reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u pediatry

reklama
Kasiu, a jak dzis wyglada oczko Oliwki? Jest lepiej?
Dziękuję, jest odrobinę lepiej.
Ale do pediatry i tak mnie dziś przegnało, bo w nocy Oli narzekała na ucho, miała zapchany nos, nie chciała wydmuchać. Przez ten spływający katar w nocy miałam przerwę w śnie między 3 a 5 :confused2: bo Oli jęczała i nie chciała spać. Lekarka zbadała ją i powiedziała, że generalnie gardło ma nie takie złe, drogi oddechowe czyste, problemy w nocy są ewdentnie przez katar, no i to oczko takie sobie. W efekcie dostała Pulneo (to to samo co Eurespal tylko tańsze sporo) i krople gentamycynowe do oczu, euforbium do nosa i to wsjo. No i do końca tygodnia nie będzie chodzić do żłobka, ale na spacery tak, bo nawet nie ma stanu podgorączkowego.

edit: Właśnie posmakowałam ten Pulneo, Oli dopiero dostanie go rano, bo po operze wykupiłam, ale na moje to ona tego nie przełknie :eek: Nie wiecie z czym można to podać, żeby poprawić ten ohydny gorzki smak :confused:

Ostatnia edycja:
podać po tym natychmiast coś co lubi-ja tak zawsze Szymkowi robię jak coś ciężkiego ma do łyknięcia- ale dla niego wystarczy łyżeczka sanostolu bo to miodek od puchatka :-D

edit: Właśnie posmakowałam ten Pulneo, Oli dopiero dostanie go rano, bo po operze wykupiłam, ale na moje to ona tego nie przełknie :eek: Nie wiecie z czym można to podać, żeby poprawić ten ohydny gorzki smak :confused:

Eurespal jest jeszcze gorszy,ja podawałam z sokiem,albo tak jak Karola szybko coś słodkiego po tym.
A jak zawsze proszę zamiast (eurespalu i Pulneo) Elofen,łagodniejszy w smaku.:tak:

O rety, ale wysyp chorób :shocked2:

Oli wypiła ku mojemu zdumieniu Pulneo bez buntu, jednak po jakich 15 minutach wszystko zwymiotowała razem z kakao. Wirus padł jej teraz na układ trawienny, bo trochę ją podolewa brzuch, jak chciała puścić bączka, to poszedł z kleksem, także rozwolnienie jak nic.

U nas w aptece Albie jest duża promocja na Vitaral Junior, który podaję Oliwce. Ja zawsze kupuję za ok 12-13 zł, a w Albie jest po 5,90! Także muszę trochę zapasów zrobić jak dostanę gotówkę. Praparat jak dla mnie super, w kształcie miśków do ssania, oprócz wszystkich witamin zawiera jeszcze wapń, fosfor, cynk, żelazo, miedź i jod.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry