reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Roxannka kurczę biedy Patryk, widzisz wszystkim mówią że kaszel alergiczny, już w to nie uwierzę :-( Zdrówka dla Niego i mam nadzieję, że teraz po antybiotyku mu wszystko przejdzie.
Sarisa zdrówka dla Zuzi, żeby ten katar w nic innego się nie przerodził. dla męża też zdrowia a co do cen leków to załamka niestety. Ale żeby kuźwa wymagać w aptece RMUA tosz to skandal w biały dzień....

reklama
Nat, Kania kazali pokazać, bo na recepcie wypisane było (refundacja do decyzji NFZ) i baran nam powiedział, żeby przyznać 50 % znizki to musi skerować to ubezpieczenie i do recepty przypiąć...... A dziś byłam to kobieta nic a nic pokazywać mi nie kazała ehhhhhhh

My odbylismy juz wizyte i zdiagnozowala Adaskowi wirusowke. Na szczescie nic wiecej sie nie dzieje, oskrzela, pluca i uszy czyste. Uff!
Malutek wazy 10.6 kg :-)
Jak mu lekarka grzebala w uszach to dostal szalu po prostu, nie moglam go utrzymac...
Potem skomentowala, ze Adasiek bedzie pewnie bardzo "szczesliwy" jak ja zobaczy znowu za tydzien :-p Bo w poniedzialek mamy kontrolna wizyte 15-miesieczniaka (chociaz Adam niedlugo 16 bedzie mial) i ciekawam co bedzie ze szczepieniami.

Elizabennett dobrze, że tylko wirusówka.
A jak to u Was jest - jakby Adaś był chory to byś musiała wziąć urlop??

Urlop albo chorobowe. Tak jak dzisiaj. Mam tutaj okreslona ilosc dni chorobowego "przydzielona" na miesiac/kwartal/rok (zalezy od pracodawcy) i na dziecko mozna chorobowe wziac. W tej chwili mam jeszcze prawie tydzien chorobowego, wiec wzielam dzisiaj, zeby nie marnowac urlopu. Potem przeciez na urlop chorobowego mi nie dadza wykorzystac ;-)

Tak, wszystkie dni wolne, ktore mi przysluguja (urlop/personalne/chorobowe) mam pelnoplatne. W mojej pracy jest to 1 dzien co dwa miesiace plus 1 dodatkowy co cztery, w sumie 9 dni na rok mi "doplywa". Urlopu jeden dzien na miesiac czyli 12 na rok. I do tego 3 dni personalne, jeden co kwartal. Te mozna wykorzystac na cokolwiek (np. jak mi sie dobrze spi i do pracy isc nie chce :-p, co akurat mi sie nie zdarzylo jeszcze, hehe).

reklama
To wtedy trzeba by sie ubiegac o taka tymczasowa "rente" (short-term disability). Ale tutaj to juz wesolo z placa nie ma :no: Ja juz od dawna mowie, ze zgadzam sie z tym co powiedzial, ze "Ameryka to dla byka", dopoki jest sie zdrowym i mozna pracowac to oki, ale jak zachorujesz to najlepiej na smietnik od razu :no2:

Do góry