reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

reklama
Ja od wczoraj podaje Małej musli dla niemowląt od 10 mca i robi u nas furorę!Buba wcina tak,że jej się uszy trzęsą (są tam maleńkie rodzynki i nic jej po niech nie było).

Kuleczka, mam pytanie gdzie kupiłaś kaszę orkiszową i jaglaną. Gdzie tego szukaś? W sklepach z zdrową żywnością? Ja mam problem z kupnem tych kasz. :eek: Dzięki za pomoc:-D

U nas też mleko niestey schodzi już na drugi plan. Jedynie rano i wieczorem da się oszukać. Później już tylko same smakołyki. Zupki i deserki. Na początku dawałam Bartusiowi słoiczki, a od kilku dni gotuje mu sama zupki. Dawałam mu słoiczki z wygody bo nie chciało mi się gotować. Ale jak zobaczyłam, że bardziej mu smakują gotowane zupki, nie sprawia mi to już problemu. :-D. Sama przyjemność.:happy:. Coprawda nie mamy wielkiego wyboru w artykułach bo mamy listę od alergologa, ale jakoś dajemy radę.

Kaszki jaglana, orkiszową i musli Holle kupywałam na allegro.
Smak: praktycznie bardzo słabo wyczuwalny, taki typowy dla kaszek - lekko zbożowy.

Ja np. mieszam: Bobovitę o smaku bananowym z kaszka orkiszową, lub orkiszowa z jaglana i owoce, kombinacji jest wiele z uwagi iz kupiłam kaszki z holle bez dodatkow smakowych

reklama
tak jak Kuleczka pisze - te kaszki nie mają intensywnego smaku, moja Ola przywykła jednak i potrafi zjeść cały kubeczek bez dodatków :tak: aktualnie rano podaję jaglaną z jabłkiem i gruszką - ale praktycznie nie czuć smaku owoców, a wieczorem trzy ziarna mieszam z nestle zdrowy brzuszek ze śliwką - tej ostatniej dwie łyżeczki daję ;-)
tylko Ola od początku je te kaszki i jest już do nich przyzwyczajona - jak kiedyś zrobiłam jej z bobovity bananową to miała odruch wymiotny - bo jednak te kaszki sa słodkie.

Do góry