reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

widocznie to u mnie w regionie idą na taką łatwiznę,bo w 2 poprzednich ciążach chodziłam do innego gina w innej przychodni i w innym labo robili wyniki,a metoda pozostała ta sama

reklama
Ja będę miała glukozę między 24 a 28 tygodniem więc na następnej wizycie dostanę skierowanie. Nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać, nie bardzo też pamiętam jak to wyglądało przy pierwszej ciąży...
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za te dzisiejsze.

yggam ja też tak będę jutro miała - 3 kłucia: na czczo, po godzinie i po 2.

agulqa to są akurat bardzo tanie badania :tak: u mnie morfologia 4 zł, mocz 3, glukoza też dość tania (sama glukoza 2,5) ale nie podam ci teraz dokładnie ile za obciążenie glukozą, no i za pobranie u nas biorą 5 zł także nie wiem czy u mnie to wyjdzie 15 zł za samo kłucie? Nie wiem jak mi policzą.

Ja jutro płacę ok. 100 zł bo oprócz morfologii, glukozy i moczu jeszcze tarczycowe, poziom wapnia, magnezu, sodu, progesteron.

Kciuki za wizytujące!

agulqa nawet jeśli kosztowałby 7 zł to i tak to jedno z najtańszych badań ;-)U mnie w tamtym innym punkcie pobrań, do którego ciągle jeździliśmy, te wyniki kosztowały dwa razy tyle, tzn. za mocz płaciliśmy 6, za morfologię 8. Odkryliśmy tańszy punkt :-p
Dla mnie badanie, którego cena zamyka się w 10zł jest mega tanie :sorry2:

Ale z tego co wiem skierowanie na badania może wypisać ci lekarz rodzinny - tak samo zresztą jak zwolnienie lekarskie.

I chyba nic nie trzeba załatwiać. Idziesz i mówisz, że ci potrzebne i ma wypisać. Należy ci się w ciąży.

reklama
No i wróciłam z tej glukozy. Jakoś przeżyłam, choć ledwo wypiłam:eek: Okropieństwo. Poza tym i inne badania pobrali. Może wyniki będą już wieczorkiem na necie. A wizyta 23.09 ;-)

Do góry