reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Dziewczyny ja w poprzedniej ciazy tez mialam takie pojedyncze plamienie po dzwignieciu.i potem juz nigdy nic nie bylo.
tylko,ze to byl kolor brazowy,teraz byl czerwony.
Ja mieszkam za granica, i tu sobie nie mozna isc od razu do gina. na wizyte pewnie bede czekac ze dwa tygodnie. ale lekarz rodzinny ma podstawowe wyksztalcenie ginekologiczne i na pewno pojde do niej w poniedzialek,bo przynajmniej mi szyjke sprawdzi.to wazne. nie lubie tego rozowego koloru,skojarzylo mi sie z wodami plodowymi.
na szczescie narazie ok, odpukac.lezalam spokojnie i czulam ruchy,prawie sie poryczalam.

a lekarka poprosze ja skieruje mnie tez do gina. ale jak pisalam Wam chcialam szybko sprawdzic plec,skontaktowalam sie z ta prywatna klinika w zeszlym tygodniu i dostalam sms, ze we wtorek moge sie zglosic na usg. a tam jestem pewna, oprocz plci(co w tym momencie jest akurat najmniej wazne) sprawdza mi i lozysko i wiele innych rzeczy.
najpierw pomyslalam,zeby zadzwonic do nich i przlozyc ta wizyte z plcia,bo termin wybral automat (a dodzwonic sie nie idzie,bo tam sa urlopy i tylko na badania ktos przychodzi), i to jest troche wczesnie, no ale w tej sytuacji to bardzo sie ciesze, ze tak szybko trafie do specjalistow.
mam jeszcze kontakt do poloznych ze szpitala, ktory dostalam z poprzedniej ciazy po pierwszej wizycie u poloznej.nie wiem czy oni zajmuja sie ciezarnymi w tak wczesnej ciazy, ale tam jest dyzur calodobowy i jak mi powiedza,ze przyjechac, to chetnie pojade, a jak powiedza, ze jesli to byla tylko jedna plamka to nie ma powodu do obaw,to zaczekam do poniedzialku.
to mnie na pewno uspokoi, jedno jest pewne, zero dzwigania, zero przytulanka(bo kto nawet mialby ochote po takim czyms) az do wyjasnienia.
Dziekuje dziewczyny za Wasze wsparcie,ja jestem dobrej mysli.

grudnioweczka - gratuluje udanej wizyty i tych łez szczęścia też:)

justynaj - mam nadzieję, ze to taka Twoja "uroda" , skoro w poprzedniej ciąży podobnie było. Odpoczywaj ile wlezie i tak szybko jak uda Ci się, leć do gina

Hej dziewczyny,dzieki naprawde,za Wasze slowa wsparcia.ja sie juz poryczalam dzisiaj z tego wszystkiego. A w dodatku rozbolala mnie glowa. Zadzwonilam do poloznych, i dowiedzialam sie ze oni nie pomagaja kobietom przed 16 tyg.ciazy i jeszcze palnela, ze przed tym czasem jak sa krwawienia, to to sie nie ratuje...jak to uslyszalam to myslalam,ze padne.chodzilo jej o to, ze chyba nie na ten oddzial zadzwonilam, bo ogolnie byla mila.ale takich rzeczy sie kobiecie w ciazy nie mowi.dala mi nr na oddz.ginekol.w szpitalu.tam skierowali mnie na zwykly dyzur, i powiedzieli,ze na te pytania o krwawienie nie moga odpowiedziec, bo to albo moze byc cos zupelnie nic nie znaczacego albo moze swiadczyc o klopotach i mam przyjechac na dyzur do zwyklego lekarza ogolnego.tak to jest w weekend od Annsza do Kaifasza.
trafilam na dyzur, facet mnie niezle podusil po brzuchu i mowi,ze to spokojnie wyglada, nie ma bolu, nie ma zadnych dalszych dolegliwosci, nic sie w tej chwili nie dzieje,to on mnie nie kieruje dalej, bo gdybym miala caly czas trwajace mniejsze lub mniejsze krwawienie, bole typu skurczowego to wtedy jest to duzy powod do zmartwien.
mam unikac dzwigania, no i mowi,ze dobrze,ze nie pracuje skoro mam tendencje do takich plamien przy dzwiganiu.
jesli by sie cos nie daj Boze znow pojawilo no to mam sie oczywiscie kontaktowac z lekarzem dalej.
Ale czuje sie lepiej, bo bylam skonsultowalam i jestem spokojna.
w poniedzialek zadzwonie do lekarki,zeby mi ta szyjke zbadala dla bezpieczenstwa no i wtorek usg w tej klinice, ktore jak widzialam wykonywac bedzie nie polozna a ginekolog, wiec wypytam sie co sie da i skad sie moga brac takie pojedyncze krwawienia.
a teraz dmuchamy baseny dla dzieci bo chyba najgoretszy dzien lata:-)
tzn.moj favet dmucha, a ja odpoczywam;-)
Milego dnia dziewczynki!

Cześć dziewczyny, ja już melduję się po urlopie, 2 godziny nadrabiałam Wasze wpisy z prawie całego tygodnia:)
Gratuluję wszystkim mamusiom udanych wizyt a tych chłopców to już w ogóle... Kurczę, ciekawe czy we wtorek się dowiem kto tam u mnie mieszka;)
Justyna, na pewno wszystko będzie w porządku, skoro lekarz mówi że nie ma co panikować możesz chyba być spokojniejsza, a usg na pewno potwierdzi że wszystko ok, mocno trzymam kciuki:)

reklama
Justyna-dobrze zrobiłaś. Na ten moment się uspokoiłaś-komuś wierzyć trzeba, a komu jak nie lekarzom. No i to USG jak najszybciej jeszcze bardziej Cię uspokoi. Twoje pozytywne nastawienie jest tu ogromnie ważne. Dzieciątko to czuje i też robi wszystko by mamusi jak najmniej kłopotów sprawić. Trzymam kciuki i co tu dużo mówić. Ma być dobrze!!!

Do góry