reklama

Wrzesień 2009

reklama
Hahaha moja tez reke je... az ssie tak! Ale ja sie napalam,bo Natalka sie slinila od 3 mc a wyszedl jej zabek w 9 mc...:-D A teraz Kiniula nawet sie nie slini zbytnio...:confused:

U Nas też ząbkowanie. Gabi, aż stuka dziąsłami, ślini się już 3 miesiące, ręce zjada i dziąsła bardzo rozpulchnione. Przedwczoraj mieliśmy atak bólu, na szczęście żel pomógł, mamy jakiś z Anglii i póki co sprawdza się. Dziś też kupiłam gryzak, taki niby smoczek Gryzak DZIĄSEŁKO Tommee Tippee 1 szt róż (889845100) - Aukcje internetowe Allegro i też od razu był ostro gryziony. Ponadto codziennie masuję dziąsełka taką gumową szczoteczką dla bobasków.

A u Nas chyba jakiś przełom bo moje dziecko je za dwóch hi hi Codziennie zjada już całe dwa małe słoiczki obiadek i deserek, oprócz tego ładnie pije mleczko i na wieczór kaszkę. Także może już niebawem dobijemy do 7 kg ;-)

U nas zabkowanie, biegunka, placz:-(
Adrianek sie meczy biedoczek, piastki tez wklada cale do buzki,czasem az za gleboko, to tego stopnia, ze mu sie cofa:shocked2:Wszystko zreszta wklada:-D:-D

Do tej pory nie wiedzialam co to zabkowanie, starszak przeszedl to bardzoo lagodnie, pierwszy zabek jak mial 6 m, bez stresu, placzu, a teraz ...:-(teraz jeszcze ta cholerna biegunka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No zaczął nam się mam nieciekawy okres, ząbkowanie:no::no:Wiecie moja kuzynka już trzy miesiące temu mówiła, że jej córcia bardzo ząbkuje , bo ciągle się ślini i wkłada piąstki do bużki, ząbek miał być na dniach, mała skończyła 7,5 miesiąca a zęba ani widu ani słychu:-):-)Moja Amelcia też tak już z dwa miesiące wszystko wkłada do buźki, ostatnio jesteśmy na etapie nóżek i do tego ślinka leci, że hoho, ale ja wiem, że ząbek może być nawet za parę miesięcy:tak:Tak miałam ze starszą córcią, a jeszcze Wam powiem, że starsza dostała gorączki , pojechaliśmy do lekarki, pooglądałą ją i stwierdziła, że to trzydniówka, a wieczorem tego samego dnia ząbek zadźwięczał hihi i tak się znają na rzeczy
ci nasi lekarze:szok:liiiviiia Twój szkrabik na pewno nie jadł przez szczepionkę i zobaczysz, że jutro będzie już super wcinał, a z tym ząbkiem na tyłach to niezła sprawa, ale znam parę, której urodził się synek już z ząbkiem:confused::confused:Moniczkaleg83 też bym chciała, żeby moja Amelka tak wcinała, ale i u nas niezła poprawa, zupkę z grysikiem już wcina, jabluszko ze słoiczka a minak przy tym hihiiihii, ale mam pytanie kaszkę dajesz jej w butelce czy tak na gęsto łyżeczką, bo ja przymierzam się do podawania łyżeczką, może dłużej pośpi w nocy , bo na razie to co dwie trzy godzinki pobudka:confused:

Agawa75 kaszkę podaję w butelce, bo jak łyżeczką to płacz, że za wolno idzie. Mam smoczek trójprzepływowy więc ładnie idzie. Dziś zjadła 240...:szok:

A ja mam Dziewczyny do Was takie pytanie, czy podczas jedzenia pocą się główki Waszych dzieci, bo ja zaobserwowałam, że u mojej Gabi czasem tak. Niby to fizjologiczne, ale się niepokoję bo pediatra powiedziała żeby zwiększyć D3 do 2 dwóch kropli- Niunia szybko rośnie w długość. I tak się zastanawiam czy to nie przez niedobór....czy po prostu faktycznie fizjologia...:confused:

A ja dziś z drugą Mamuśką - urodziła 3 dni przede mną zrobiłyśmy "babski wypad" na plotki. Tatusiowie zostali, a my na gadu gadu do restauracyjki, było bardzo miło. Często się spotykamy bo razem spacerkujemy, ale taki wypad to całkiem co innego:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry