reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

To już wszystko w takim razie wiem, własnie miałam już jedno badanie na przeciwciała i wyszło (ujemne) i dzisiaj gin również dał mi skierowanie na przeciwciała żebym zrobiła, a tak to po wizycie ok, badanie na fotelu ok, w poniedziałek mam przyjsc do przychodni i pielegniarka ma mi zrobic hm... cos na bio :p zapomnialam co to ma byc, no ale polega na tym że popatrzy mi tam gdzie lekarz, pobierze wymaz i bedzie ogladac pod mikroskopem :p i kolejna wizyta 6 stycznia tylko że to jest trzech króli i jest wolne więc gin się walnął i tydzien później będe musiała iśc czyli 13 stycznia :))
a tak to jeszcze z dzidzią ok, serduszko bije jak dzwon, rozwija się prawidłowo więc to najważniejsze :)
Vill super że wizyta udana :)) tak jak moja, oby tak dalej :))

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też już po wizycie, ale mnie uspokoił :) Serduszko ładnie bije, oczywiście mała wredota skopała lekarzowi usg :) Moja córcia waży już 1100 gr wiec wszystko w normie ufff :):tak:

super się cieszę, że u Was dobrze :)
co do usg, ja miałam robione 2 z nfz (12, 22 tc) i dwa razy prywatnie sobie poszłam raz migusiem w 6 tc, żeby potwierdzić żywy zarodek, a raz w 17 tc żeby mąż mógł zobaczyć synia :-). Teraz jestem jeszcze dwa razy umówiona na usg z nfz w 30tc i 35 tc.
Podsumowując 4 z nfz (12,22,30,35 tc) i dwa prywatnie (6,17 tc)

Ja miałam do tej pory 3 usg - potwierdzające ciążę (8 tydzień), potem dwa standardowe (12 i 22 tydz.). Jedno jeszcze dodatkowe gdzieś koło 16 tygodnia chyba, jak mnie jakieś dziwne bóle złapały.
I w sumie nie wiem, czy jeszcze jakieś będzie. Chyba przed porodem być powinno, ale na razie w tym temacie cisza. Miałam się ostatnio na wizycie o to zapytać, ale mi z głowy wyleciało, więc dopiero w styczniu się dowiem.

reklama
lasteptunia, inamorate cieszę się z Waszych dobrych wieści

MaMicurina mi tam brak USG na każdej wizycie nie przeszkadza - skoro wszystko jest ok, czuję ruchy malucha, nic złego się nie dzieje, to po co je tam podglądać - no trochę prywatności mu się też należy ;-). Oczywiście widok dzidzi i tego co w nas wyprawia jest bezcenny, ale napatrzymy sie przecież dosyć jak już będzie z nami. Może jestem trochę staromodna w tym względzie, ale USG mi nie brakuje, płci znać nie chcę, rodzić mam nadzieję SN bez znieczuleń i innych takich. No taki mój pogląd :zawstydzona/y::-p

Do góry