reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Ja mam tak tradycyjnie 90/60, czasami nawet mniej. I funkcjonuję normalnie. Przy Ninie poszło mi trochę do góry i miałam tak jak wszyscy ale teraz jakoś dalej niskie. Mój gin bardzo się cieszy z niskiego ciśnienia:-)Wczoraj ciśnienei podnieśli mi nasi siatkarze- dzięki nim chodzę podjarana do dzisiaj:-D

Dziewczyny zglupialam. Babcia Ł byla u lekarza rodzinnego po skierowanie dla mnie na morfologie, mocz i glukoze. Wypisal. Ale. Pytal czy mialam robiony pakiet badan z poczatku ciazy m.in. obciazenie genetyczne (nie wiem o co kaman), hiv toxo itp. W 7tc robilam na: tsh, gr krwi, morfologie, glukoze na czczo, badanie og moczu i to x o igm, to x o igg (czyli toxoplazmoza). Jakie badania w takim razie jeszcze wchodza w sklad tego pakietu? On jako rodzinny nie moze ich zlecic, bo tylko gin moze, a moj gin skierowania nie daje bo na nfz i tak nei zrobie bo umowy nie ma nihdzie podpisanej. Czy wychodzi na to ze nie mialam czegos zrobionego?

Agulqa ten pakiet co wymieniłaś to jest płatny i NFZ go nie refunduje. Obciążenie genetyczne dostają tylko określone grupy ryzyka. HIV jest badaniem zalecanym, ale nie obowiązkowym

u nas po wizycie ok.-szybko,sprawnie,jest L4:happy2: widziałam małego-nosek,usteczka,serduszko i całą resztę,ale nie mam zdjęć,już 3 lekarz pokazał siusiaka :-D mały jest ułożony głową do góry,a raczej po skosie,bo jego główkę czuje na prawo od pępka
lekarz bardzo się przejął nadciśnieniem,kazał mierzyć,odpoczywać,dał leki,trochę postraszył szpitalem i pytał czy bolą plecy-nerki,bo z wyników wychodzi,że mam piasek na nerkach i,że schodzi (a mnie nie boli tylko napierdziela) i że to kolka nerkowa

Tasia a co to to obciazenie genetyczne? Na hiv mialam robione w 2012r raczej sie nie zarazilam nigdzie :p czyli ja mam podstawowe badania zrobione? Ten rodzinny powiedzial babci ze jak nie mam zrobionych to pozniej mi sie becikowe i macierzynski mie bedzie nalezal?! Wkurzylam sie tylko :-\

Bada super ze ok z malym a Ty odpoczywaj :-)

reklama
Bada gratulacje dla Gniewka, a Ty dbaj o siebie

Agulqa głupoty gada. Do becikowego potrzebujesz zaświadczenia od ginekologa, że byłaś pod kontrolą lekarza, miałaś wizyty w każdym trymestrze (po 1 więc wiadomo że było więcej) i że pierwszy raz byłaś przed skończeniem 10 tc. Oprócz tego będzie potrzebne zaświadczenie o Waszych dochodach ze skarbówki. To z takiej papierologii.

A grupy ryzyka to wtedy gdy w rodzinie były przypadki chorób genetycznych lub wiek ciężarnej chyba pow. 35 r.ż ale nie jestem pewna i musiałabyś doczytać dokładnie.

Do góry