reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
Co do wizyt to lekarz mowil, zebym sie pojawila 6 grudnia, w dzien terminowy. Ale mysle, ze sie nie pojawie, bo pewnie chcialby mnie zbadac.
Juz wole poczekac do porodu.
No i jeszcze mialam odebrac wyniki tego Gbs-a, ale nie chce mi sie :no:
Jakby co to w poniedzialek mam sie zglosic na oddzial juz. Nie jestem pewna, czy to nie za wczesnie na wywolywanie. Sama nie wiem.

No Aneczka ale Antoś duży chłop:tak:
My mamy ostatnia wizytę w czwartek, zobaczymy czego sie dowiemy.
Soida a Ty co? Jaki leniuszek z Ciebie...to chociaż te wyniki odbierz...;-)

Aneczka :) duży, zdrowy chłopak-to dobrze
Ataata, nie martw się, ja tez zawsze mam wrażenie że ta głowa nie zawsze jest na dole i w takich dziwacznych miejscach dostaje kuksańce.
Mi też lekarz kazał przyjśc 6 grudnia o ile Mały nie urodzi sie w terminie - no jeszcze 1 dzień ma i niech lepiej go wykorzysta na wyjście, bo mamusia da mu popalić ;-)Najgorsze że już mnie chce na macierzyński wysłać :wściekła/y:

Aneczka widze ze Antos to duzy i zdrowy chlopak :-) fajnie ze wszystko gra tylko szkoda ze jeszcze wysoko :szok: cwaniaczek moze czeka na swieta :dry:

Soida az tak boisz sie tego badania? moze to przyspieszy porod, zastanow sie :tak:

My mamy wizyte w piatek zobaczymy co nam powie pani polozna :-)

Magda-lenka no tak niestety zwykle robia ,ze od dnia terminu wysylaja na macierzynski.Sa tez tacy co wysylaja juz na 2 tyg przed terminem wiec i tak nie jest tak zle u Ciebie.
Musisz powaznie porozmawiac z malym zeby sie jednak na dnich urodzil;-):tak:

Hej Kobitki
Dzisiaj mam termin i dzisiaj już jestem po wizycie u położnej (niestety nie u lekarza). Więc jak zwykle - badanie ciśnienia, moczu, pomiar wysokości macicy, słuchanie serduszka i jak leży maleństwo. Niby wszystko dobrze, bo mały leży głową w dół, ale nie w najlepszej pozycji...bo tzw ROP, czyli twarzą do mojego brzucha, a powinien twarzą do mojego kręgosłupa. Już się naczytałam, że częściej mogą być w użyciu kleszcze i takie inne komplikacje, już mojego męża nie chcę straszyć, bo on i tak już zestresowany...
Położna powiedziała, że mogę pomóc małemu się obrócić siedząc okrakiem na krześle, albo kołysząc silnie miednicą przy wchodzeniu i schodzeniu ze schodów... ale coś mi się wydaje że już maleństwo się nie przekręci.... jakby mi powiedzieli 2 tygodnie temu to może coś by to dało...a teraz już trochę późno:no:

Następna wizyta (do której już mam nadzieje nie dojdzie...) ma być za tydzień i wtedy położna ma zrobić "membrane sweeping", czyli manualnie oddzielić błony płodowe od szyjki, co powinno zaindukować poród w ciągu 6-12 godzin, przez wydzielanie prostaglandyn... przypuszczam że jak to nie zadziała to będzie powtórka... ale tak czy siak jeśli nie urodzę wcześniej (oby!!!) to 16 grudnia do szpitala na wywoływanie (pewnie zaczną od przebicia błon płodowych)...

Rozpisałam się, przepraszam ale nie mam się komu wygadać. Już chciałabym żeby mały był z nami, a z drugiej strony to mam stracha jak nie wiem...

Pozdrawiam

reklama
manualnie oddzielić błony płodowe od szyjki- to jest własnie masaż szyjki:-)

ale nie martw sie, napewno urodzisz sama i bez jakichkolwiek problemów, musisz byc dobrej mysli:tak:trzymam kciuki

Do góry