reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

to jeszcze nie robiłaś? Dziwne... bo grupa krwi obojga rodziców to chyba jedno z pierwszych badań w ciąży :sorry2: koniecznie się lekarza dopytaj dlaczego nie miałas jeszcze robionej...

a ja robiłam tylko swoją grupę krwi :tak: grupy krwi "tatusia" nie podałam i lekarz więcej nie pyta:tak:

reklama
A jak ja mam grupę krwi AB Rh- a nie wiem jaka mój mąż (ale wydaję nam sie że ma Rh+) to co wtedy, dostaje się jakiś zastrzyk czy jak?

Ja zaraz uciekam na wizytę u gina, tzn najpierw posiedzieć godzinę żeby się zarejestrować a póżniej jeszcze kolejną albo i dwie aż lekarz przyjdzie :/ można świra dostać :/

lastpetunia to jest wlasnie ten cały konflikt- jak matka ma minusa a ojciec plusa. W przeciwnym układzie - mama plus, tata minus juz konfliktu nie ma. My tak mamy ja plus, M -.
A u Ciebie jak tak podejrzewasz to to nie sa zarty powinnas miec to zbadane wlasnie w tym okresi ei podany zastrzyk z przeciwciałami.

lastpetunia powinnaś mieć zrobione badania na przeciwdziała - ja już miałam 2 takie badania - w każdym trymestrze po jednym - nie wiem czemu Ci lekarz nie dał skierowania :dry: jesli wszystko jest ok - to zabierasz wynik grupy krwi z sobą na szpital jak rodzić będziesz i po porodzie dostajesz zastrzyk, żeby przy kolejnym dziecku (u nas bliźniakach ale tak za 5-6 lat heheh :-D) Twój organizm przeciwdział nie produkował - to jest zwalczanie krwinek produkowanych przez dziecko - któraś już o tym pisała dokładnie... jeśli produkujesz przeciwdziała to najlepiej żeby jak najszybciej dostać zastrzyk!!!! Dopominaj się tego badania ono się dokładnie badanie Cumbsa chyba nazywa!!!!!!!! Powodzenia

reklama
Do góry