reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Porod to super sprawa:)) Przynajmniej moj taki byl. Szybko i sprawnie. Brzuszki ciazowe sa sliczne, to jedyny okres w moim zyciu kiedy nie wcaigam brzucha a wrecz go wypycham. W ogole dzis moj maz sie smial ze mam mega beben i to prawda... tydzien temu robilam zdjecie i plasciutko a dzis masakra... nie wiem czy to wzdecie czy juz mi miesnie poszly:pP

reklama
jeśli chodzi o poród to mam zgoła odmienne doświadczenie, ale jak wszystko da się przeżyć, ja rodziłam 13 godzin, w czasie porodu żeby odwrócić uwagę od bólu powtarzałam sobie konstytucje z pamięci, urodziłam młodego i musialam się wypisać ze szpitala i pojechałam na uczelnie obronić prace dyplomową do dzisiaj pamiętam jak na koniec już były gratulacje, recenzent podaje rączkę a ja wstaje, on mówi niech Pani siedzi, a ja do niego. Niech mi Pan wierzy wole stać

Ostatnia edycja:
wlasnie tez sobie powtarzam ze wszytsko jest do przezycia ;) lorelain to nieźle, twarda kobitka z ciebie :D masala ja tez nie wiem czy to wzdecie czy to juz cos sie dzieje haha, wy jeszcze macie jakies porównanie a dla mnie to wszytsko nowosc ciezko mi ogarnąć to wszystko chociaz dzidzia planowana :)

carloska - w pierwszej ciąży brzuch mi zaczęło widać może w 4 miesiącu, z bliźniakami mialam w 8 tygodniu jak z młodym w 5 :szok: teraz tez juz widać, ale to chyba te jelita no bo jak to jest możliwe :sorry2:

Carloska Lor ma racje w pierwszej jak w 4 msc widac to sukces:))

lor usmialam sie. A skad Ty konstytucje na pamiec znasz? Moj porod juz kiedys opisywalam, kazdemu zycze:)) A i dzis czytalam ze macica od wielkosci kobiecej piesci w czasie kiedy nie ma ciazy, do momentu 7 tygodnia powieksza sie do rozmiarow grejfruita, do tego mamy oslabione miescnie brzucha przez wczesniejsze ciaze i duzo gorzej to utrzymuje macice, stad widocznosc ciazy u wielorodek jest duzo szybsza:)

a bo ja na studiach musiałam się tego uczyć :dry::dry::dry:

hmmmm no ciekawa teoria z tymi mięśniami a ja myślałam że to sprawka moich jelit :sorry2::sorry2:

reklama
ha ha ha ja mysle że jeszcze może na politologi ich tym katowali :-D ... ja czułam że to chyba jednak nie było moje powołanie a teraz się spełniam :-)

Do góry