reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wracamy do formy :)

Ewelcia ja do zrzucenia mam min 12 kg ale chcialabym tak z 15 zjechac wiec ze 3 lata diety jakies bedzie...:-D:szok:
Mi ze zrzuceniem 19kg to zajmie jakies 10lat:-D:-D:-D.
Nie no zebym teraz zrzucila te 9kg a potem wziela bym sie za reszte.
Łatwo sie gada trudniej zrobic:baffled::baffled::baffled:.
Wczoraj przyjechal kolega i przywiozl pyszne ciasteczka moje ulubione:baffled:ale sie nie skusilam.
Jak dietka to dietka:-D

reklama
Ale w tej diecie mozesz jesc mieso co dzien;-) chodzi tylko o to by nie laczyc go z ziemniakami lub np z chlebem:-)
z tego co przeczytałam na podanej stronie-to chyba nie bardzo:
:baffled:cytuję:

Ważne wskazówki w diecie rozdzielnej
-
- Ogranicz jedzenie mięsa do 2–3 porcji tygodniowo.

No tak pisze :baffled:ale wiadomo ze ja tez nie codzien jem mieso na obiad, ale np jem wedline na sniadanie a na obiad wtedy cos lzejszego:-)wegetarianskiego, bo raczej nie nalezy przez caly dzien jesc weglowadanow lub caly dzien bialka, najlepiej dla organiazmu na przemian - sniadanie weglowodany, obiad - bialka...zreszta ja diete ta traktuje nie jako typowa dieta a sposob zywienia, ktory byc moze pomoze cos zrzucic...:-)
Ta strona ktora podam zawiera chyba najbardziej restrykcyjna forme diety, ale w internecie czy na forach mozna znalesc jej lagodniejsze formy gdzie pisze ze mozna np pic kawe czy herbate.....

Ostatnia edycja:
hello,
a co tu taka cisza? hę?!!
chwalić mi się z postępów:-D
ja mogę się pochwalić swoją głupotą:-D przez długi weekend 0,5 kg w górę:wściekła/y:
przeszłam na 2 fazę i troche sobie pofolgowałam

a po 1 fazie wyjęłam z szafy 4 pary spodni z przed 2 latek:-D
zostały jeszcze 2 pary z czasów polskich i do nich muszę jeszcze dopracować:cool2:

Bozeno-eeeeeeeee tam,ja tez przez weekend pofolgowalam:dry:i wczoraj nawet pizze zjadlam.Ale nie chcial mi sie robic nic innego a bylam glodna jak wilk.Ale od dzis znowu dietka:-DBoje sie najblizszych dwoch miesiecy,kiedy bedzie moja mama,a co wiaze sie z jej pobytem tutaj-przepyszna obiadki:zawstydzona/y:

ja ostatnio stwierdziłam, że jestem uzależniona od ciasta
stanęłam na czerwonym świetle spojrzałam w okno domku obok ulicy
w kuchennym oknie była roleta w różne wzorki-
zobaczyłam rysunek mufinka i ślinka mi pociekła:szok:

to jakieś zboczenie jest:szok:

Czesc babeczki.Postanowilam do was dolaczyc.Ja cale zycie walecze z nadprogramowymi kilogramami i nie jest to latwe.Z cala odpowiedzialnoscia musze powiedziec ze nie ma diety cud.Zreszta chyba wszystkie o tym wiemy.Ja przeszlam wiele diet i wiem najlepiej ze jednak ruch dziala na mnie najlepiej.Jednak z jedzeniem i lakomstwem tez trzeba sobie jakos poradzic wiec tak jak Cytrus poprostu zmieniam styl zywienia.Przestalam jesc buleczki i jasny chleb i jem zamiast niego wafle ryzowe, pieczywo pelnoziarniste (jednak tez w znikomych ilosciach)i pieczywo chrupkie.Lubie bardzo makaron i musze zjesc go raz w tygodniu wiec zastapilam go tez makaronem pelnoziarnistym.Na obiadki staram sie jesc rybe pieczona, warzywa na parze i kurczaka z grila.Malo uzywam ostatnio patelni.Pije duzo wody i swierzego soku pomaranczowego ktory ma duzo witaminy c ale i przede wszystkim chromu (o czym nie maialam pojecia hih) i zmniejszylo mi sie laknienie na slodycze, ktore tez ograniczylam.Czekam na efekty.Zacelam jedzic na rowerze, troszke sie rozciagac.Narazie nie staje na wage bo szybko sie zniechecam i zalamuje ze waga malo drgnie, wiec dam sobie czas.Od dzis ruszam na silownie.Zobaczymy.Trzymajcie kciuki dziewczyny bo trzeba mi mobilizacji , ktorej zawsze brakuje.Dodama ze do zrzucenia mam duzo jakies 40 kilo? jezuuuu...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry