reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
i ja się dołączę do wsparcia kolejnej Słodkiej ciążówki :)
nie jest źle. Ja od 2 dni mam glukometr.
Wywalisz z diety cukry proste i tłuste żarełko...
tak jak Kasiulka pisze... z glukometrem sama zobaczysz po czym skacze cukier:)

Ja już po instrukcji dokladnej jestem, lekturke tez dostałam.
a w ogóle...słodkie kobietki, wiecie, że przed snem powinno się zjeśc kromkę chleba?
chodzi o to zebysmy nie dopuscily do duzych skoków cukru... a dzięki temu maluszek ma dostarczany cukier w normie nocą az do pory sniadanka:)

i taki zapytajnik : moze osobny wątek dla Słodkich spraw?

annula- i co z tymi twoimi wynikami, troche mi staracha napedzilas ... ja ide na swoje badanie we wtorek... i niestety to nie jest tak kolorowo, ze jak sie konflikt zrobi to sie dostaje zastrzyk i po sprawie... zastrzyk to jest zapobiegawczy, ale nie stety nie leczy... tez o tym sporo czytalam.... trzymam kciuki aby to byla jakas pomylka, bo faktycznie nie jest zbyt kolorowo dla malca z tym konfliktem.....

angel- jak masz te leki na siebie, wrzuc je do bagazu, nikt nie ma prawa ci ich zabrac, zwlasza jak masz wypis ze szpitala itp....

faktycznie dziewczyn z 'cukierkowych' na sie zrobilo.... u mnie w szpitalu sprawdzaja tylko czy nie ma cukru w moczu a jak bedzie i to dopiero dwa razy z rzedu to robia wiecej badan....
PO CHWILI:
ktos tu pytal jakie sa skutki konfliktu, a wiec :
Cecha Rh-dodatnia płodu jest jakby czynnikiem obcym, drażniącym w stosunku do Rh-ujemnych krwinek matki.
Matka zostaje uczulona przez krwinki swego płodu. Następuje dramatyczna sytuacja, w której w ustroju matki, bez jej świadomości, powstają przeciwciała, jak gdyby broń do zwalczania krwinek dziecka. Przeciwciała powstające w surowicy matki przechodzą przez łożysko do płodu i niszczą częściowo jego krwinki przez ich zlepianie, a następnie rozpad

co moze prowadzic do transfuzji krwi dziecka, czasem jeszcze w lonie matki a i sa skutki gorsze....

Ostatnia edycja:
Nie mam cukrzycy:-). Po 100 glukozy wyszedł mi nieco za wysoki wynik po godzinie, ale na czczo, po 2 i 3 godzinach mam idealne, więc mam jedynie trochę bardziej uważać na to co jem. Znaczy wywalić to co białe i zastąpić ciemnym (chleb, ryż, makaron - w sumie i tak w większości ciemne jem, więc to nie problem), no i nie obżerać się słodyczami i owocami w ilościach ogromnych. A jakbym się obżarła, to mam iść na spacer.

I mogę lecieć, oł jeee:-D, czyli w niedzielę powinnam być w Polsce.

Tricia super!!!!!!!!!!!!:-)

Atomówka spoko dasz radę!!!! Moja kumpela (ta od bliźniaków) miała cukrzycę a przy weekendzie i pizze z nami zjadała - fakt popijała soczkami warzywnymi albo wodą ale colę czy soki odstawić to nie taki duży problem :) :-)

reklama
Tricia super wieści :-)

mata-kow no teraz to mnie pocieszyłaś :D jak wczoraj zobaczyłam wyniki to mało nie zemdlałam, bo było napisane, że norma to 109 :wściekła/y:
Już liczę godziny do wizyty jutro ale mam pietra:crazy:

norma 109 to chyba glukoza na czczo? tu sa normy po wypiciu 75g i 2 godzinach czekania Krew pobrana dwie godziny po wypiciu 75 g glukozy (test obciążenia glukozą)
a gdzies tu na wątku wrzucałam jeszcze jedne normy, a teraz linku nie mogę odkopać ;-)

A ja musze zrobic grupe krwi bo niestety ale nie wiem jaka mam.

to jeszcze nie robiłaś? Dziwne... bo grupa krwi obojga rodziców to chyba jedno z pierwszych badań w ciąży :sorry2: koniecznie się lekarza dopytaj dlaczego nie miałas jeszcze robionej...

Do góry