reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

jestem :)
na poczatek dodam, zę dzisiaj było duzo "ciężaróweczek" i wizyta mi sie opóźniła o 45 minut,dlatego dopiero pisze :)
u nas wszystko w porządku - Mała bardzo ruchliwa - pokopała podczas badanie tętna i usg :) waży już 1377 g wszystkie parametry w normie...ułożeni główkowe - więc jak wszystko będzie dobrze to poród SN
Z moja macica tez wszystko ok, szyjka długa i zamknieta, macica ma odpowiednią wielkość jak na ten etap ciazy, wody - ilośc prawidłowa :) lekarz pochwalił mnie - przybrałam 1 kg w ciągu trzech tygodni :) choć i tak mam grubo ponad 10 kg na plusi...wyniki wszytskie w normie :)
dziękuję wszystkim za kciuki...całujemy:-)

reklama
Martolinka, Ilonka gratuluję udanych wizyt i rosnących maluszków :-)
Martolinka 2x miałam robione TSH i dodatkowo przeciwciała tarczycy i wszystko było w normie, ale to był I i II trymestr, myślisz, że w IIIcim trzeba powtórzyć? przedtem miałaś wartości graniczne czy średnie?
Mania chodzę do Przychodni Łucka, do Medicoveru czasem, ale nie do gina, bo terminy doprowadzają mnie do szału, w efekcie za niektóre badania zlecone przez moją ginkę muszę płacić :crazy:

Malutka zdrowa , ma już całe 1444g. To chyba taka średnia waga:tak: Za nic nie chciała się ładnie pokazać, zasłaniała buzię , ale "pipkę" udało się odnaleźć:tak:
AFI na granicy normy , ale nie zwiększa się wiec nie mam się martwić. Łykam dalej żelazo , kwas foliowy i kwasy omega.

Coś mnie tknęło i pomimo tego , że badania tarczycowe z początku ciąży wyszły ok zrobiłam je ponownie. W poprzedniej ciąży niedoczynność pojawiła się pod koniec ciązy z Antkiem. Nie pomyliłam się- tym razem moja tarczyca znowu zawiodła. Dostałam euthyrox 25. Na następną wizytą mam powtórzyć ft4.
Dziewczyny badajcie swoją tarczycę. Wielu lekarzy nie zleca nawet tych badań a są one ogromnie ważne.

A te badania są z NFZ? Ja chyba też zrobię, jutro wypytam gina. Na przyszły tydzień ustawię sobie usg to może ujrzę siurka w całej okazałości, bo na poprzednim to tylko mi powiedziano, ale ja tego nie widziałam;-)

No i dziewczęta ogromnie się cieszę, że wszystkie wizytki udane! To najważniejsze!

reklama
Martolinka 2x miałam robione TSH i dodatkowo przeciwciała tarczycy i wszystko było w normie, ale to był I i II trymestr, myślisz, że w IIIcim trzeba powtórzyć? przedtem miałaś wartości graniczne czy średnie?

Rekinasia moja niedoczynność w poprzedniej ciąży pojawiła się w III trymestrze. To mnie skłoniło do powtórzenia badań i jak się okazało dobrze zrobiłam. Myślę , że lepiej zrobic o jedno badanie za dużo niż za mało:tak:

A te badania są z NFZ? Ja chyba też zrobię, jutro wypytam gina.

nie mam pojęcia. Wszystkie badania robie prywatnie ( w przychodni przy Chrobrego za TSH i FT4 dałam 60 zł)

Ilooonka wow tylko 1kg!!!;-)same chudzielce tu są;-)gratuluję wizyty

Do góry