anihira
Kluskowa mama :)
Klusek od 2 tygodni jest na Bebiku HA bo Nutrę odstawił zupełni Przez miesiąc nie jadł "mleka" Alergii brak ale już tak sie przestawił że nie chce mleka w dzień tylko do kaszki raz dziennie czasem mu budyń ugotuję Na kolecje to on tylko Sinlac jada i nic innego No w nocy zje tak ze 150-180 mleka z kleikiem muszę mu zagęszczać bo preferuje tylko ustnik z lovi a on ma takie dziursko ze szok. Daję mu dodatkowo wapno Jogurtu i serka się jeszcze troche boję

o kurczaki !!!
A próbowałaś tą metodę polecaną przez pediatrów? Bo rozumiem że Skrzacik je papki...A lekarze zalecają aby raz na tydzień zwiększać rozmiar kawałków...czyli najpierw do papki kilka małych kawałków jedzonka...np bułki - jest miekka....za tydzien albo zwiększyć liczbę albo rozmiar...i tak powolutku do przodu...wiadomo że na początku będzie wielki zonk i pewnie odmowa jedzenia...ale możesz dodać jakiegoś owoca żeby go przekupić...No i trzeba pamiętać że jeśli na łyżeczce znajduje sie owa "niespodzianka" nalezy dać mniej papki żeby dziecko od razu zauważyło że jest tam kawałem...Dzieciaczki zazwyczaj z rozpędu łykaja i potem jest płacz i krztuszenie...Powiem Ci że ja zastosowałam tą metodę już dawno i teraz Piotrek od razu jak poczuje coś twardszego zaczyna żuć, więc o odruch gryzienia nie musimy sie martwić...