reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Jouluatto oby to białko znów znikło trzymam kciuki :-)

Ninka wspaniałe wieści :-)
Edysiek najważniejsze ze wszystko dobrze a facet jak to facet muchy w nosku ma :-p

AgutkaZG
gratulacje udanej wizyty i teraz tylko czekać na Kubusia :-) ale spory maluszek już jest :-)

reklama
Agutka super wieści i chyba naprawdę siedzisz na bombie;-)
A synek duży jak to chłop.

Evelinka super wieści, fajnie że lekarz taki przychylny. Byle do wtorku, będę trzymać kciuki, żeby się udało:tak:

Agutka, ale masz dorodnego synka! :) Faktycznie dla Ciebie lepiej by bylo jakby sie pospieszyl i dalej przybieral juz po tej stronie brzuszka ;)

Evelinka, naprawde fajnego masz lekarza :) Geatuluje udanej wizyty i trzymam kciuki! :)

Agutka gratuluje po wizycie :) no to nic tylko czekamy na wieści, że maluch wyszedł z brzuszka :) kawał z niego chłopaka wiec im szybciej tym lepiej dla Ciebie. 4,7kg to malutko! ja już jestem na +16kg :/

Evelinka super, że mała dalej tak ułożona, czekamy z niecierpliwością do wtorku czy Zuzanka już będzie na świecie :) gratuluje :)

Agutka ta Twoja waga ciazowa to chyba jakas oszukana jest:confused:mlody ma 3700+wody+lozysko+cycki itd :confused: nie czaje tego:baffled:

no ale gratuluje wizyty oby teraz szybko sie rozwiazalo a na 1 kwietnia to ja sie wpraszam tak jakos mi sie ten dzien podoba:-D

Ekhm... Przytyłam w 2tygodnie 1kg! :dry: W sumie od początku mam na plusi 4,7kg...

Pani doktor pobrała mi ten wymaz na GBS,musiałam go zawieźć sama do laboratorium,hehe. :-p
No i tak... Na dole miękko,króciutko,gładziutko i luźniutko. :-p Brzuch już mam opadnięty porodowo,jak to nazwała... I że teraz to już naprawdę powinnam być czujna,bo różnie to może być. No dobra,niech Jej będzie. :-p W ogóle mnie dziś te badanie bolało,że aż miałam ochotę zejść z fotela. :baffled: Powiedziała,że skoro mam taką czułą szyjkę,to też spory znak. :szok: Eeee... :-p

USG. Łożysko 3ciego stopnia z oznakami starzenia się. Wody prawidłowe. ;-) A Kuby waga... ~3700g! :szok: No padłam. :-p Lekarka powiedziała,że więcej na pewno nie. Jak już,to ona by się skłaniała trochę,że waga jest mniejsza. Od dziś modlę się o szybki rozwój akcji,bo ja nie wiem,jak Go wypchnę. :szok: :-D Zuzia ważyła 3680g przy porodzie. :tak:

Gdyby do 3.kwietnia nic się nie wydarzyło,mam do niej podejść. Ale,jak to podsumowała... Widząc,jak wszystko u mnie jest gotowe do porodu,do tego 3ciego na pewno nie dotrwam. :-p Oby. :-p :-D
Moja Mama ma od jutra urlop,a jak skończy,to na Jej miejsce "wskakuje" Grzesiek,więc opiekę nad Zuzią miałabym zapewnioną. :-)

Córcia Moja obstawiła Chłopca,imię mu wybrała... Więc może się Jej sprawdzi ten 1szy kwietnia,haha. :-p

Ale jaja normalnie... :sorry2:

Super :) no to teraz pobudz Kubusia do działania :-D

Melduję się po wizycie :-) A wiec tak żadnych oznak nadchodzącego porodu nie widać. Szyjka twarda ładnie trzyma, na KTG skurczy nie widać, mała szaleje i cały czas ułożona miednicowo. Po zrobieniu USG i potwierdzeniu położenia lekarz prosił o stawienie się do szpitala we wtorek bo wtedy ma dyżur i jeśli nie będzie miał dużo cesarek zaplanowanych to powiedział że Mnie wciśnie i mam nic nie jeść już od 10 i przygotować się na cc ale nie nastawiać na 100% bo nie wie jak będzie na oddziale. Więc jadę we wtorek i zobaczymy jak to będzie :-) może już 25 Zuzanka będzie już z Nami :-) aaa tylko niepokoiło go że malutka jest troszkę za mała bo waży wg USG 2700 i mówi że dobrze by było gdyby troszkę jeszcze się podtuczyła. Ale ogólnie wszystko jest dobrze :-)
A teraz musze nadrobić resztę wątków :-)

świetnie, fajny lekarz :) ale ci zazdroszcze tego wtorku, tez juz bym chciala wiedziec kiedy zobacze swojego synka :)

Agutka Kubusie to chyba ogólnie duzi się będą rodzić bo mój też do malutkich nie należy:) Niech już wyskakuje Skubaniec bo do 4kg dobije:)

Evelinkaaa no zazdroszcze:) Super że udało ci sie tak wszystko ustalić:))

Agutka: gratuluję udanej wizyty i że wszystko dobrze :-) A ty z tą wagą swoja tak na serio ? Zazdroszczę naprawdę jak ty to robisz ? No i synka też ładna waga.
Evelinkaaa : Super że wizyta udana i zazdroszczę że nie długo już córeczka będzie z Tobą :-)
Jouluatto : Trzymam kciukasy && by białko znikneło :)
Ninka : super wieści:happy2:

K**** *** ja juz nie mam siły do tego mojego moczu :angry: Znowu mam złe wyniki, wszystko co złe to w nim prawie jest. Oszaleje, chyba juz do konca ciazy bede na antybiotyku bo inaczej sie nie da.
Chyba Mały po nerach wali i dlatego tam sie w kółko cos pojawia, no i jeszcze wynik jeden mam zły co swiadczy o ewebtualnych choroabch nerek..wrrrr

reklama
Do góry