• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

Hai24 jeśli pragniecie dzidzi to oczywiście życzę Wam ciąży już teraz i w pełni popieram Katherine - nie musisz od razu emanować swoim szczęściem - choć napewno będzie Cię rozpierać - bo faktycznie wtedy mogłoby być jej przykro, wystarczy że utrzymasz troszkę w tajemnicy swój stan - co na początku będzie nietrudne przecież, a to co Ty czujesz to przecież tylko Twoje :-) Trzymam za Ciebie kciuki bo wypatrywałam Cię już na forum z racji, że sąsiadujemy prawie na liście. Ja dziś miałam testowe rozczarowanko niestety, ale dopóki nie ma @ to mam nadzieję że test za szybko zrobiłam - w pierwszej ciąży tak właśnie miałam: w dniu @ test negative a po 3 dniach kiedy @ nie nadchodziła dwie kreski :) ah... oby teraz tak było!

reklama
Dziekuje Wam za odpowiedzi :)

katherinne masz racje .. bedzie co ma być a chwalić napewno sie odrazu nie bede jeśli oczywiscie sie udało a tego jeszcze nie wiem :) Jakoś jeszcze niczego nie czuje.... ale to chyba normalne skoro do @ mam jeszcze 5 dni.

Czy Wasze dzieci też tak bardzo chcą rodzeństwo .. mój synuś nie umie sie doczekać cały czas tylko powtarza że chce brata .. a najlepiej żeby były dwa dzidziusie .. dziewczynka i chłopczyk :) obiecuje mi że bedzie sie opiekować rodzeństwem :) Bardzo kocha dzieci .. a jak sie dowiedział że nie bedzie miał jednak kuzyna to tak sie popłakał biedny .. i taki zająkany powiedział że ciocia miała powiedzieć dzidziusiowi że ma być twardy a nie miętki .. ;))

Ulika faktycznie jesteśmy blisko na liście :-) ja Ci powiem że jak byłam w ciązy z mojim Nikosiem to też mialam testy negatywne robiłam tylko dwa i stwierdzialam , ża ja wiem czuje to że jestem w ciąży i nie wykonywałam juz żadnych testów .. ani tych domowych ani bety . Podeszłam do sprawy bez stresowo.. tylko oznajmiłam wtedy jeszcze mojemu przyszłemu męzowi że bedzie dzidzia .. a on na to że widzi skoro jem zupe pomidorową i zagryzam chrupkami.. ha ha poszłam do lekarza to juz był 7 tydzien i wszytsko okej serduszko biło ja płakałam (oczywiście ze szcześcia ) .. i tak do 25 tygodnia było wszytsko okej .. potem sie posypalo i leżałam na patologi 2 tyg .. a dokładnie w 27 tyg i 1 dzien urodziłam mojego skarba :)
;-)

Moja tak samo, już tak chyba 2 lata prosi o dzidzie. Pamietam jak pierwszy raz powiedziala, sama ledwo co mowila, ale powiedziala ze mamy kupic dzidzie, a my sie smielismy i mowilismy ze nie mamy tyle pieniazkow, to nam skarbonke swoja przyniosla:-) No, ale nadszedl ten czas, trzeba robic, bo czas leci.:tak:

Ulika, Hai &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dominisia
czemu nie będziesz pisać?

Agaawa, Małkus to normalne, że po stracie człowiek jest bardziej ostrożny w tej radości z ciąży - ja jeśli mi się uda zajść to pewnie będę mieszkać u mojej gin pod drzwiami. Ale trzeba mieć nadzieję, że to właśnie TEN raz, kiedy dzidzia poczeka do terminu i będzie wszystko dobrze :tak: I tego Wam życzę :-)

Ale masakra, chyba mam jakąś grype jelitową jest mi mega nie dobrze i słabo .. A jeszcze mamy dzis iść z mężusiem na impreze, tak strasznie mi sie nie chce :( juz oznajmiłam wszytskim, że bede dziś kierowcą . Nie moge nic zjeść nie wiem jak przetrwam dzisiejszy wieczór buuu :(

ulika ja daję mojemu taki gotowy zestaw witamin, Vitamin plus, ale czytałam, że na żołnierzyki dobry jest selen.

a ja poszukuje jakiegoś zestawu dla kobiet starających się / w ciąży ale BEZ jodu. Bo nie mogę brać tych z jodem bo po nich TSH wzrosło mi z 2,6 do 3,05 :wściekła/y:

czy ktoś zna jakieś witaminki bez jodu?

Sprawa rodzeństwa to teraz temat nr 1 u mnie w domu. Od kiedy mamy nową sąsiadkę z którą się zaprzyjaźniłam a ona ma teraz 3 msc bobo to moja mała o niczym innym nie mówi jak tylko o Hani :) bawi się lalkami w Hanię, adoruje ją na każdym spacerze, u nas w domu całuje ją po rączkach i ach! mówię Wam aż wzrusza czasem ta moja (narazie) jedynaczka, która gdyby tylko mogła to zaadoptowałaby to dziecko do naszej rodziny:) Ale najśmieszniej było kiedy tylko się pojawili Ci sąsiedzi, bo to była chyba pierwsza kobieta w zaawansowanej ciąży jaką moja córcia widziała i traktowała ją jak istne zjawisko i ciągle się dopytywała "czy ta Pani jest zdrowa" i "czy aby za duzo nie je bo przecież ona ma malutki brzuszek a je dużo ,a ta pani ma taaaki duży" ? :) aż musiałam przeprowadzić wykład mojej 3,5 latce. :)

reklama
Hey Kochane, zaglądam i zaglądam i szukam dobrych wieści....
Jak tam samopoczucie naszych mamusiek? Dominisia gdzie przepadła???

Agaawa jak tam samopoczucie? Mam nadzieję, że już jesteś spokojniejsza :tak:

|| Anna2101 , Katherinne , Delewarre , Dominisia875 , Małkus , Agaawa, Asicka3, Ni_kusia, Elmo2
09.06 - Ulika
12.06 - Hai24
18.06 - Ewka358
20.06 - Waiting4beans
30.06 - Tygryseczek
01.07 - Moniqaa

03.07 - Neta81

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry