reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

A jak zacznie się krwawienie to powiedzą że za późno i jest fatalnie... nie rozumiem jednej rzeczy, tyle się bębni że kobiety w ciąży są szczególnie traktowane i nie można lekceważyć żadnych niepokojących objawów, a jak pójdziesz do lekarza to jedyne co usłyszysz to to że kolejna przewrażliwiona matka przylazła ... Ostatnio nagłaśniają tyle przypadków zaniedbań lekarzy ale chyba żadnej nauki z tego nie wynoszą.. i to bez znaczenia czy to polska, angielska czy jeszcze inna służba zdrowia.

reklama
dokladnie :(

leze w wyrze i sie nie ruszam. mala sie rusza, ale te uplawy mnei denerwuja, bo juz 5 wkladke dzis zmienilam.
i we
z tu sie czlowieku nei denerwuj!

maartuszkaa89 trzeba znaleść odpowiedniego dobrego lekarza, chodź to nie jest łatwe.
Ja mam takiego lekarza, że z byle głupotą mogę do niego zadzwonić i mi wszystko wyjaśni i powie co robić, czy przyjść na badanie, czy jechać od razu do szpitala. Mi dał nawet skierowanie na echo serca płodu, chodź nie widział żadnych odchyleń w serduszku małej ale woli dać skierowanie i żeby pójść niż żeby się miało do niego pretensje.

Ja we wtorek idę na badanie moczu i krwi, a w piątek wizyta u mojego lekarza :) Już się nie mogę doczekać kolejnego usg i widoku mojej kruszynki :)

reklama
A ja byłam wczoraj u mojego ogólnego.. Tarczyca nadal w normie wiec leków mi nie zmieniał.. Wypytałam o te moje bolące piety ale mówiła ze to jest normalne ( i kupiłam wygodniejsze buty wiec jest sporo lepiej ), i ze mam sie nie martwić, mogę np moczyć nogi albo wiecej odpoczywać.. Zwłaszcza ze nie sa spuchnięte ale co zrobić.. Ogólnie mocz w porządku, mierzyły mi brzuch (nigdy nie pamietam co one sprawdzają Hm) ale powiedziały ze jest ok, i tętno małego było 140, chyba pierwszy raz takie niskie.. Bo zawsze było no 153 czy 155.. Nast wizytę mam za dwa tyg i wtedy tez echo serca płodu bedzie.. A JUZ za trzy tyg usg :)

A i zapomniałam napisać ze cukry tez nawet ok tylko znowu w nocy i na czczo szaleją wiec zmieniałyśmy trochę dawki.. I dalej mam o 3 mierzyć wiec potem cieżko mi usnąć i jestem nijaka rano :/

Ostatnia edycja:
Do góry