reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

reklama
Osinko ja jak daję kaszkę to na mleku odciągniętym

Catherinko woda ma być przegotowana octudzona do ok 50 stopni

Maggusia ja daję w butli ale dlatego , że na moim mleku kaszka jest rzadka

powoli wprowadzam przeciery owocowe , było jabłuszko, morelka, teraz odczekam do piątku i dam na próbę zupkę jarzynową

Catherinka - a probowalas kaszke kukurydziana ? ;) bo jest jeszcze gorsza od ryzowej (jesli chodzi o jedna i druga bez dodatkow).

A jak podajecie kaszki przez smoczek, to jakiego smoczka używacie, bo ja kupiłam "2" z aventu, ale i tak nie chce lecieć, mimo, iż moja mama zrobiła jej 120 mleka modyfikowanego i dodała tylko płaską łyżkę kaszki ( żeby zabić smak mleka, bo Kinga za nim nie przepada) , to i tak kaszka była zagęsta. No i jutro będzie mała karmiona łyżeczką :)
Kinga w sumie dostaje tylko raz mleko modyfikowane, a drugi moje i też chcę zamiast mleka modyf. wprowadzić zupkę.

dzięki Fionka za info! ja wczoraj wprowadziłam zupkę jarzynową, więc muszę trochę odczekać z kaszkami, w weekend spróbujemy - mamy kaszkę z malinami i drugą z bananami ::)

na razie widzę, że Agata przepada za jabłkami - dziś moja siostra ją karmiła, to Gagatek łyżeczkę wylizywał, pyszczydło było czyste 8)

ivon pisze:
A jak podajecie kaszki przez smoczek, to jakiego smoczka używacie, bo ja kupiłam "2" z aventu, ale i tak nie chce lecieć, mimo, iż moja mama zrobiła jej 120 mleka modyfikowanego i dodała tylko płaską łyżkę kaszki ( żeby zabić smak mleka, bo Kinga za nim nie przepada) , to i tak kaszka była zagęsta. No i jutro będzie mała karmiona łyżeczką :)

Ivon kaszke podaje przez smoczek trójprzepływowy Aventu.

Piotrek z samego rana opiperzył dwa słoiczki moreli. po pierwszym była straszna awantura, więc żeby mu zatkać pychol dalam mu drugi. potem łaskawca usnął na 15minut. ::)

Fionka, a 50 stopni to jak mam "wyczuć" ;D ::) Kurcze może jakiś podgrzewacz kupię - one podgrzewają do konkretnej temperatury?

Aniam, jescze żadnej nie próbowałam, tyle, że pediatra stwierdziła, że z jej doświadczenia wynika, że dzieciaczki wolą samą kukurydzianą niż samą ryżową :)

Maggusia, ja nie odpowiedziałam, bo jeszcze kaszki nie podawałam :)

reklama
Do góry