reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
podejrzewam ze gin wie co robi haha ;] ale ogolnie to bedzie moj 3 pobyt w szpitalu w tej ciazy jak juz wiecie -mam nadzieje z enie ostani w sensie ze bedzie 4 raz po 36 tygodniu a nie ze w 30 tc urode jak syna.

pimafucin raz bralam ale tylko 3 a nie 6 dni ;/

Ewstra no to ogólnie nie jest źle - a z tym ciśnieniem, to nie mierzyli Ci kilka razy - bo ja zawsze mam ciut wyższe, nawet jak już siedze pół godzinki w poczekalni, bo zanim mierzą mi ciśnienie to się gimnastykuję ze ściąganiem butów i takie tam ;-)

Tricia - kozetka... moje marzenie po wypiciu glukozy - żeby sie zdrzemnąć :-p mam nadzieję, ze teraz miejsca wkłuc bezproblemowo sie zagoją :tak:

Kasiurek infekcje mogą wywołac szybszy poród i gorzej ich nie leczyć. A na tym etapie ciąży jest juz sporo w miarę bezpiecznych leków. Dla pocieszenia - ja od 4 miesięcy ma kuracje 3-12 dniowe i mi grzybek nawraca... teraz walcze jeszcze irygacjami i kwasem mlekowym, ale chyba bez skutku, więc po wtorkowej wizycie znów leki będą... no i tez przez te nawracające infekcje nastawiam się na szybszy poród, ale oby dopiero po połowie lutego...

Ja też po wizycie
Generalnie czekałam 2,5 h bo było jakieś mega opóźnienie, okazało się,że wchodzą nowe przepisy i Pani dr musiała wszystkie karty przepisywać więc się zeszło

Nic w sumie ciekawego nie mówiła, wyniki krwi się poprawiły więc magnez będę brała tylko raz dziennie
Ale niestety po glukozie wyszła cukrzyca :no:
Jestem załamana, mam iść do diabetologa
Wynik przed 112 wynik po 2-óch godzinach już 151
ehhhh a taką książkową ciążę póki co miałam

mata- wiesz ja juz wole wiedziec ze mam infekcje i brac te leki -czytalam e to jeden z bezpieczniejszych lekow w ciazy !!!! - niz tak jak z natim nie miec nic a urodizc wcesniej -w sensie z natanielem ani pol dnia nie mialam infkcji i wydawalo sie ze bylo wsio ok a ru klops ;/

Ehh dziewczyny bedzie dobrze..

Ja mam teraz rozkmine jak to bedzie ze mna, z tymi zastrzykami co mam brac..
To, ze nalezy mi sie opieka lekarska w ciazy nie znaczy , ze leki refundowane tez. Bedzie ciocia sie dowiadywac- jak nie, to 10 ampułek 200 zł.. Nie mam słów. I nie wiem czy w UK pociagna mi dalej to leczenie? Czy beda od nowa badac i sami decydowac czy mi to dawac? Cholera nie bede sie denerwowac ale znowu nie jestem pewna jak bedzie z tym wszystkim..
Musze znalesc szybko tlumacza co mi przelozy ten wypis ze szpitala i po powrocie isc do gp i poloznej i zobaczymy.. Najgorzej, ze do samolotu zastrzykow nie wniose a poki co powinnam kontynuowac branie.. :no:
Eh...

reklama
Ja po wizycie w szpitalu. czekałam 1,5 godz zanim mnie przyjeli:wściekła/y::wściekła/y:
no ale siku było ok:-) doktorek pomacał brzuszek, posłuchaliśmy serduszka:-) i wszytko dobrze. Na koniec miałam pobranie krwi,ale wyniki później:-) Ale najaznijesze ze dzidzia sie rusza, serduszko bije i wszytko dobrze. na usg zapisali mnie na 31-32 tydzien:-)

Do góry