najogolniej na poczatku pisza o witaminkach sa to:
Witaminka C- czerwona papryka,kartofle,pietruszka,czarne porzeczki,truskawki,cytrusy.
Witaminka B12 - produkty mleczne, mieso,ryba.
Kwas foliowy - Brokuly,szpinak, orzechy (ziemne, wloskie itd).
Fosfor - produkty mleczne,ryba, orzechy.
Kalcium - salata,rodzynki,migdaly.
Jod - jodowana sol i ryby

to trzeba jesc przez cala ciaze, no i codziennie oprocz tego : duzo warzyw i owocow, 1-2x na tydzien rybka, 2-4x chude miesko i kielbaska. Codziennie szklanka mleka, jogurt i plasterek sera.

No to tylko teraz stosowac kobitki, a bedziemy miec zdrowiutkie dzieciatka!!!

wiecie co ??
Ja mam obrzydzenie do nabiału. Jak pomysle o jogurcie, serku czy kefirze to mnie mdli.
Ja mam straszną ochote na konkretne potrawy. Od soboty chodzą za mną gołąbki i tak jęczałam mężowi o nich ze w koncu mi je dzisiaj zrobi. A gołąbki robi najlepsze na swiecie ;D

A ja niby mam ochote na jedzonko,
ale po kilku kęsach wydaje mi sie jakbym już zjadła konia z kopytami i nie moge jeść ,
ale nie mdli mnie - dziwne....

Juz jestem dziewczynki!

Wyszykowalam sie i wogole, jak zwykle odczekalam swoje, no i doczekalam sie lekarza, aleeeeeeeee ogolnego, bo tamten jest chory KURDE!!! myslalam, ze wysiade, lekarz zbadal mi cisnienie( w normie) i zrobil termin do gina na 23,a do tej pory, to ja chyba juz nie wytrzymam!!! Ale mam podly humor, buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!! Tak sie napalilam na jakies USG, bicie serduszka, a tu nici, musze czekac............ :-[ :-[ :-[

reklama
Agnieszko18 W innym wątku przeczytałam, że będziesz miała wspaniały prezent urodzinowy. Gratuluję!!!
U mnie jest bardzo podobnie. Ja urodziłam się 26 września a termin mam na 25 września.
;D ;D ;D

Do góry