reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Odnośnie witamin - położna ze szkoły rodzenia poleca je łykać do 32 tygodnia. Mi zostały tylko na dziś i więcej nie kupuję. Witaminy w tabletkach są przyswajane w 4%... marne to wspomaganie, grunt to dobra dieta i tak. Miłego dziewczyny!

reklama
gratulacje udanych wizyt :) i dobrych wieści :)

ja wczoraj miałam wizytę i USG Młoda nadal została Młodą, waży ok. 1500g, co mnie bardzo cieszy, bo lekarz mówi, że pewnie duża nie będzie. Dzięki czemu mam szanse na sn, o ile szyjka zechce współpracować :)
Stając na wagę myślałam, że doznam szoku i doznałam, przytyłam tylko 100g :szok:

Ogólnie wszystko ok :)

Super. No ale z wagą to poszalałaś!

hej

Jouluatto śliczny chłopaczek :)

Gratuluje Wam wizyt i sama nie moge juz doczekac sie swojej, a tu jeszcze 3 tygodnie :szok:

Patuska ja tez jem witaminy i mały tez nie rosnie jakos mocno ponad norme. Wrecz lekarz powiedzial ze bedzie przystojniak bo szczupły ale duzy :)

a co do wagi to ja chudne.. juz kolejny tydzien minał a ja mam 6,5 kg na plusie. Waha mi sie tak miedzy 6,5 a 8 kg - lekarz mowil ze to zatrzymywanie wody w organizmie, ale czy ja powinnam jeszcze troche przytyc? no Maly rozwija sie prawidłowo, wiec chyba jest w porzadku.

spokojnie, wystarczy, ważne że dzidzia pięknie rośnie :)

Witajcie !

Ja już po wizycie z Malutką wszystko dobrze, waży już 1700 więc kawał kobitki hihi :-) ale wszystko w porządku to najważniejsze a ułożona jest nadal pośladkowo więc lekarz powiedział ze jeszcze czekamy do następnej wizyty i zobaczymy czy się obróci, ale tak szczerze wolała bym chyba żeby tak została :-) no nic zobaczymy :-) U mnie też ok szyjka trzyma i zamknięta tylko grzybek się do końca nie wygoił i znów globulki dostałam aż na 10 dni :dry: no i mimo że wyniki morfologii się polepszyły to dalej muszę żelazo brać aaaa no i posiew moczu bo też znów jakieś bakterie :no: ale ogólnie wszystko ok :-)

wytłuczesz wszystko a najważniejsze, że ak pięknie, zdrowo rośnie :)

Ja również jestem już po wizycie. Wyniki mam bardzo dobre i ciąża też przebiega bez zakłóceń. Mały jest za to chudziutki w porównaniu z waszymi brzdącami, bo waży niecałe 1300 g. Ustawił się już głowką w dół więc o ile znowu nie fiknie to poród będzie naturalny. I jeszcze gin informowała mnie, ze w 35 lub 36 tygodniu będzie mi pobierać wymaz z pochwy na coś tam, wiecie o co chodzi?

Super wieści. Waga rzeczywiście nie wielka ale to nic:)
Swoją drogą, ciekawe ile moja mała już ma, hmmm?

Badanie GBS Badanie GBS
Ja też po wizycie, córa 1600g, matka kolejne 50 zł. w plecy, drugi raz brałam płytkę i drugi raz dziecię nie raczyło pokazać nic więcej poza piczką :happy2: Ułożona główką do dołu, buźką do moich pleców. Kręgosłup ma piękny ;-)

Jak fajnie czyać o takich udanych wizytach.
C do buzi- to córa ci niespodziankę szykuje :)

Gratuluje dzisiejszym wizytowiczkom dobrych wiesci :) Cudownie ze maluchy zdrowo rosna! :)

Jestem po wizycie, a wlasciwie po dwoch ;) U gin nic ciekawego - szyjka nadal miekawa, ale dluga i zamknieta, mam dalej pakowac luteine. Dostalam opiernicz za coraz gorsza morfologie i za spadek wagi o 2kg... Nie wiem jakim cudem bo ostatnio apetyt mi akurat dopisuje. Ale co tam wizyta, najwazniejsze dzis bylo USG :) Syn spisal sie na medal, najpierw pokazowo ssal kciuk, a potem pieknie usmiechnal sie do zdjecia 3D :) Jest go juz 1700g :) Ulozony glowka w dol, wszystkie organy wygladaja na zdrowe. No i lozysko podnioslo sie do zupelnie bezpiecznej wysokosci :) Z duma prezentuje syna, ktory na pierwszy rzut oka nic nie ma ze mnie, za to wszystko z tatusia ;) Zobacz załącznik 607251

genialne te zdjęcia :)
Super!

Udało mi się ten wątek nadrobić :-)
Super ze takie dobre wieści macie dziewczyny po wizytach!!! Dzidziunie rosną że aż miło jednak zdjęcie Jouluatto powaliło, genialne :-)
Ja się moimi gigantami pochwalę! Miałam wczoraj przy przyjęciu do szpitala 2x USG na 2 różnych aparatach u 2 lekarzy:szok: i się potwierdziło że jeden waży 1200 a drugi 1080 :-) a wszyscy mi mówili że ja drobna to dzieciaczki będą maleńkie tym bardziej że bliźniaki a tu tak ładnie mi rosną!
Dziewczyny zostało mi dokładnie 10 tyg do cesarki! Trzymajcie kciuki

Super ze takie dobre wieści macie dziewczyny po wizytach!!! Dzidziunie rosną że aż miło jednak zdjęcie Jouluatto powaliło, genialne :-)
Ja się moimi gigantami pochwalę! Miałam wczoraj przy przyjęciu do szpitala 2x USG na 2 różnych aparatach u 2 lekarzy:szok: i się potwierdziło że jeden waży 1200 a drugi 1080 :-) a wszyscy mi mówili że ja drobna to dzieciaczki będą maleńkie tym bardziej że bliźniaki a tu tak ładnie mi rosną!

pewnie, że trzymamy kciuki :)

Rany to którego masz? Bo ja mam tylko 6 tyg od wtorku :/

Dagmar- no Ty to juz możesz dni odliczać a nawet godziny:-D a ja mam termin na 11 kwietnia (cięcie) a 10 przyjęcie na oddział. 11 to równo 37 tyg ciąży.

No powiem Ci Rila że dzieci super duże jak na bliźnieczki:)

Oczywiście trzymamy kciuki i ja osobiście zazdroszczę terminu:) Moźe i mi uda sie coswynegocjowac w poniedzialek:)

Dziewczyny - super wiesci!!! Dzieciaczki rosna jak na drozdzach, az sie usmiecham jak czytam opisy waszych wizyt:-)
Jouluatto - cudne zdjecia:-) Az zazdroszcze,a le tak pozytywnie
Rila - jak na blizniaki to piekna waga, niech dzieciaczki rosna duze i zdrowe

Mnie po ostatnim badaniu wyszly slady bialka w moczu wiec wyslano go do dalszej analizy i wczoraj dostalam telefon, ze mam infekcje i mam sie zglosic po odbior antybiotyku. Maz dzis odebral i zaczelam kuracje. A myslalam, ze mi sie uda i oblece ciaze bez zadnych lekarstw ale najwyrazniej nie ma tak dobrze;-) Musze dokupic sobie zurawine i cos z dobrymi bakteriami na jelita, bo nie zamierzam popsuc moich wizyt w toalecie na numerek 2, bo jak narazie nie narzekam i chce zeby tak zostalo:cool2::tak:
Na posiew tez sie juz umowilam prywatnie do polskiej ginekolog na 15 lutego (w Irlandii nie robia :szok:). Moze zrobie przy sposobnosci Usg - ale jeszcze sie nie zdecydowalam:tak:

Gratuluje super wiesci z wizyt. dzieciaczki rosna az milo czytac. ciekawe ile nasza stokrotka ma?, bo brzuch to raczej w porownaniu do pierwszej ciazy malutki mam. A tych zdjec cudownych to Wam tak zazdroszcze ja na polskim usg nie bylam a tutaj jak zrobia zdjecie to niewiadomo co z czym i do czego:sorry2: ale zobaczymy 5-tego co wyjdzie moze akurat sliczna buzke corci zobacze:-D

Kroczek- Ty obrotna kobieta jesteś, pewnie że wynegocjujesz! Aż sama jestem w szoku że tak rosną :-)
Madzikm- no w tych naszych ciążach to ciągle coś, no ale weźmiesz leki i minie!

reklama

to chyba taka normalna waga :) super, i trzymam kciuki :)

Dziewczyny - super wiesci!!! Dzieciaczki rosna jak na drozdzach, az sie usmiecham jak czytam opisy waszych wizyt:-)
Jouluatto - cudne zdjecia:-) Az zazdroszcze,a le tak pozytywnie
Rila - jak na blizniaki to piekna waga, niech dzieciaczki rosna duze i zdrowe

Mnie po ostatnim badaniu wyszly slady bialka w moczu wiec wyslano go do dalszej analizy i wczoraj dostalam telefon, ze mam infekcje i mam sie zglosic po odbior antybiotyku. Maz dzis odebral i zaczelam kuracje. A myslalam, ze mi sie uda i oblece ciaze bez zadnych lekarstw ale najwyrazniej nie ma tak dobrze;-) Musze dokupic sobie zurawine i cos z dobrymi bakteriami na jelita, bo nie zamierzam popsuc moich wizyt w toalecie na numerek 2, bo jak narazie nie narzekam i chce zeby tak zostalo:cool2::tak:
Na posiew tez sie juz umowilam prywatnie do polskiej ginekolog na 15 lutego (w Irlandii nie robia :szok:). Moze zrobie przy sposobnosci Usg - ale jeszcze sie nie zdecydowalam:tak:
ja tez wzielam antybiotyk, ale u mnie to bakterie byly i tylko w osadzie, to ponoc z cukrzycy organizm sie oczyszcza i dlatego. Tak czy siak - w koncu lekarz to przypisal to zaszkodzic nie powinno i nic sie nie martw :)

Do góry