reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Gratuluje udanych wizyt - dobrych wieści.

U nas po wczorajszej wizycie też same dobre wieści. Mała rośnie i fika! Waży już 440g.

Love w wielu teraz laboratoriach jest możliwość wykonania badania, a dokładniej otrzymania wyniku na tzw cito, czyli w ciągu paru godzin. Ja zawsze robię w Diagnostyce. Tutaj masz ich stronę- DIAGNOSTYKA laboratoria medyczne i analityczne: Diagnostyka poszukaj gdzie u Ciebie jest punkt pobrań z labolatorium to wtedy nawet do 4 godzin jest już wynik w necie.

reklama
Heloł gerls
GRATULUJE WSZYSTKICH WIZYT!!!!!!!
Monia - trzymam dalej za malutką, żeby z każdym badaniem było lepiej.
Ja po wczorajszych prenatalnych:)
Cudowny bobas - co się nawzdychałam to moje:)
ALe po kolei, młody ułozony głowką w dół, pytam lekarza, czy nie będzie przez przypadek tak, że mu się kompas pomyli i sie obróci przed porodem w inna strone
A lekarz:
grawitacja i ciezar głowki działaja na Pani korzysc, głowka najciezsza on juz tak zostanie:)do tego zademonstrował kilka metod obracania sie dziecka(dziwny człowiek)
Myślę sobie - spoko niech wisi głową w dół jak mu dobrze, aż tu nagle, bęc, bum, bam i młody w poprzek:) heheh, ale sie lekarzowi głuuuupio zrobiło:)
Ale dalej, młody waży 556 gram - wg wagi i wymiarów(udko 4 cm - jak żabulka maleńka:)) jest o tydzien starszy i ten lekarz mi własnie uświadomił, że skoro od od poczatku taki większy o tydzień, to jest najzwyczajniej w świecie starszy- cuda się zdarzają, zaszła pani w ciąze szybciej:) tym samym znowu mam nadzieje, ze urodzi sie w normalnych rozmiarach.

Serduszko - prawidłowo - przepływy piękne
kręgosłup - jak koraliki
nos zadarty po mamusi
buzke zasłaniał i nie mam fajnych zdjec, za to jajka pokazywal pieknie
wyglada na to ze wszystko u niego w porządku, ze mu dobrze u mamusi, pieknie widziałam jak kręcił buzią jakby żuł, ssał kciuka, przecierał oczęta:)
A i to co uwazałam za kopniaki moje miłe to boksowanie w wykonaniu mojego Antosia - widziałam na wlasne oczy jak rękami rąbał po brzuchu a ja czułam te"kopniaki"
Mam płytke i juz oczywiscie odbyła się premiera u mojej mamy:) mama nie mogła wyjść z podziwu, że tak pięknie dziecko widac:)
W poniedziałek diabetolog.

Ostatnia edycja:
katjoshka ja właśnie wczoraj z lekarzem rozmawiałam o tym ułożeniu, choć u mnie to nie ma większego znaczenia bo i tak będzie cc, ale do 34 a nawet i później dzieci potrafią jeszcze fikać, wiadomo im później to im ciężej, bo miejsca mają mniej.

katjoshka-gratuluje udanej wizyty i nie przejmuj się rozmiarem dziecka mam na myśli cukrzycę moja wazyła 2550:-)Dużo zależy od wagi rodziców przy urodzeniu

hej
gratuluje wszystkim wspaniałych wieści...
moja obróciła się główką w dół dopiero w 36 tc...

reklama
Hejka ja dopiero teraz dopadłam komputer :)

Annaoj kce, mama2009, kademi, martas77, mysza84, katjoshka gratulacje zdrowych dzieciaczków, ale się nazbierało :-D

U lekarza wszystko ok, potwierdzony synek na 100%
10.05.jpg
10.05.1.jpg

Mogę zacząć kompletować wyprawkę :) Wszystkie pomiary w porządku, ładnie na usg współpracował tym razem. M z Misią mieli być ze mną ale Misia tak szalała po korytarzu jak czekaliśmy, że kazałam zabrać ją na spacer :) Wrócili przed końcem wizyty o czym każdy w budynku się dowiedział poprzez jej okrzyki radości :) każdego zaczepiała, lekarz po wizycie aż wyszedł, żeby ją poznać :)

I mam zrobić na następną wizytę glukozę…brrrr

Załączniki

• 10.05.jpg
    10.05.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 50
  • 10.05.1.jpg
    10.05.1.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 45
Do góry